Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15626 tot 15630
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

'Rusland plande de crisis in Oekraïne al een jaar geleden'

De Russische regering koesterde al meer dan een jaar geleden plannen om de crisis in Oekraïne te organiseren. Dat heeft de Russische oppositiekrant Novaïa Gazeta op basis van een uitgelekt geheim memorandum gemeld. Het memorandum zou zijn opgesteld door een groep die nauwe banden heeft met het Kremlin.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Geen zorgen, alles gaat goed in Japan

“(…) de feiten zijn de feiten en de data zijn de data – Abenomics heeft gefaald”, beweert ZeroHedge. Zo zou de werkloosheidsgraad zijn gestegen, hebben de gezinnen aanzienlijk minder uitgegeven en kent de kleinhandel een omzetdaling van 2%.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Financiële beloftes aan Cyprus: Poetin presenteert zich als redder van eurozone

De Russische president Vladimir Poetin heeft beloofd dat zijn land Cyprus financieel zal blijven steunen. Dat deed hij naar aanleiding van een ontmoeting met de Cypriotische president Nikos Anastasiades in het Kremlin in Moskou. “Rusland draagt dus bij aan de normalisering van de toestand in de eurozone na de crisis van drie jaar geleden,” verklaarde Poetin.

Drie jaar geleden kwamen de Cypriotische banken en overheid in zware financiële moeilijkheden. Door een blootstelling aan Griekse overheidsschulden en een groeiend aantal niet-terugbetaalde kredieten, dreigden de grootste Cypriotische banken failliet te gaan.

De Cypriotische regering vroeg en kreeg daarom een noodlening van 10 miljard euro van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), op voorwaarde dat het land een streng hervormingsplan zou volgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Goedkope olie drukt prijzen in industrie met 11 procent!

De verkoopprijzen in de Nederlandse industrie zijn in januari met bijna 11 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder.

Daarmee gingen de prijzen die fabrikanten vragen voor hun producten nog sterker omlaag dan in december, toen al een daling van 8 procent werd gemeten. De prijsdalingen hangen samen met de stevige daling van de olieprijs. Buiten de olie-industrie zakte het prijspeil gemiddeld met 5,3 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Griekse minister Varoufakis: Ik was expres vaag over onze plannen

De Griekse hervormingsplannen zijn bewust vaag opgeschreven. Dat voorkomt dat ze door de parlementen van de eurolanden worden afgewezen, zei de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis vrijdag op de Griekse televisie.

Het idee heet volgens hem ,,productieve onduidelijkheid”. Varoufakis haalt als voorbeeld een gesprek aan dat hij naar eigen zeggen had met een vertegenwoordiger van een niet nader genoemd euroland in Brussel. Die stelde voor een vaag getal te gebruiken in één van de bezuinigingsvoorstellen, omdat een hoog getal niet realistisch zou zijn, maar een laag getal niet door de parlementen zou komen.