Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 15746 tot 15750
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Laagste punt euro sinds 2003

Nieuwe data over de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de EU vielen tegen, terwijl die voor de VS juist beter waren dan verwacht. Hierdoor werd de dollar 1 eurocent meer waard.

Pensioenfondsen en verzekeraars krijgen het zeer zwaar te verduren door de combinatie van negatieve rentes en een veranderd risicobeleid

Robert Michele, de baas van de vermogenstak van de Amerikaanse bank JP Morgan, zei begin deze week in de Duitse krant Handelsblatt al te verwachten dat de euro dit jaar onder de pariteit van de dollar komt. Hij waarschuwde dat de euro in een diep moeras van deflatie zal wegzakken. De zogenoemde beleningsrente van de ECB zal daardoor worden teruggebracht van -0,2 naar -3 procent, voorspelde Michele.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

China ziet economie verder afkoelen met een groei van "slechts" 7 procent

De Chinese regering verwacht dat de economische groei dit jaar verder afzwakt. Dat maakte premier Li Keqiang donderdag bekend bij het jaarlijkse overleg van het Chinese Nationale Volkscongres.

China verwacht nu dat de economie dit jaar met circa 7 procent groeit. Vorig jaar werd nog een ambitie van 7,5 procent uitgesproken. In 2014 zwakte de groei van de economie echter af tot 7,4 procent. Daarmee kwam de economische vooruitgang uit op het laagste peil van de afgelopen vijftien jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Saoedi's executeren mensen 'aan nooit gezien tempo'

Het aantal executies in Saoedi-Arabië heeft een nooit gezien niveau bereikt.

Dat zegt Amnesty International. Dinsdag en woensdag werden opnieuw 4 mensen geëxecuteerd, waarvan er op zijn minst één werd onthoofd. Dat brengt het totaal voor dit jaar op 39, of drie keer zo veel als vorig jaar rond deze tijd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Fed: VS heeft last van lage olieprijs

De lagere olieprijzen en de sterke dollar hebben een negatief effect op verschillende sectoren van de Amerikaanse economie. Dat bleek woensdag uit het ‘Beige Book’ van de Amerikaanse centrale bank.

Uit het maandelijkse economisch rapport van de Federal Reserve komt naar voren dat deze effecten vooral merkbaar zijn in de industrie, de landbouw en de olie-gerelateerde sector. Desondank bleef de economie in het grootste deel van het land goed op stoom, met een flinke werving van personeel door bedrijven en stijgende consumentenbestedingen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Controverse rond Nethanyahu's speech mag wereld niet afleiden van het échte probleem: een nucleair Iran

Met zijn speech voor het Amerikaanse Congres heeft de Israëlische premier Nethanyahu blijvende schade aangericht aan de Amerikaans-Israëlische relaties, schrijft de Zwitserse Basler Zeitung in een opiniestuk: