Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 15746 tot 15750
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Goud ano 2015

Beleggen in Goud ano 2015 09 februari 2015 in Goud

Beleggen in Goud is veel besproken maar er zijn maar weinig beleggers met een fysieke positie in goud. Toen de goudprijs topte in 2011 was er geen krant zonder een artikel over goud. De laatste 3 jaar komt goud alleen in de schijnwerpers als de prijs in enkele dagen hard onderuit gaat. Volgens onze mening natuurlijk onterecht.

Beleggen in Goud, lees goud als onderdeel van een beleggingsportefeuille, biedt de belegger evenwicht in zijn portefeuille. Eigenlijk is goud een verzekering tegen onrust in het monetaire systeem. De Euro heeft de laatste 6 maanden zo’n 18% van haar waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Inmiddels staat de wisselkoers van de EUR/USD op 1,13.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Beleggers stappen in recordtempo in de Europese markt

Fondsen die zich richten op de Europese markt zagen massale instromen in de afgelopen week. Beleggers lijken er alles aan te doen om zo snel mogelijk Europese aandelen en obligaties (zowel staat- als bedrijfsobligaties) in hun bezit te krijgen.

Dankzij de enorme instroom richting de Europese markt, was het dan ook de week van de hoogste instroom ooit gemeten, zeggen analisten van Bank of America Merrill Lynch. De chaos omtrent Griekenland lijkt beleggers daarbij weinig te doen. Het feit dat Mario Draghi vorige maand aankondigde een verrassend groot kwantitatief verruimingsprogramma te starten, heeft de interesse gewerkt van investeerders wereldwijd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Minister Kamp beperkt gaswinning alvast

De gaswinning Groningen wordt de eerste helft van dit jaar beperkt tot 16,5 miljard kuub. Op 1 juli kijkt minister Henk Kamp van Economische Zaken of de gaswinning over het hele jaar kan worden ingeperkt tot 35 miljard kuub, in plaats van de eerder aangekondigde 39,4 miljard kuub.

Kamp heeft dat maandag aangekondigd. Hij liet ook weten dat er 50 miljoen euro beschikbaar komt voor het herstel van de aardbevingsschade in de stad Groningen. Verder komt er een uitbreiding van de compensatiemogelijkheden voor bewoners en wordt het aantal gemeenten met een waardevermeerderingsregeling voor beschadigde huizen met twee uitgebreid. Ook komt er een Nationaal Coördinator die zich bezighoudt met de maatregelen voor herstel en veiligheid in de provincie.

Bron: urubin.com
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Gaat Europeesche Unie splitsen ?

Europa, het logge monster van verhuizingen slaat zich nog steeds op de borst. “Het goede van Europa, is dat we in pais en vree met elkaar leven !” “Conflicten zijn er niet !” WTF, roepen eurolanden, we zitten in de sores, geld vliegt de verkeerde kant op, ook al is het digitaal aangemaakt. Er zal iets moeten gebeuren !

Nederland moet eruit, diverse groeperingen roepen het en hopen eigenlijk stiekem dat Griekenland het voortouw neemt. Helaas het gaat niet gebeuren ! De trojka heeft plan B in de kast liggen en de tijd is rijp voor een splitsing.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Deflatie is een feit, alle lonen gaan omlaag

Kortom, de lang verwachte schuldafbouw zal nu onderwerp van gesprek worden in de EU. In een deflatietijdperk moet je nu eenmaal daarmee beginnen. Als inkomens dalen is de enorme overheidsschuld alsmede de private schuld absoluut niet op te brengen.

Er moet afgelost worden, tegen wil en dank. Waar ik al jaren voor heb gewaarschuwd is nu aanstaande. Schuldafbouw of schuldafschrijving, of wat het ook gaat worden gaat ons allen treffen. De neergaande spiraal van lagere prijzen en lagere lonen is hier een duidelijk gevolg van.