Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 15726 tot 15730
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Waarom Jack Ma, de rijkste man van China, niet onkwetsbaar is voor de lange arm van Beijing

Internetondernemer Jack Ma is met afstand de succesvolste Chinese zakenman van het moment. Juist daarom moet hij op zijn tellen passen, want met de Chinese overheid valt niet te spotten.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Russische columnist roept lezers op hun geld uit de banken te halen

Terwijl de roebel steeds verder wegzakt, groeit bij veel Russen de angst dat ze door de stijgende prijzen op korte termijn niet meer in hun levensonderhoud zullen kunnen voorzien. Zoveel is duidelijk nu zelfs de zakenkrant Vedomosti, een samenwerkingsverband tussen de Financial Times en The Wall Street Journal, een column publiceert waarin de Russen worden opgeroepen hun geld van de bank te halen en om te zetten in dollars.

“Het is beter je geld in een buitenlandse munt aan te houden - liever dollars dan euro’s want de Amerikaanse economie doet het beter dan de Europese - en jezelf voor te bereiden op wat volgens veel economen een terugkeer naar de jaren negentig zou kunnen worden,” werpt Andrey Panov, freelance columnist bij Vedomisti, op.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Overheid leent bijna gratis voor vijf jaar

De Nederlandse overheid heeft dinsdag 2,3 miljard euro geleend voor vijf jaar. 

De verwaarloosbare rente over de lening was daarbij aanzienlijk lager dan bij de vorige, vergelijkbare veilingen.

De gemiddelde rente op de lening tot januari 2020 kwam uit op 0,01 procent. Bij de vorige veiling, in september, moest nog een rente van 0,4 procent worden geboden om vijfjarige obligaties te slijten. In mei en april kwam het rendement op vergelijkbare leningen uit op 0,6 en 0,8 procent.

Bron: curiales.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Bitcoin. De nachtmerrie van bankiers?

Wat is een Bitcoin? De elektronische valuta is nog maar een paar jaar in de omloop, maar heeft het financieel etablissement op haar grondvesten doen schudden. Hoewel het elektronische geld nog in de kinderschoenen staat, heeft het een pijlsnelle ontwikkeling ondergaan. Aanvankelijk werd de cryptovaluta alleen op kleine schaal gebruikt, maar tegenwoordig beginnen steeds meer grote bedrijven Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. De opmars van Bitcoin is niet onopgemerkt gebleven. Verscheidene prominenten uit de financiële wereld hebben zich er al tegen uitgesproken. Waarom zien zij Bitcoin als een gevaar?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Market Update (10 februari 2015)

Bezorgde Grieken kopen meer goud, China tegen Amerikaans plan om Oekraïne te bewapenen, opnieuw een bitcoin beurs verdwenen, Citi voorziet einde van de OPEC bij deze olieprijs en Russische sancties kostten EU €21 miljard.