Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 15651 tot 15655
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Akkoord over staakt-het-vuren in Oost-Oekraïne

De presidenten van Rusland, Frankrijk en Oekraïne en bondskanselier Angela Merkel van Duitsland zijn het donderdagochtend eens geworden over een staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne.

Dat maakte de Russische president Vladimir Poetin bekend. De Franse president François Hollande bevestigde dat er “globale overeenstemming” over een staakt-het-vuren en een regeling voor het conflict in Oost-Oekraïne is.

Het bestand, dat zondag moet ingaan, is onderdeel van een akkoord dat werd bereikt na meer dan veertien uur onderhandelen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Zweedse rente zakt onder het nulpunt

De Zweedse centrale bank heeft donderdag de rente verlaagd tot onder het nulpunt.

Op die manier wil de centrale bank voorkomen dat de consumentenprijzen structureel gaan dalen. Het is voor het eerst dat Zweden voor zijn belangrijkste tarief een negatieve rente hanteert.

De Riksbank verlaagde zijn al historisch lage rentetarief van 0 procent met nog eens een tiende procent. Dat betekent concreet dat banken geld toe krijgen op kortlopende kredieten bij de centrale bank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Inflatie naar laagste niveau in 27 jaar

De inflatie van consumentengoederen is in januari op jaarbasis gedaald naar precies 0,0 procent. Dat is het laagste niveau in 27 jaar.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. In december stegen de prijzen nog met gemiddeld 0,7 procent op jaarbasis.

De daling van de prijzen worden vooral veroorzaakt door de gedaalde brandstofprijzen, ook kleding werd goedkoper.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

IMF wil 15,5 miljard lenen aan Oekraïne

Oekraïne kan de komende jaren in totaal 40 miljard dollar aan financiële steun tegemoet zien, oftewel omgerekend ruim 35 miljard euro.

Dit heeft Christine Lagarde, de directeur van het IMF, donderdag gezegd. Het bestuur van het IMF moet de lening nog goedkeuren.

Het gaat niet alleen om financiële hulp van het IMF zelf. De organisatie is bereid 17,5 miljard dollar te lenen aan Oekraïne.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Deze man onthult binnenkort alle geheimen van de bank wereld

Joris Luyendijk is een journalist dit in de periode 2012 – 2013 voor de Engelse krant ‘The Guardian’ een blog schreef over de vuile was van de Britse banken. Wat begon met een gezonde interesse voor de bank wereld, draaide uit tot chaos, wanorde en vooral ongeloof dat wat er gebeurde ook echt kon gebeuren.

In 2008 stond de bank wereld letterlijk op de rand van ruilhandel. Dat werd al door verschillende bronnen bevestigd. Maar volgens Joris Luyendijk is er sindsdien NIETS veranderd. De diepere oorzaken van de financiële crisis zijn nog steeds niet weggenomen.