Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15651 tot 15655
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Negatieve inflatie in Verenigde Staten

De inflatie in de Verenigde Staten is in januari gedaald naar min 0,1 procent op jaarbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag bekend.

Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. In december bedroeg de inflatie nog 0,8 procent.

De kerninflatie, waarbij geen rekening wordt gehouden met de prijzen voor voedsel en energie, kwam vorige maand uit op 1,6 procent op jaarbasis, net als een maand eerder.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Dijsselbloem: "Grieken speelden poker met eurozone"

Griekenland en de andere achttien eurolanden hebben de afgelopen weken een pokerspel gespeeld in de onderhandelingen over de Griekse schulden. Eurogroepvoorzitter en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat vandaag in De Wereld Draait Door.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

À vendre! Franse vakantiehuizen worden steeds goedkoper

Tweede huizen in Frankrijk zijn flink goedkoper geworden in 2014. Gemiddeld werden vakantiehuizen 4,3 procent minder waard.

Altijd al gedroomd van een pied-à-terre aan de Méditerranée of een châteautje in de Dordogne? Het is nú de tijd om toe te slaan. De prijzen van vakantiehuizen hebben zwaar te lijden onder de crisis waar Frankrijk in verkeert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Poetin sluit de gaskraan af:”Beeld je in hoe je zonder energie door de winter moet komen”

Eerder deze week heeft de Russische president Vladimir Poetin ermee gedreigd om de gastoevoer naar Oekraïne af te snijden.

En, vandaag heeft hij zijn dreigement nog eens herhaald: de Oekraïense overheid moet eerst de overschotten aan Rusland overmaken als ze de rest van de beloofde energielevering wil krijgen.

Aangezien 40% van het Russische gas voor Europa door Oekraïne loopt, betekent dat Europa binnen maximaal vier dagen zonder energie kan zitten. “De 147 miljard kubieke meter die Rusland vorig jaar heeft geleverd, vertegenwoordigt een derde van de behoeften van het continent (…)”,

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Wetenschappers vragen dringend onderzoek na ontdekking nieuwe kraters in Siberië

Nadat er in juli al drie mysterieuze kraters waren gevonden op het Yamal-schiereiland in Siberië, werden er zopas dankzij satellietfoto’s vier nieuwe exemplaren ontdekt. Onderzoekers geloven nu dat er in Siberië misschien nog wel veel meer van dit soort gigantische gaten ontstaan zijn en vragen dringend meer onderzoek.

“Ik ben zeker dat er nog meer kraters zijn op Yamal, we moeten er enkel naar zoeken. Het zijn er misschien wel dertig of meer,” verklaarde de Russische onderzoeker Vasily Bogoyavlensky. “We moeten de mensen niet bang maken, maar dit is een zeer ernstig probleem en we moeten het onderzoeken.” Volgens de wetenschappers is het onderzoek dringend omdat de lokale bevolking en de winning van olie en gas gevaar zou kunnen lopen.