Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 15681 tot 15685
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Obama: “corrupt bedrijfsleven is verantwoordelijk dat middenklasse verdwijnt”

Amerikaanse President Barack Obama had recent een interview met Vox.com. In dit interview praat hij onder andere over de groeiende ongelijkheid in de Verenigde Staten, de kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter en de middenklasse verdwijnt. Het bedrijfsleven zelf is hier mede verantwoordelijk voor, aldus Obama.

Eerst haalt Obama aan dat de technologische vooruitgang er voor zorgt dat het aantal jobs voor de middenklasse verdwijnt. Steeds meer jogs uit de middenklasse kunnen uitgevoerd worden door robots of digitalisering. Op deze manier gaat alles efficiënter en goedkoper.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Obama weet waarom de middenklasse wordt weggevaagd

De toenemende inkomensongelijkheid is een globaal fenomeen geworden. Eerder deze maand raakte bekend dat 50% van de globale rijkdom tegen eind volgend jaar in het bezit zal zijn van het rijkste procent van de populatie. In zowat alle westerse landen ziet de middenklasse samen met haar spaargeld ook haar toekomstperspectief afnemen.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Wereldwijde schulden $57.000 miljard gestegen sinds uitbreken kredietcrisis

$57 biljoen. Of te wel, 57 met 12 nullen: $57.000.000.000.000. Dan hebben we het over overheidsschulden, schulden van instituten en schulden van huishoudens – bij elkaar opgeteld.

Sinds het uitbreken van de kredietcrisis eind 2007 lijkt het er op dat deze crisis enkel maar groter is geworden. Immers, de kredieten zijn er niet minder op geworden. Het is een onomkeerbare trend geworden. Het is zelfs geen trend meer, maar de nieuwe normaal. We zijn bijgevolg niet enkel meer in staat te stoppen met het aangaan van nieuwe schulden, we zijn zelfs niet in staat de groei van de schuldenlasten onder controle te krijgen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Deze verwachting maakt dat goud forse klappen kan krijgen

Een sterker dan verwacht Amerikaans banenrapport heeft ervoor gezorgd dat goud vorige week door een belangrijk steunniveau is gebroken. Het edelmetaal sloot vorige week dan ook af op het laagste punt sinds 12 januari van dit jaar.

Dit gebeurde nadat vrijdag het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics meldde dat er in januari 257.000 banen bij zijn gekomen. De verwachting van 236.000 banen werd hiermee fors overtroffen. Tevens werd gemeld dat de gemiddelde loongroei in Amerika vorige maand 0,5 procent hoger uit kwam.

Het nieuws zorgde ervoor dat Comex April gold futures, onder hun 200-daags gemiddelde van 1255 dollar per ounce terechtkwamen, zo meldt Kitco. April gold futures sloten de week uiteindelijk een kleine 3,8 procent lager af. Analisten melden dat de verkoopgolf van goud veroorzaakt wordt door de toegenomen verwachtingen dat de Federal Reserve door de goede banencijfers in de positie komt om de rentetarieven al in juni te verhogen. Daar voegden analisten aan toe dat nu er steeds meer goed nieuws naar buiten komt wat goud verder omlaag duwt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Goudprijs daalt slechts in 22 % van de tijd

De goudprijs piekte in 2011 net boven $ 1.920 maar het duurde tot september 2011 vooraleer de echter daling werd ingezet. In het eerste kwartaal 2013 was het hek helemaal van de dam en crashte de goudprijs pas echt. Maar ondertussen beweegt de goudprijs opnieuw zijwaarts.

Het lijkt voor veel beleggers alsof de goudprijs alleen maar daalt. Maar wie naar onderstaande grafiek kijkt (zwarte lijn) ziet dat de daling in feite plaatsvond tussen september 2012 en april 2013. Met andere woorden sinds 2011 daalde de goudprijs maar gedurende 9 maanden.

Goud Kopen