Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 15711 tot 15715
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

China opent aanval op IMF en Wereldbank

China opent met de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) de aanval op de Wereldbank, het instituut dat voornamelijk de ‘Westerse’ belangen dient. Washington ziet in de nieuwe Chinese investeringsbank een geduchte concurrent en heeft haar bondgenoten daarom opgeroepen ‘twee keer na te denken’ voordat ze zich bij de Chinese investeringsbank aansluiten. In navolging op Groot-Brittannië willen ook andere grote Westerse landen als Duitsland, Frankrijk en Italië zich bij het Chinese alternatief aansluiten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Olieprijs en ECB helpen eurozone vooruit

De lage olieprijs en stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) helpen de economische groei in de eurolanden dit jaar vooruit.

De denktank verwacht dat de economische groei in de eurolanden dit jaar uitkomt op 1,4 procent. In november werd nog een plus van 1,1 procent voorspeld. Ondanks de iets rooskleurigere prognose blijven de eurolanden achterlopen bij veel andere ontwikkelde economieën, mede door de zeer lage inflatie en een aanhoudend zwakke vraag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Duitse politici: "Geef de Grieken nazigeld terug"

Krijgt Griekenland na lang zeuren en dreigen dan toch zijn zin en betaalt Duitsland een oorlogsschuld van vele miljarden terug? Duitse politici dringen er bij bondskanselier Angela Merkel op aan om eindelijk de portemonnee te trekken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Market Update (18 maart 2015)

Rabobank bereid zich voor op negatieve rente, veel interesse voor koopwoningen door lage maandlasten, demonstranten steken politieauto's in Frankfurt in brand, China verkoopt opnieuw dollars en Europese landen sluiten zich aan bij nieuwe Chinese ontwikkelingsbank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Olie-topman noemt huidige situatie erg pijnlijk

De dramatische prijsdaling van olie en de overdracht van rijkdom naar de consumenten, zal erg pijnlijk worden voor de olie- en gasindustrie. Dat zei Bob Dudley, CEO van BP tegenover Cnbc.

Tijdens de Economic Development Conference in Egypte zei Dudley dat de olieprijzen, die zo’n 60 procent zijn gedaald sinds juni, een grote schok zijn geweest voor bedrijven zoals BP. De industrie heeft geleefd in een ‘wereld van luxe’ in de afgelopen jaren, toen de olieprijs boven de 100 dollar per vat stond, legt de CEO van BP uit. ‘Inmiddels zijn we terug in de normale wereld van volatiliteit voor de olie- en gasprijzen’, zei hij. ‘Alles wat zo snel gebeurt, kan onbedoelde consequenties hebben.’