Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15616 tot 15620
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Brentolie weer boven 60 dollar per vat

De prijs van een vat Brentolie (van 159 liter) is vrijdag voor de eerste keer dit jaar gestegen tot meer dan 60 dollar.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Wat zijn de Nederlandse bedrijven met de beste reputatie?

Wat zijn de Nederlandse bedrijven met de beste reputatie? Want als er iets van belang is voor het voorbestaan van een onderneming is het wel reputatie. Het gaat wel even over je faam, gezag, goede naam, prestige en vermaardheid. Als je dat ten grabbel gooit kun je het wel shaken met je business.

De informatie en de ranglijst Nederlandse bedrijven met de beste reputatie hebben we wederom niet uit onze grote duim gezogen. Nee, er is een officieel Repution Institute, waar weer heel veel zeer geleerde mensen rondlopen. Deze mensen doen onderzoek naar de reputatie van alles en iedereen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

De Belgische overheid plant volgende aanslag op je spaargeld en je pensioen

Wie een beetje gezond verstand, heeft, zet regelmatig een beetje geld opzij – of, probeert dat tenminste. En, als je dan ook nog een beetje kennis van zaken hebt, ga je je oude dag verzekeren door een of andere vorm van pensioensparen. Eventueel heb je ook een levensverzekering – als je dan toch bezig bent, nietwaar?

Nu blijkt, in België althans, dat heel wat fiscale specialisten zich steeds meer verzetten tegen het bestaan van zogenaamde Tak-21- en Tak-23-levensverzekeringen. “[Ze] worden vandaag niet onderworpen aan de roerende voorheffing”, schrijft De Standaard.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Verborgen ontwikkeling in goudmarkt

De ontwaarding van valuta’s wereldwijd is zo groot, zo hevig, zo uitgestrekt dat het de traditionele tendens van goud om in waarde te dalen als de dollar stijgt, geheel teniet heeft gedaan.

Goud is de anti-dollar. Gaat goud omhoog, dan gaat de dollar omlaag, en andersom. Maar wie de valutamarkten de afgelopen jaren goed volgt, en goud daarbij in oogschouw neemt, zou iets merkwaardigs moeten opvallen. De dollar is sinds juli vorig jaar bijna met één vijfde in kracht toegenomen ten opzichte van andere valuta’s. Dat zou betekenen dat de goudprijs daar negatief op zou moeten reageren. Echter wie de goudprijs analyseert vanaf juli vorig jaar, ziet dat deze netjes blijft bewegen in een range van $1150 tot $1300. De negatieve beweging is geheel uitgebleven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Piramidespel kost Bitcoinbeleggers bijna 400 miljoen dollar

Een Bitcoinbedrijf in Hong Kong dat plotseling zijn deuren heeft gesloten, heeft investeerders in de digitale munt mogelijk voor 387 miljoen dollar opgelicht. Naar schatting hebben 30 investeerders contact opgenomen met de wetgever Leung Yiu-Chung over de zaak omtrent MyCoin, zo blijkt deze week.

Als we het bericht van Samuel Chan van the South China Morning Post mogen geloven, heeft MyCoin middels een piramidestructuur investeerders miljoenen dollars afhandig gemaakt, door zich voor te doen als een handelsplatform voor Bitcoin.

Tot ongeveer 3000 investeerders in Hong Kong zouden hebben geïnvesteerd en hebben daarmee in totaal waarschijnlijk honderden miljoenen verloren. Een bron zei tegen de South China Morning Post: 'Niemand lijkt een idee te hebben wie hier achter zit'.

Piramidespel

Mevrouw Lau is een van de gedupeerden die tegenover de krant haar verhaal wilde vertellen. Ze heeft naar eigen zeggen in 4 Bitcoincontracten geïnvesteerd, maar haar geld is verdwenen. Zowel mevrouw Lau als andere gedupeerden geven aan dat ze door mensen van hogerop verteld werd nieuwe investeerders te zoeken in het platform. Op die manier zouden ze hun geld terug kunnen krijgen.

Het enige bewijs dat de betrokkenen hebben van de de oplichting is een handelsaccount bij het platform van MyCoin. Het bedrijf gaf ze verder niets zwart op wit waarmee hun beleggingen geverifieerd konden worden. Er werd de investeerders voorgehouden dat ze een rendement van 1 miljoen Hong Kong dollar zouden krijgen binnen 4 maanden als ze 1 Bitcoincontract zouden kopen ter waarde van 400.000 Hong Kong dollar. Wanneer het contract zou aflopen, zou het zogezegd 90 Bitcoins produceren. Daarnaast werd de investeerders meer winst voorgehouden en ook prijzen zoals een Mercedes-Benz als ze nieuwe klanten vonden voor MyCoin.

Aan het begin van januari sloot het bedrijf de deuren van zijn kantoren in Hong Kong. Het gaf aan dat deze tijdelijk gesloten zouden blijven in verband met renovaties die van start gingen op 3 januari. De kantoren bleven echter gesloten en reguleerders zijn nu bezorgd dat de politie niet bereid is de zaak aan te pakken als oplichting, omdat MyCoin nooit ook maar iets zwart op wit heeft gegeven aan de gedupeerden.

Lees ook: Verborgen ontwikkeling in goudmarkt