Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 15681 tot 15685
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Toezichthouders in Zwitserland en VS buigen zich over manipulatie goudprijs

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) zijn een onderzoek gestart naar de manipulatie van de goudprijs. Het belooft een grootschalig en diepgravend onderzoek te worden, want er zijn een groot aantal Amerikaanse en Europese banken bij betrokken. HSBC, Barclays, Goldman Sachs, UBS, JP Morgan, Deutsche Bank, Credit Suisse, Standard Bank, Societe Generale en Scotiabank worden verzocht informatie aan te leveren omtrent de fixing van de goudprijs.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Rusland denkt aan bouw van een eigen ruimtestation

Het Russische ruimtevaartbureau Roskosmos verwacht dat het International Space Station (ISS) nog minstens negen jaar operationeel zal blijven. Daarna hoopt men de Russische modules van het station te kunnen gebruiken om een eigen buitenpost in de ruimte te kunnen uitbouwen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Column Kees de Kort | Ze hebben Janet in de pocket

Weinig verrassingen tijdens de speech van Janet Yellen, de baas van de Federal Reserve, voor het Amerikaanse Congres. Of eigenlijk: "Er zat geen enkele verrassing in", zegt BNR commentator Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Oekraïne legt valutahandel aan banden

De Oekraïense centrale bank heeft de handel in de meeste buitenlandse valuta's verboden voor de rest van deze week.

Premier Arseni Jatsenjoek hekelde het besluit dat volgens hem zonder overleg met de overheid werd genomen en bovendien de economie kan beschadigen.

De centrale bank wil met het besluit de waarde van de Oekraïense munt, de hryvnia, stabiliseren en de ''ongefundeerde vraag naar buitenlandse valuta's'' van bankcliënten indammen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Belastingontduiking: wat de Grieken kunnen leren van de joodse staat

De Grieken moesten maandag plechtig beloven eindelijk werk te gaan maken van het uitroeien van een nationale plaag: de belastingontduiking. Die belofte maakte deel uit van een voorstel om het Griekse noodprogramma alsnog met 4 maanden te verlengen.

Toch blijft Europa sceptisch, want belastingontduiking is iets dat in het DNA zit en het getuigt van een mentaliteit die zich door de jaren heen steeds dieper in de Griekse samenleving heeft vastgezet.