Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15666 tot 15670
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Het Griekse probleem in één duidelijke grafiek... en die heeft weinig met schulden, maar alles met mentaliteit te make

rieken beschouwen belastingen als een vorm van diefstal en dat is waarom ze eind 2014 zo’n 76 miljard euro in het rood stonden bij hun overheid. Dat is een kwart van hun openstaande schulden bij de troïka van IMF, EU en ECB. De regering Tsipras denkt daarvan nog zo’n 9 miljard euro te kunnen recupereren, de rest lijkt verloren.

Binnen de regering Tsipras is niet idereen het daarover eens. Een aantal Syrizaleden vreest voor het instorten van de economie indien de schuldenaars alsnog wordt verplicht met de verschuldigde centen over de brug te komen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Iraanse staatstelevisie zend aanval op replica van Amerikaans vliegdekschip rechtstreeks uit

In een door de Iraanse televisie uitgezonden machtspektakel hebben elite-eenheden van de Revolutionaire Garde de replica van een Amerikaans vliegdekschip tot zinken gebracht. Een tiental Iraanse speedboten deed aan de oefening mee. De in scène gezette aanval vond plaats nabij de Straat van Hormoez, de strategisch vitale ingang van de Perzische Golf, waar een vijfde van de globale olietankers passeert.

Verondersteld wordt dat de Iraanse hardliners met de aanval op een symbool van de Amerikaanse zeemacht willen duidelijk maken dat ze niet van plan zijn zich soepel op te stellen in de onderhandelingen over het kernprogramma van de Islamitische Republiek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Nikkei op nieuw vijftienjarig hoogtepunt

De aandelenbeurs in Tokio boekte donderdag een stevige winst. De Nikkei sloot 1,1 procent hoger op 18.785,79 punten en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds april 2000.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Europese Unie lanceert plan voor gezamenlijke Energie-unie

De Europese Unie (EU) wil met een gezamenlijke Energie-unie miljarden euro's besparen. De samenwerking moet iedere Europeaan verzekeren van "betrouwbare, duurzame, concurrerende en betaalbare energie".

De 28 Europese energiemarkten gaan op in één unie en gaan meer samenwerken. Alle lidstaten hebben nu nog allemaal een eigen energiebeleid.

Maroš Šefčovič, als vicevoorzitter verantwoordelijk voor de Energie-unie, spreekt van "het meest ambitieuze Europese energieproject sinds de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal".

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Market Update (26 februari 2015)

In Oekraïne gebruikt men al dollars en roebels naast de eigen valuta, beleggers trekken zich terug uit opkomende markten, ECB heeft moeite om geschikte obligaties te vinden voor haar QE-programma en Varoufakis wil Griekenland in de Eurozone houden.