Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15741 tot 15745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Pond op hoogste punt in 7 jaar tegenover de euro

De Britse pond heeft tegenover de euro het hoogste niveau bereikt in 7 jaar, nadat data betreffende de banenmarkt in het Verenigd Koninkrijk aantoonden dat het herstel van de Britse economie zich voorzet. Ook de aanhoudende onderhandelingen over de toekomstige financiering van Griekenland hielpen een handje.

De pond had afgelopen week de derde week op rij waarin de munt in waarde toenam, nadat de loongroei in het Verenigd Koninkrijk versnelde en de werkloosheid in het vierde kwartaal is gedaald.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Er is helemaal geen akkoord tussen Griekenland en Europa

In tegenstelling tot het bericht dat vrijdagavond door de traditionele media triomfalistisch werd verspreid (de beurzen moeten nu eenmaal blijven stijgen) is er op dit moment geen akkoord tussen Griekenland en Europa. De ministers van Financiën van de eurozone kwamen vrijdag in Brussel overeen om de huidige bailout met vier maanden te verlengen indien de Grieken tegen maandag met nieuwe voorstellen op de proppen komen die volgens de gehate troïka van ECB, EU en IMF zo’n verlenging rechtvaardigen. Indien dat gebeurt hebben beide partijen alsnog vier maanden, eerder dan een week respijt gewonnen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Bitcoin-special op CNN in Morgan Spurlock's: Inside man

Bitcoin kreeg de afgelopen week flink wat airtime op de zogenaamde Mainstream media. CNN zond namelijk een drie kwartier durende special uit over Bitcoin. U zult misschien denken, Bitcoin op CNN? dat is dus hoofdzakelijk waarschuwen voor drugs en terrorisme, maar verbazend genoeg niets van dit alles. Morgan Spurlock, onder andere bekend van zijn documentaire "Supersize me", wijdde namelijk een aflevering van zijn programma "

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

CPB adviseert geleidelijke invoering nieuw pensioenstelsel

Een nieuw pensioenstelsel waarin jongeren niet meer opdraaien voor de pensioenlasten van ouderen, zou geleidelijk ingevoerd moeten worden. Dan is het mogelijk iedereen te compenseren voor de inkomensgevolgen.

Het CPB rekende eerder uit dat het schrappen van de doorsneepremie, waardoor jongeren meebetalen aan de oudedagsvoorziening van ouderen, zo'n 100 miljard euro kan kosten.

Bron: thepostonline.nl
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

‘Het gaat om Europa, niet om één land’

,,Het gaat niet om één land, maar om Europa.” Dat zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble vrijdag in Brussel, waar later in de middag overleg begint tussen de eurolanden over de Griekse schuldenproblematiek. ,,We moeten elkaar kunnen vertrouwen.”