Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 15616 tot 15620
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

4 Redenen om niet zo zeker te zijn van de wereldeconomie

Uit het meeste recente banenrapport bleken er in februari bijna 300.000 banen bij te zijn gekomen in de Verenigde Staten. Het werkloosheidscijfers daalde daarmee naar 5,5 procent. Dit maakt dat beleggers gerust kunnen zijn op de gezondheid van de economie van de Verenigde Staten, maar zich tegelijkertijd zorgen maken om de mogelijke datum waarop de Federal Reserve de rentetarieven zal verhogen.

Hoe zit het echter met de wereldwijde economie? Er zijn 4 dingen die maken dat beleggers mogelijk een pauze in willen lassen. De eerste is de richting van het beleid van centrale banken. De Federal Reserve mag dan denken over het verhogen van de rente, tegelijkertijd hebben veel andere centrale banken de rentetarieven juist verlaagd. Onder andere India en Polen deden dit recent. Het wijst in ieder geval niet op vertrouwen in de wereldwijde economie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Economische sancties tegen Rusland verlengd tot eind 2015, maar beslissing valt pas in juni

Ten laatste op de Europese top in juni zal beslist worden de economische sancties tegen Rusland, omwille van zijn betrokkenheid in Oost-Oekraïne, te verlengen tot het einde van het jaar. Dat zijn de staatshoofden en regeringsleiders van de EU vandaag overeengekomen. Ze willen zo de sancties koppelen aan de uitvoering van het akkoord over een staakt-het-vuren dat vorige maand in Minsk is overeengekomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Griekenland belooft hervormingsplan bij spoedoverleg

Griekenland heeft vannacht beloofd om de komende dagen met een volledige lijst van gedetailleerde hervormingsplannen te komen. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd na afloop van een spoedoverleg over de Griekse schuldencrisis.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Waarom IJsland zijn aanvraag tot lidmaatschap van de EU introk...

IJsland besliste deze week om zijn kandidatuur voor EU-lidmaatschap definitief in te trekken. De Progressieve Partij eiste dat IJsland als lid van de Europese Unie zelf moest kunnen beslissen over het beheer van zijn visbestand en andere natuurlijke bronnen. Uiteindelijk beslisten alle partijen om de vraag om het lidmaatschap in te trekken zonder een referendum te organiseren.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Na de pensioenfondsen legt de Griekse regering nu beslag op het geld van de nutsbedrijven

Nadat de Griekse regering eerder deze week beval beslag te leggen op bestaande pensioenfondsen om zo het IMF te kunnen terugbetalen (dat op zijn beurt het geld doorsluist naar Oekraïne opdat dat land zijn energierekening aan het Russische Gazprom kan voldoen), is het nu de beurt aan de Griekse nutsbedrijven, meldt het persagentschap Reuters. Volgens de Griekse krant Kathimerini worden o.a. het telecombedrijf OTR, het Atheense waterbevooradingsbedrijf EYDAP en de Openbare Energiemaatschappij gevraagd alle beschikbare cash op korte termijn aan het Griekse schuldenagentschap over te maken.

Nog volgens Reuters wordt het land opnieuw geconfronteerd met 'bank runs' en werd woendag 300 miljoen euro van de rekeningen gehaald, het hoogste bedrag sinds de Grieken in februari een akkoord met Europa konden aankondige om in extremis een instorting van de financiële sector te voorkomen.