Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15731 tot 15735
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Gazprom dreigt gasleveranties via Oekraïne stop te zetten

Het Russische Gazprom waarschuwt dat de gasleveranties aan Europa via Oekraïne gevaar lopen.

Gazprom laat dinsdag weten dat het bedrijf de leveranties moet stopzetten als Oekraïne niet snel met een nieuwe vooruitbetaling voor Russisch gas komt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

'Noodoverleg bij Opec over olieprijzen'

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (Opec) is van plan een noodvergadering te houden als de olieprijzen verder blijven dalen.

 Dat laat zakenkrant Financial Times dinsdag weten op basis van uitspraken van de Nigeriaanse olieminister.

Veel Opec-leden zijn bezorgd over de gevolgen van de sterk gedaalde olieprijzen op hun begrotingen. Het oliekartel besloot in november het eigen productieplafond onveranderd te houden, wat mede bijdroeg aan de sterke daling van de olieprijzen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Praat Yellen de dollar vandaag verder omhoog?

Janet Yellen, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, spreekt vandaag een comité van de Amerikaanse Senaat toe. Die voordracht is niet onbelangrijk en zal door zowat de ganse financiële wereld worden gevolgd. De vraag die bantwoord moet worden is hoe sterk de Amerikaanse economie is. Zeer sterk, opperen sommigen, want in het laatste kwartaal van vorig jaar werden 1 miljoen jobs gecreëerd, een aantal dat sinds 1997 niet meer was gezien.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

We kunnen leren van de Gouden Eeuw

De wereld van het grote geld en de financiën van ‘gewone’ huishoudens zijn diep verweven, dat staat buiten kijf na de crisis in 2008. Maar volgens Oscar Gelderblom, hoogleraar Financiële geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, laat de geschiedenis zien dat er niet één manier is om onze geldzaken te regelen. In Nederland bestond al ver vóór 1800 een goed functionerend financieel systeem, waarin burgers veel zelf deden en de overheid zorgde voor aanvullende financiële diensten voor huishoudens en kleine ondernemingen. Op 19 februari vertelt hij tijdens zijn oratie wat we op financieel vlak kunnen leren van de Gouden Eeuw.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Te laat, maar dit zijn ze: de Griekse hervormingsplannen

De Griekse regering heeft een samenvatting vrijgegeven van de maatregelen die ze vanochtend wil voorstellen aan haar Europese partners. Daarin vooral maatregelen tegen corruptie, belastingontduiking en smokkel, maar ook sociale maatregelen zoals extra bescherming tegen armoede. Pas als Europa vandaag zijn fiat geeft, mag Griekenland op een verlenging van het financiële steunprogramma rekenen.