Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 15726 tot 15730
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

ECB begint op 9 maart met omvangrijk opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) start met zijn omvangrijke opkoopprogramma van staatsleningen en verpakte bedrijfsleningen op 9 maart.

Op 22 januari maakte de centrale bank bekend om zijn bestaande opkoopprogramma uit te breiden. De ECB gaat maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen en staatsobligaties van eurolanden bij banken in de eurozone opkopen, ook wel kwantitatieve verruiming genoemd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Leegstand kantorenmarkt neemt verder toe

De vraag naar kantoorruimte voor bedrijven is vorig jaar opnieuw gedaald, terwijl het aanbod verder is toegenomen.

Het aanbod nam vooral toe doordat bedrijven inkrompen. Er zijn nauwelijks nieuwe kantoren gebouwd. Eind 2014 stond zo'n 17,5 procent van de kantoren in Nederland te huur of te koop. Dat was een jaar eerder 16,7 procent. Het gaat in totaal om 8,66 miljoen vierkante meter, bijna 250 keer het grondoppervlak van de Amsterdam Arena.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Zwarte markt in tabak en benzine laat zich in Griekenland niet zomaar beteugelen

Bijna een kwart van alle sigaretten die in Griekenland op de markt worden gebracht, blijken gesmokkeld te zijn. Naar schatting is bovendien één of vijf liter brandstof die door de Griekse autobestuurders wordt getankt, eigenlijk bestemd voor de scheepvaart. Sinds het begin van de economische crisis is de zwarte markt in het land geëxplodeerd en de aanpak van dat fenomeen belooft voor de nieuwe Griekse regering een moeilijke opdracht te worden.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Aanbod sloopgoud ook in 2015 beperkt

Het aanbod van sloopgoud zal dit jaar niet veel hoger zijn dan in het afgelopen jaar, zo schrijft de Boston Consulting Group in een rapport voor de World Gold Council. Het consultancybureau deed onderzoek naar de markt voor sloopgoud en concludeerde dat het aanbod sterk beïnvloedt wordt door enerzijds de goudprijs en anderzijds de toestand van de wereldeconomie. Op basis van deze indicatoren oordeelt de Boston Consulting Group dat het aanbod van sloopgoud ook dit jaar relatief laag zal uitvallen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Russisch loon zakt tot 500 dollar, reactie van bovenaf: “Ze moeten maar minder eten”

Door de stijgende inflatie zijn de Russische lonen in januari van dit jaar gezakt tot 31.200 RUB (= 500 USD). Dat is een daling van 8% t.o.v. dezelfde maand vorig jaar, in roebels. Als men het in dollar bekijkt, dan blijkt dit een daling van 50% te zijn, aldus de Moscow Times.

Deze economische malaise is voor het grootste deel het resultaat van de dalende olieprijzen (die vorig jaar gehalveerd zijn). De roebel heeft in een jaar tijd 70% van haar waarde verloren. Maar ook de westerse sancties spelen een rol.