Nieuws / Artikelen met het woord

57841 artikelen gevonden. Artikel 15751 tot 15755
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

De 15 meest beroerde economieën ter wereld

‘Inflatie is een ziekte die een samenleving kan verwoesten’, zei Milton Friedman, overleden Nobelprijswinnaar en econoom, ooit. Voeg daar een stijgende werkloosheid aan toe en je komt uit op een niet technische term met een enorm effect: ellende.

En de meeste ellende wordt dit jaar verwacht in Venezuela, Argentinië, Zuid-Afrika, Oekraïne en Griekenland: de 5 meest pijnlijke economieën om in te werken en wonen, volgens data van Bloomberg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

India verlaagt rente opnieuw

De centrale bank van India heeft woensdag voor de tweede keer dit jaar onverwacht de rente verlaagd. De bank hoopt daarmee de economische groei in het land aan te jagen.

Het belangrijkste rentetarief ging met een kwart procentpunt omlaag naar 7,5 procent. De stap volgt kort op het besluit van de regering van India om meer geld uit te trekken voor infrastructuurprojecten. Volgens centralebankpresident Raghuram Rajan toont de renteverlaging dan ook dat de regering en de centrale bank dezelfde doelen nastreven.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Defensie wil er een miljard euro bij

Defensie wil er een miljard euro bij. Het is de kern van de wensenlijst die het ministerie heeft ingeleverd bij minister Dijsselbloem (Financiën). Dat melden ingewijden aan De Telegraaf.

Defensie en Financiën zijn aan een touwtrekwedstrijd begonnen om extra geld voor de krijgsmacht, waarbij Financiën het bedrag naar beneden probeert te krijgen. Defensie heeft vooral behoefte aan meer helikopters, transportvliegtuigen, communicatie- en informatiesystemen en medische capaciteit. Ook in de munitievoorraden en bij de reserveonderdelen kraakt het.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Frank Vandenbroucke: Probleem zijn de onevenwichten in Europa

Hij heeft zich de afgelopen jaren vrij stil gehouden, Frank Vandebroucke. De populaire politicus werd door Caroline Gennez destijds op gore wijze aan de kant geschoven bij de Vlaamse socialisten.

In de jongste vijf jaren heeft Vandenbroucke zich daardoor gesmeten op zijn academische carrière. De socioloog-economist is nog steeds de enige die de SP.a van de ondergang zou kunnen redden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Voormalige Euro-leiders willen "Marshallplan" voor Oekraïne

Een aantal oud-EU-leiders en oud-ministers wil het financieel en economisch zieltogende Oekraïne ter hulp komen met een hedendaagse versie van het Marshallplan. Om dit te bereiken, hebben zij vandaag in Wenen het 'Agentschap voor de modernisering van Oekraïne' voorgesteld. De vrienden van Kiev hopen een fonds van 300 miljard euro bijeen te harken.