Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15631 tot 15635
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Hug stelt goud gelijk aan paniek

“Wanneer mensen zeggen dat ze goud kopen, is dat meer uit paniek omdat ze geloven dat er een ramp dreigt”, zo luidt in essentie de uitleg van Peter Hug van Kitco, een bedrijf dat groot is geworden met de handel in metalen.

“De kleine investeerders die kopen [goud] en het verdwijnt gewoon. Dat gaat onder het matras omdat ze het metaal willen gebruiken wanneer het einde van de wereld nabij is”, zegt Hug.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Centrale banken kochten in 2014 opnieuw veel goud

De World Gold Council publiceerde vandaag haar rapport over de goudmarkt in 2014. Uit het rapport komt naar voren dat de wereldwijde vraag naar goud vorig jaar 3.924 ton was, een daling van vier procent ten opzichte van 2013. De daling bleef beperkt door een bijzonder sterk vierde kwartaal, waarin de vraag naar goud met 987 ton een procent of zes hoger lag dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Nieuwe Economist-cover vat het Russisch-Oekraïense conflict in één beeld samen

Het liberale zakenmagazine The Economist zou niet enkel verplichte lectuur moeten zijn tijdens de lessen economie in het onderwijs; ook de weergaloze covers die het blad week na week produceert verdienen zo stilletjes aan hun plaats in de galerijen van moderne kunst.

'We houden van onze covers. We steken er zowel tijd als energie in en hebben veel plezier bij het maken ervan. De ene is subtiel, de andere strijdvaardig, ontroerend of zelfs schokkend,' zegt Emma Duncan van The Economist daarover.

Ook deze week is het weer prijs, met een cover die het Oekraïens-Russische conflict in één beeld samenvat. Ook op weg om een zoveelste instant classic te worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Tsipras schuift aan in Brussel, Merkel hoopvol over Griekse deal

Een compromis met Griekenland over de schulden van het land is mogelijk. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel donderdag in Brussel, voorafgaand aan een Europese top met regeringsleiders en staatshoofden.

Het is de eerste vergadering waar de nieuwe Griekse premier Alexis Tsipras aanschuift. Hij wil af van het mede door Europa opgelegde bezuinigingsbeleid, maar wil van Europa wel steun om de enorme schuldenberg van het land aan te pakken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

‘ECB geeft Grieken iets meer ruimte’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend met 5 miljard euro verhoogd. Dat meldde de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung donderdag op basis van anonieme bronnen.

De totale omvang van de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) zou hierdoor zijn toegenomen tot 65 miljard euro. Deze steun kan worden verstrekt door de centrale bank van een euroland, in dit geval die van Griekenland.