Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15701 tot 15705
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Nederland leende Griekenland 11,9 miljard

De Nederlandse overheid heeft voor 11,9 miljard euro aan Griekenland geleend. Dat komt neer op ruim 700 euro per Nederlander.

De Europese landen samen hebben 195 miljard euro uitgeleend aan de Griekse overheid. De Griekse overheidsschuld bestaat tegenwoordig voornamelijk uit leningen van Europese landen in plaats van staatsobligaties.

Voordat in 2010 de Griekse schuldencrisis uitbrak, bestond de Griekse overheidsschuld net als voor de meeste eurolanden voor meer dan 80 procent uit staatsobligaties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

ECB onthult nieuw twintigeurobiljet

ECB-president Mario Draghi heeft dinsdag in Frankfurt het nieuwe twintigeurobiljet onthuld.

Het nieuwe biljet heeft een zogenoemd portretvenster met een holografische afbeelding van de Griekse mythologische figuur Europa. Als het briefje tegen het licht wordt gehouden, wordt het venster transparant en verschijnt het gezicht van Europa.

Draghi noemt dit "een innovatief veiligheidskenmerk" waarmee het biljet moeilijker te vervalsen zal zijn dan de oude versie. "Dit zal het vertrouwen versterken dat de 338 miljoen burgers van de eurozone in hun biljetten stellen", zei hij bij de onthulling.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Reken niet op Arabische legers om de opmars van de Islamitische Staat te stoppen

De Egytische president Abdel Fattah El Sisi wil de terreurgroep Islamitische Staat bekampen door een gezamenlijke legermacht bestaande uit militairen uit verschillende Arabische landen in het leven te roepen. Een idee dat op wat bijval kan rekenen onder de internationale gemeenschap. Specialisten wuiven het plan onmiddellijk weg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Rob Putter: Griekenland houdt euro zwak, da’s goed voor de export

De euro herstelt niet, na het het ‘Griekse akkoord’. Dat is veelzeggend. Rob Brussel over de Griekse tragikomedie.

Schrijven over de Griekse soap is in feite een nutteloze bezigheid, want op het moment dat je het stuk naar de redactie stuurt is het al weer achterhaald. Maar we doen het toch, want het is ook lachen.

Er is een akkoord dat geen akkoord is en de Griekse regering heeft vier maanden gekregen om met wat zinnigs te komen dat ze ook nog aan haar achterban kan verkopen. Binnen vier dagen hadden de Grieken een opstel af over hoe te bezuinigen in crisistijd. Naast een paar gemeenplaatsen zoals belastingmaatregelen willen ze 2,3 miljard euro ophalen door de smokkel op benzine en sigaretten aan te pakken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

De grote banken gaan het nooit afleren

Volgens Reuters zijn tien grote Amerikaanse banken officieel onder verdenking gesteld voor het manipuleren van de handel in edele metalen. Het ministerie van Justitie bestudeert de zaak in Londen waar de financiële instellingen de prijzen van goud, platinum, zilver en palladium naar hun hand zouden hebben gezet.

Tegelijk heeft de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een strafrechterlijk onderzoek geopend naar diezelfde banken: HSBC die we allemaal kennen van de fiscaal-juridische problemen van het Zwitserse filiaal, Bank of Nova Scota, Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan, Société Générale, Standard Bank en UBS.