Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 15656 tot 15660
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Olieprijs keldert? Amerika pompt lekker verder

Sinds de crash van de olieprijs in de tweede helft van 2014, werd meer dan 40% van de actieve boorinstallaties in de Verenigde Staten op non-actief gezet.

Toch blijft – zoals op deze grafiek van Bloomberg mooi zichtbaar is – de productie er gestaag toenemen. Meer zelfs. De huidige productie van aardolie haalt er recordniveaus, niet meer gezien sinds 1972!

Bron: GoudPortal.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

AIIB: Dollar dominantie door China nog meer onder druk gezet

Het mag een groot succes genoemd worden. De ‘Asian Infrastructure Investment Bank’ dat de rol van het IMF in het Oosten gaat vervullen. Een grootmacht als China mag niet langer langs de zijlijn toekijken en zet terecht bijzonder grote stappen om zichzelf van invloed te voorzien in het globaal economisch systeem.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Rusland is niet het enige BRIC-land dat de markten zorgen baart

Massademonstraties in Brazilië tegen corruptie en dalende economische groei hebben onderstreept dat Rusland niet langer de enige van de BRIC-landen is waar vooruitgang behoorlijk ver weg lijkt.

Afgelopen zondag gingen mensen in Brazilië massaal de straat op om te protesteren. Geschat wordt dat het ging om 200.000 tot 2 miljoen Brazilianen die protesteerden. Veel demonstranten riepen op dat de president Dilma Rousseff afgezet moest worden. Rousseff wordt momenteel bedolven door een enorm corruptieschandaal waarbij het door de staat gesteunde Petrobas, een van ’s werelds grootste oliemaatschappijen en een fundament van de Braziliaanse economie, betrokken is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Grieks spaargeld stroomt weer weg

Grieken brengen opnieuw grote bedragen aan spaargeld naar het buitenland, vanwege de aanhoudende onzekerheid over de economische toekomst van het land. De uitstroom bereikte gisteren het hoogste peil sinds vorige maand. Dat meldt de Britse krant Financial Times.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

ANZ Bank: Goudprijs naar $2.400 per troy ounce in 2030

Volgens Warren Hogan, hoofdeconoom van de Australia & New Zealand Bank, zal de goudkoers tussen nu en 2030 verdubbelen naar $2.400 per troy ounce. Door een groeiende middenklasse in Azië kunnen meer mensen goud kopen, wat de vraag naar juwelen en beleggingsgoud een impuls zal geven. Daarnaast voorziet Hogan een toenemende belangstelling voor beleggen in goud bij vermogensbeheerders, institutionele beleggers en centrale banken in de Aziatische regio.

Deze factoren samen ondersteunen de visie van Hogan dat de goudprijs op lange termijn zal stijgen, tot een niveau van ongeveer $2.400 per troy ounce in 2030. In zijn nieuwste rapport ‘East to El Dorado: Asia and the future of gold’ beschrijft hij dat de toenemende koopkracht in Aziatische landen de particuliere vraag naar goud verder zal aanwakkeren. Een deel van die vraag zal zijn weg vinden richting goudderivaten en goud-gerelateerde aandelen, maar door de sterke culturele band die men met goud heeft in deze regio zal er ook veel vraag zijn naar het fysieke metaal.