Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 15676 tot 15680
Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

De middenklasse wacht een pijnlijke toekomst

Iedereen kent de headlines wel over de rijken, de superrijken, de middenklassers en de armen. Enkele recente headlines die we konden zien passeren: “Allerrijksten danken rijkdom aan Wall Street”, “Allerrijksten van de wereld zijn nog rijker geworden”, “Werkende middenklasse kwijnt weg”, “De pijnlijke dood van de middenklasse” en ga zo maar door.

De trend waarin de middenklasse wegkwijnt, wordt steeds duidelijker en daar zal ook zeker geen verandering meer in komen. Waar het 50 jaar geleden nog een voorrechtspositie betrof, leven de meeste middenklassers (76 procent) tegenwoordig van salarisstrook tot salarisstrook. Het is geen pretje meer om als middenklasser door het leven te moeten en het zal voor deze groep ook steeds moeilijker worden om het hoofd boven water te houden in financieel opzicht.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Wall Street ligt stil voor toespraak Janet Yellen: wat gebeurt er met rente?

De effectenbeurzen in New York zijn dinsdag zonder grote uitslagen geopend. Beleggers doen rustig aan in afwachting van de getuigenis van Fed-president Janet Yellen in het Amerikaanse Congres.

Waarschijnlijk zal Yellen dinsdag opnieuw aangeven dat de Fed geduld zal hebben met het verhogen van de rente in de Verenigde Staten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Nederland leende Griekenland 11,9 miljard

De Nederlandse overheid heeft voor 11,9 miljard euro aan Griekenland geleend. Dat komt neer op ruim 700 euro per Nederlander.

De Europese landen samen hebben 195 miljard euro uitgeleend aan de Griekse overheid. De Griekse overheidsschuld bestaat tegenwoordig voornamelijk uit leningen van Europese landen in plaats van staatsobligaties.

Voordat in 2010 de Griekse schuldencrisis uitbrak, bestond de Griekse overheidsschuld net als voor de meeste eurolanden voor meer dan 80 procent uit staatsobligaties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

ECB onthult nieuw twintigeurobiljet

ECB-president Mario Draghi heeft dinsdag in Frankfurt het nieuwe twintigeurobiljet onthuld.

Het nieuwe biljet heeft een zogenoemd portretvenster met een holografische afbeelding van de Griekse mythologische figuur Europa. Als het briefje tegen het licht wordt gehouden, wordt het venster transparant en verschijnt het gezicht van Europa.

Draghi noemt dit "een innovatief veiligheidskenmerk" waarmee het biljet moeilijker te vervalsen zal zijn dan de oude versie. "Dit zal het vertrouwen versterken dat de 338 miljoen burgers van de eurozone in hun biljetten stellen", zei hij bij de onthulling.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Reken niet op Arabische legers om de opmars van de Islamitische Staat te stoppen

De Egytische president Abdel Fattah El Sisi wil de terreurgroep Islamitische Staat bekampen door een gezamenlijke legermacht bestaande uit militairen uit verschillende Arabische landen in het leven te roepen. Een idee dat op wat bijval kan rekenen onder de internationale gemeenschap. Specialisten wuiven het plan onmiddellijk weg.