Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15671 tot 15675
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Belastingontduiking: wat de Grieken kunnen leren van de joodse staat

De Grieken moesten maandag plechtig beloven eindelijk werk te gaan maken van het uitroeien van een nationale plaag: de belastingontduiking. Die belofte maakte deel uit van een voorstel om het Griekse noodprogramma alsnog met 4 maanden te verlengen.

Toch blijft Europa sceptisch, want belastingontduiking is iets dat in het DNA zit en het getuigt van een mentaliteit die zich door de jaren heen steeds dieper in de Griekse samenleving heeft vastgezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Amerika onderzoekt manipulatie prijzen edelmetalen

Functionarissen uit de Verenigde Staten doen momenteel onderzoek naar op zijn minst 10 grote banken. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijke betrokkenheid van deze banken bij het manipuleren van de markten voor edelmetalen. Dat weet The Wall Street Journal (WSJ) deze week te melden.

Dit Amerikaanse onderzoek naar manipulatie op de markt voor edelmetalen komt juist nadat de Europese regelgevers onlangs een gelijkwaardig onderzoek hebben afgebroken. De Europese toezichthouders konden namelijk geen bewijs vinden dat er sprake zou zijn van wangedrag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Rente Ierland voor het eerst onder 1 procent

De rente op Ierse staatsobligaties is voor het eerst in de geschiedenis onder de 1 procent gedaald. Vier jaar geleden stond het renteniveau nog op maar liefst 13,5 procent.

Als Ierland nu voor tien jaar geld zou lenen op de financiële markten zou de staat ongeveer 0,99 procent rente betalen. Ook de rentes op tienjarige staatsobligaties van Italië, Spanje en Portugal daalden.

Waarschijnlijk wordt de rentedaling veroorzaakt door het opkoopprogramma dat de Europese Centrale Bank (ECB) gaat lanceren. De ECB zei eerder van plan te zijn ruim 1.000 miljard euro aan onder andere Europese staatsobligaties op te kopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Griekse minister dwarsboomt beloofde beleid

De Griekse minister van Energie, Panagiotis Lafazanis, gaat de energie- en elektriciteitsbedrijven PPC en ADMIE niet privatiseren. 

De bewindsman zegt dit woensdag in de krant Ethnos, ondanks beloften van de regering aan Europa om in gang gezette privatiseringen niet terug te draaien.

Lazafanis' mededeling staat haaks op het akkoord dat de links-radicale premier Alexis Tsipras en minister van Financiën, Yanis Varoufakis, afgelopen week met Europese geldschieters hebben bereikt om de geldkraan open te houden.

Bron: 360magazine.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

De ADHD-economie

Nog even je mail checken, even op Facebook kijken, even kijken of het morgen gaat regenen, even op Twitter kijken, even een appje sturen, even een YouTube-filmpje kijken, even naar Instagram; is er al iets nieuws op Facebook verschenen? Ongestoord doorwerken is geen eenvoudige taak in het digitale tijdperk.

Al die online afleiding, die vaak gepaard gaat met Fear of Missing Out (FOMO), is slecht voor het onderwijs en de economie. Dat stelde Andy Haldane onlangs tijdens een toespraak voor studenten van de University of East Anglia.