Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 15616 tot 15620
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Wetenschappers vragen dringend onderzoek na ontdekking nieuwe kraters in Siberië

Nadat er in juli al drie mysterieuze kraters waren gevonden op het Yamal-schiereiland in Siberië, werden er zopas dankzij satellietfoto’s vier nieuwe exemplaren ontdekt. Onderzoekers geloven nu dat er in Siberië misschien nog wel veel meer van dit soort gigantische gaten ontstaan zijn en vragen dringend meer onderzoek.

“Ik ben zeker dat er nog meer kraters zijn op Yamal, we moeten er enkel naar zoeken. Het zijn er misschien wel dertig of meer,” verklaarde de Russische onderzoeker Vasily Bogoyavlensky. “We moeten de mensen niet bang maken, maar dit is een zeer ernstig probleem en we moeten het onderzoeken.” Volgens de wetenschappers is het onderzoek dringend omdat de lokale bevolking en de winning van olie en gas gevaar zou kunnen lopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

De volgende financiële bubbel die barst zal nog meer verwoesting achterlaten

In de moderne financiële geschiedenis komen bubbels steeds vaker voor. De bubbels laten altijd een zware verwoesting achter voor diegene die er volledig in meegesleurd worden … en dat zijn er spijtig genoeg veel. Deze eeuw zagen we al 2 verwoestende bubbels: de technologiebubbel en de huizenbubbel die leidde tot de financiële crisis en bijna tot de val van het globale financiële systeem.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Bild zegt "NEIN" tegen steunprogramma voor Griekenland

Het Duitse dagblad Bild heeft in niet mis te verstane bewoordingen én beelden laten weten wat het vindt van het steunprogramma voor Griekenland. De populaire krant roept lezers op een selfie te nemen met de "NEIN" die op de tweede pagina staat en die naar de redactie te mailen. De begeleidende tekst laat niets aan de verbeelding over: "Neen, Geen miljarden meer voor de inhalige Grieken!".

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Zonsverduistering wordt zware test voor Europees elektriciteitsnetwerk

Nu zonne-energie bijna 11 procent van de Europese elektriciteitsproductie voor zijn rekening neemt, maken experts zich zorgen over het effect van de zonsverduistering die op 20 maart over heel Europa zal te zien zijn. Als het die dag zonnig is, zal het elektriciteitsnetwerk tijdens de zonsverduistering grote stroomschommelingen moeten opvangen. De Europese coördinator Entso-e waarschuwt dat een stroomuitval niet helemaal uitgesloten kan worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Nieuwe balans op oliemarkt op komst

Er komt binnen een paar maanden een nieuwe balans op de oliemarkt, omdat door de sterk gedaalde prijs de vraag naar olie stijgt en de productie onder druk staat.

Volgens econoom Fatih Birol is een olieprijs van 45 dollar per vat onhoudbaar. Hij denkt dat in de komende maanden de prijs weer zal aantrekken. Eerder deze maand gaf het IEA ook al aan te verwachten dat de prijs van olie later dit jaar waarschijnlijk weer zal stijgen.