Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 15646 tot 15650
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Inflatie naar laagste niveau in 27 jaar

De inflatie van consumentengoederen is in januari op jaarbasis gedaald naar precies 0,0 procent. Dat is het laagste niveau in 27 jaar.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. In december stegen de prijzen nog met gemiddeld 0,7 procent op jaarbasis.

De daling van de prijzen worden vooral veroorzaakt door de gedaalde brandstofprijzen, ook kleding werd goedkoper.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

IMF wil 15,5 miljard lenen aan Oekraïne

Oekraïne kan de komende jaren in totaal 40 miljard dollar aan financiële steun tegemoet zien, oftewel omgerekend ruim 35 miljard euro.

Dit heeft Christine Lagarde, de directeur van het IMF, donderdag gezegd. Het bestuur van het IMF moet de lening nog goedkeuren.

Het gaat niet alleen om financiële hulp van het IMF zelf. De organisatie is bereid 17,5 miljard dollar te lenen aan Oekraïne.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Deze man onthult binnenkort alle geheimen van de bank wereld

Joris Luyendijk is een journalist dit in de periode 2012 – 2013 voor de Engelse krant ‘The Guardian’ een blog schreef over de vuile was van de Britse banken. Wat begon met een gezonde interesse voor de bank wereld, draaide uit tot chaos, wanorde en vooral ongeloof dat wat er gebeurde ook echt kon gebeuren.

In 2008 stond de bank wereld letterlijk op de rand van ruilhandel. Dat werd al door verschillende bronnen bevestigd. Maar volgens Joris Luyendijk is er sindsdien NIETS veranderd. De diepere oorzaken van de financiële crisis zijn nog steeds niet weggenomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Kijk hoe deze econoom in 148 seconden brandhout maakt van de 'heropleving van de Amerikaanse economie'

Steven Ricchiuto, de Chief Economist van Mizuho Securities USA, deed de presentatoren van de Amerikaanse nieuwszender CNBC raar opkijken toen hij in 148 seconden brandhout maakte van wat de financiële pers in zijn land ‘de brede heropleving van de economie‘ noemde.

'Er is helemaal geen heropleving van de economie,' zei Ricchiuto en somde daarbij een reeks feiten op om zijn stelling te ondersteunen:

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Wisselende berichten uit Minsk: wel of geen akkoord over toekomst Oekraïne?

De vier politieke leiders van Duitsland, Frankrijk, Rusland en Oekraïne hebben tot diep in de nacht vergaderd over de toekomst van Oost-Oekraïne. Onduidelijk is of er een akkoord is bereikt.

Volgens het Duitse persbureau DPA ligt een document met twaalf tot dertien punten op tafel dat alleen nog door de pro-Russische separatisten en de contactgroep moet worden goedgekeurd.

In het gebouw waar bondskanselier Angela Merkel, president François Hollande, president Vladimir Poetin en president Petro Porosjenko de hele nacht hebben onderhandeld, worden donderdagochtend in een zaal voorbereidingen getroffen voor ondertekening van het akkoord door de vier leiders.