Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15626 tot 15630
Bron: galeboetticher.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

India overtreft China als snelst groeiende economie

De Wall Street Journal meldt dat China niet langer de snelst groeiende economie ter wereld heeft. Eind 2014 heeft India die positie namelijk overgenomen, zo blijkt uit een herrekening van de cijfers.

Of India haar nieuwe voorsprong kan behouden zullen we natuurlijk maar moeten afwachten, maar het is een signaal dat de jarenlang vrij stroperige economie van het land nu eindelijk aan een flinke groeisspurt is begonnen. Dat biedt weer interessante kansen voor investeerders.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Centrale Banken kochten record hoeveelheid Goud

Goudreserves Centrale Banken groeiden 477 ton in 2014 12 februari 2015 in Goud

Goudreserves Centrale Banken zijn met 477 ton toegenomen in 2014. Een enorme toename gerekend over de afgelopen 50 jaar. In het cijfer zijn de goudaankopen van de Chinese Centrale Bank overigens niet meegenomen. De Chinese Centrale Bank is absoluut koper van goud de afgelopen jaren maar maakt de cijfers niet bekend. Wanneer het cijfer zou worden meegenomen dan zou 2014 waarschijnlijk een recordjaar qua goudaankopen zijn in de afgelopen 100 jaar.

De 477 ton goud die de centrale banken aan hun goudreserves toevoegen is het op twee na hoogste getal in de afgelopen 50 jaar. Ten Opzichte van 2013 nam de groei in de goudreserves centrale banken met 17% toe. De cijfers zijn afkomstig van de Wordl Gold Council. De 477 ton goud komt overeen met een bedrag van $19,4 miljard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

“Ontneem banken de geldpers!”

Over de geldpers van de Europese Centrale Bank is de vorige weken al afdoende geschreven. Maar wat met de geldcreatie van banken? Ook banken ‘drukken’ in zekere zin geld bij door het huidige uitleensysteem. “Banken tillen zichzelf aan hun tenen op”, luidt het. Hoe problematisch is dat?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Het is bewezen: Roken is gezond. Net als alcohol- en gokverslaving.

U zuipt en rookt veel? Bent verslaafd aan het gokken en liefhebber van wapens? Goed zo. Nu moet u alleen nog in de voornoemde zaken beleggen en dan wordt u rijk. Dat beweren althans enkele economen van de London Business School.

Elroy Dimson, Paul Marsh en Mike Staunton deden onderzoek naar de rendementen van ‘ongezonde’ zaken in het leven. Wat blijkt? De return on investment blijkt er hoger te liggen dan in de ‘gezonde’ aandelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Meeste namen SwissLeaks al onderzocht door belastinginspectie

SwissLeaks De meeste namen uit het recente Swissleaks-dossier waren al onderwerp van het onderzoek van de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) naar HSBC. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in de Kamer verklaard. De BBI is bijzonder waakzaam en volgt de zaak van dichtbij op, verzekerde hij.