Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 15751 tot 15755
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Dit toonaangevende hedgefund bezit miljarden aan goud

De meeste beleggers kennen hem waarschijnlijk wel: Ray Dalio. Ray Dalio is de oprichter van Bridgewater Associates, het grootste hedgefundbedrijf ter wereld. Daarnaast is Dalio een van de meest bekende managers van Wall Street.

Dalio studeerde ooit af aan Harvard en richtte daarna in 1996 het All Weather fund op. Met dat fonds zorgde hij voor een vernieuwing van wat traditioneel als optimale asset allocatiemodellen werden gezien. In plaats van alleen te kijken naar de spreiding binnen portefeuilles gebaseerd op posities in bepaalde beleggingscategorieën, keek Dalio ook naar bijvoorbeeld inflatieverwachtingen voor het managen van portefeuilles. Hij paste vervolgens de omvang van sommige posities en de daarbij behorende risico’s aan op basis van specifieke scenario’s voor de inflatie en groei.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Deze mensen hebben een geheime rekening in Zwitserland

SwissLeaks onthulde de bankgegevens van 106.458 HSBC-klanten uit 203 landen. Daaronder heel wat bekende sportmensen, rocksterren, Hollywood-acteurs, royalty, politici, zakenlui en rijke families. Druppelsgewijs vinden veel van die namen hun weg naar de media. Deze mensen staan alvast op de lijst.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

EU vraagt Griekenland in te binden

Na een strijdvaardige toespraak van de Griekse premier Alexis Tsipras tot het Griekse parlement heeft de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, maandag gewaarschuwd dat de eurozone niet alles slikt.

De regering-Tsipras kan er volgens Juncker ''beter van uitgaan dat de eurozone niet alle verkiezingsbeloften van Tsipras accepteert''.

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, ziet weinig in de plannen van de nieuwe Griekse regering om het Zuid-Europese land uit de crisis te loodsen. ''Ik heb nog niet begrepen hoe de Griekse regering dat wil doen'', zei hij maandag in Istanbul.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

9 februari: Van Grexit naar Dentry (Denen in de euro) en 6 andere dingen die je moet weten

De Griekse regering laat met zijn harde retoriek tegenover de Europese partners wel erg veel ruimte voor een vertrek uit de eurozone. Maar naast het perspectief van de Grexit lonkt mogelijk ook de toetreding van Denemarken tot de eurozone. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

If you can’t beat them, join them, denkt de topman van de Deense centrale bank Lars Rohde. Rohde heeft in een interview met Deense media het op het eerste gezicht krankzinnige voorstel gedaan om de Deense kroon vaarwel te zeggen en de euro in te voeren. De opwaartse druk op de wisselkoers van de Deense kroon is namelijk zo enorm dat de Deense centrale bank op nucleaire schaal moet ingrijpen om appreciatie te voorkomen en de koppeling van 7,4 Deense kroon per euro te verdedigen.

Denemarken is evenals Zwitserland slachtoffer van een vloedgolf aan speculatief kapitaal en vluchtkapitaal dat het land dreigt te overspoelen. Om te voorkomen dat de wisselkoers van het kroon hierdoor de pan uit rijst, heeft de centrale bank een negatieve rente ingevoerd en is ze op grote schaal geld aan het bijdrukken om in de markt euro’s te kopen.

2.De Denen kijken ook met argusogen naar de Zwitserse economie, die volgens de Zwitserse centrale bank wel eens heel goed in een recessie kan belanden vanwege de schok die de harde frank veroorzaakt. De topman van de centrale bank Thomas Jordan zei afgelopen weekend dat de Zwitserse economie in het eerste kwartaal mogelijk in recessie raakt. Jordan liet ook doorschemeren dat de rente nog negatiever kan worden om verdere verharding van de frank tegen te gaan.

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Hoe de Amerikaanse schalie-industrie aan zijn eigen succes ten onder gaat

De Amerikaanse schalie revolutie is heeft het land in de laatste jaren uit de crisis gesleept. Door de lage olieprijs dreigt de sector nu in te storten. Is het schalieverhaal uit?

Het winnen van olie en gas door middel van fracking-technieken waarbij water, zand en chemicaliën onder hoge druk in de grond worden gespoten om gesteenten te splijten en daaruit olie of gas te winnen, heeft de Verenigde Staten geen windeieren gelegd. De Amerikaanse schalie-industrie is de afgelopen jaren enorm gegroeid en wordt beschouwd als de motor achter de economische groei die het land uit de crisis heeft gesleept. Maar de olieprijs is ondertussen gekelderd, en een groeiend aantal boorplatformen kan het hoofd niet langer boven water houden.