EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15726 tot 15730
Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

Nieuwe vraag naar USD door enorme hoeveelheid aan US-leningen (9 biljoen USD)

Na het QE-programma van Draghi komt er een nog grotere druk op de USD om verder te stijgen. De geest die deze maal uit de fles komt zijn de openstaande leningen in USD, dit ter waarde van maar liefst 9 biljoen USD.

Momenteel is er een structureel tekort aan US-dollars, waardoor de prijs logischerwijze stijgt. Doordat de grote vraag naar US-dollars blijft aanhouden komt deze samen met het moment waarop er leningen moeten terugbetaald worden met als onderliggende currency de USD.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

Market Update (14 april 2015)

Begrotingstekort VS loopt weer op, veel huishoudens zetten te weinig geld opzij voor later en Nederlandse staat haalt goedkoop geld uit de markt. Verder in het nieuws: Centrale bankiers verzamelen zich vrijdag in Washington, Chinese aandelenmarkt naar recordniveau, Poetin verkozen tot meest invloedrijke persoon van 2015 en HSBC geeft groen licht voor beleggen in Brazilië en Rusland. Lees alle headlines op Marketupdate.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

India importeerde in maart 125 ton goud

India heeft in maart 2015 ton goud geïmporteerd, zo berichtten diverse Indiase media afgelopen vrijdag. Het is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 60 ton goud die India in dezelfde maand van vorig jaar importeerde. De toename is grotendeels te verklaren door het Hindu festival Akshay Tritiya dat in maart gehouden werd en door de relatief gunstige goudprijs in de Indiase roepie.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

“Economie VS niet sterk genoeg om wereldeconomie te trekken”

Het eerste kwartaal van dit jaar pakte behoorlijk teleurstellend uit voor de wereldeconomie. Veel van de zwakte in de macrocijfers is echter te verklaren vanuit tijdelijke factoren, zo meldt Jeremy Lawson, hoofdeconoom bij Standard Life Investment.

Het eerste kwartaal van dit jaar pakte behoorlijk teleurstellend uit voor de wereldeconomie. Veel van de zwakte in de macrocijfers is echter te verklaren vanuit tijdelijke factoren, zo meldt Jeremy Lawson, hoofdeconoom bij Standard Life Investment.

In een rapport meldt Standard Life dat de economische cijfers die recent verschenen uit de Verenigde Staten, teleurstellend zijn. Zowel het sentiment, als de export en consumentenuitgaven zijn allemaal vertraagd de laatste tijd. Hoewel de arbeidsmarkt aan de dans leek te kunnen ontspringen, was echter ook daar in maart een trendbreuk in de cijfers zichtbaar, meldt Standard Life.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

Geld vloeit niet voldoende. Herstel in gevaar.

Het zit nog steeds niet lekker met de mondiale economische bedrijvigheid. In de ontwikkelde economieën is er een pril herstel merkbaar, vooral dan in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het broze herstel zou tenietgedaan worden door de slechtere prognoses in de ontwikkelingslanden.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs