EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15701 tot 15705 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Moody's somber over Grieks bankensysteem

Moody's is somber over het Griekse bankensysteem. Dat meldt de kredietbeoordelaar woensdag in een rapport.

Volgens de firma zijn de vooruitzichten voor het bankensysteem negatief, vooral als gevolg van de acute verslechtering van de financiering en liquiditeit van de banken.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Griekenland overweegt belasting op banktransacties

Griekenland overweegt een heffing op banktransacties om extra belastinginkomsten binnen te halen. Het is één van de vele maatregelen die het land moet doorvoeren om verder te komen in de onderhandelingen met haar schuldeisers, de Europese Unie en het IMF.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Column Kees de Kort | Banen weg? Niet vreemd!

Het nieuws dat er bij de Belastingdienst in één keer een paar duizend banen verdwijnen is niet erg verrassend, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Het is niet heel vreemd. Automatisering en software gaan natuurlijk ten koste van de werkgelegenheid.”

Het nieuws dat er bij de Belastingdienst in één keer een paar duizend banen verdwijnen is niet erg verrassend, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Het is niet heel vreemd. Automatisering en software gaan natuurlijk ten koste van de werkgelegenheid.”

Toch begrijpt hij wel waarom de ontslagen veel in het nieuws zijn. “Het is bij de overheid, bij een bekende organisatie en het zijn grote aantallen mensen.”

[...]

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Globale schuldgraad bedraagt nu 286 % van het bruto binnenlands product

Om schuldenvrij te worden zou de wereldbevolking bijna drie jaar lang elke productie moeten gebruiken om schulden af te betalen. Dat blijkt uit de cijfers van het rapport Debt and (not much) deleveraging van het McKinsey Institute, waarin staat dat de totale schuldenlast op aarde op dit ogenblik 199 biljoen dollar bedraagt.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Investeerders staken hun strijd tegen de euro

Weken nadat de pariteit van dollar en euro onvermijdelijk leek, hebben de meeste investeringsfondsen hun posities tegen de eenheidsmunt sterk gereduceerd. De euro noteerde vrijdag op zijn hoogste koers in 10 weken en bleef ook maandag (1.13 dollar) ver boven zijn laagste koers van 16 maart (1.04 dollar).

Dat heeft veel te maken met de groeivertraging van de Amerikaanse economie, die een snelle renteverhoging steeds onwaarschijnlijker maakt. Ondertussen doet de Europese economie - geholpen door het QE-programma van de ECB, een zwakkere euro en een lagere olieprijs - het wat beter.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs