Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 15741 tot 15745
Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

Goudprijs: Wat hebben de Fed en de ECB afgesproken?

Gaat de goudprijs zakken onder de $1.000 door rentebesluiten van de Fed?

De ECB en de Fed lijken hun rollen volledig te hebben omgedraaid. Waar Draghi volledig los gaat, lijkt Yellen steeds strikter te worden. De euro zakt steeds dieper weg ten opzichte van de dollar die nu zelfs door het dak van 100 punten is geschoten op de dollar index. Hoe zal de goudprijs hierop reageren?

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

IJsland wil niet langer lid worden van de Europese Unie

IJsland heeft definitief beslist geen lid te willen worden van de Europese Unie. De partijen in de centrumrechtse IJslandse regering waren altijd al erg kritisch over een mogelijk lidmaatschap. De onderhandelingen daarover werden al twee jaar geleden, in de aanloop naar de algemene verkiezingen in IJsland, opgeschort.

“Mijn regering is niet van plan om de voorbereidingen voor het lidmaatschap van de Europese Unie terug op te starten,” verklaarde Gunnar Bragi Sveinsson, IJslands minister van buitenlandse zaken. Hij bracht ook de Europese commissie op de hoogte van de beslissing.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

Waarom de Bitcoin niet snel verdwijnt

Er was al bekend dat ze in China gek zijn op de Bitcoin. Een nieuw rapport toont echter aan hoé gek ze precies zijn op de digitale vaulta. Wat blijkt? Zo’n 80 procent van het bitcoinvolume vindt plaats in de Chinese yuan, zo meldt Goldman Sachs. Hierna is de Amerikaanse dollar de meest gebruikte valuta voor bitcointransacties, gevolgd door de euro, zo meldt de bank in een nieuw rapport.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

Oekraïne vraagt investeerders om tegemoetkoming

De Oekraïense minister van Financiën, Natalie Jaresko, heeft investeringsmaatschappijen gevraagd om het noodlijdende land tegemoet te komen in de betaling van schulden.

Oekraïne heeft net een reddingspakket ter waarde van 16,6 miljard euro gekregen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), maar het land heeft nog altijd geld tekort.

De investeerders die schuld van Oekraïne in handen hebben, wordt daarom gevraagd genoegen te nemen met een afschrijving of een lagere rente.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

Nederlandse rijken worden niet steeds rijker

De top van de Nederlandse inkomensverdeling en het aandeel dat de topvermogenden afdragen aan inkomensheffingen is tussen 1990 en 2012 "opmerkelijk stabiel" gebleven.

Het beeld dat veel mensen hebben dat de rijken steeds rijker worden, klopt daarmee niet.

Dat concluderen drie economen van de Universiteit Leiden op de vakwebsite Me Judice. De wetenschappers deden op verzoek van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) onderzoek naar de ontwikkeling van topinkomens in Nederland.