Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 15706 tot 15710
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Zwitserse bank UBS ziet winst toenemen

UBS heeft de winst in het vierde kwartaal zien toenemen. De grootste bank van Zwitserland profiteerde onder meer van een belastingbate en goede prestaties bij de investeringsbank.

De nettowinst kwam uit op 963 miljoen Zwitserse frank (circa 920 miljoen euro), inclusief een belastingbate van 493 miljoen frank. Dat maakte de bank dinsdag bekend. In dezelfde periode vorig jaar werd nog 917 miljoen frank winst in de boeken gezet. Analisten rekenden voor afgelopen kwartaal vooraf op een winst van 789 miljoen frank.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Bij Delhaize worden uiteindelijk 1.800 banen geschrapt

Bij retailer Delhaize heeft de directie met de vakbonden een akkoord kunnen sluiten over het aangekondigde herstructureringsplan. Uiteindelijk zal de herstructurering 1.800 banen kosten.

Daarmee is men er tijdens de onderhandelingen in geslaagd om zevenhonderd arbeidsplaatsen te redden. Ook kon worden verkregen dat de afslanking van het personeelsbestand zal worden gerealiseerd met een vrijwillig vertrek en brugpensioen, zodat geen naakte ontslagen zouden vallen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Nog honderden Belgen betrapt met rekeningen in Zwitserland

De Belgische fiscus en het gerecht werken al sinds 2010 met een lijst van 2.450 Belgen die rekeningen hadden bij de bank HSBC in Genève. Maar die lijst, die België kreeg van de Franse fiscus, bevatte niet alle namen van Belgen die geld parkeerden op de Zwitserse rekeningen van HSBC. Uit onderzoek van De Tijd, MO* Magazine, Le Soir en het Consortium van Onderzoeksjournalisten ICIJ blijkt dat nog 722 andere Belgen ook verbonden waren aan de rekeningen in Genève, zo berichten de media vandaag.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Omvang Nederlands schuldpapier naar recordhoogte ondanks lage volumes uitgiftes

In 2014 steeg de hoeveelheid uitstaand Nederlands schuldpapier met 6 procent en bereikte een recordhoogte van 1.826 miljard euro. Dit record werd bereikt ondanks aanhoudend lage uitgiftevolumes. In het vierde kwartaal van 2014 zakte de hoeveelheid uitgegeven schuldpapier, zowel geldmarktpapier als obligaties, verder weg naar totaal 103 miljard tegenover 122 miljard euro in het derde kwartaal (-18% k-o-k). Dit zijn de laagste kwartaalvolumes sinds het eerste kwartaal van 2003.

Bron: 401k.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Amerikaans pensioenplan naar Nederland

Waar 401K een begrip is in de Verenigde Staten, doet dit pensioenplan nu ook zijn intrede in Nederland. Een logisch gevolg van alle ontwikkelingen in ons land met betrekking tot zaken zoals het pensioen en de minimalisering van de zorg. In de Verenigde Staten gold al veel langer het motto ‘red jezelf maar’ en ook in Nederland lijkt het steeds meer deze kant op te gaan. Van de Verzorgingsstaat die Nederland heet te zijn is niets meer over dan een uitgeklede versie. Een schim als het ware. We betalen met zijn allen bakken vol geld aan onze zorgverzekeraars en politici houden ons voor dat dit nodig is om het land overeind te houden. Als je de kosten echter gaat vergelijken met ons buurland België, dan betalen wij tot 10 keer meer, terwijl op veel plaatsen in België de zorg beter is.