Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15756 tot 15760
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

'Waarom zou Obama Amerikaanse troepen naar een Europa zenden, dat flagrant onwillig lijkt om zichzelf te verdedigen?

'De voorbije dagen hebben enkel deprimerende ontwikkelingen gebracht voor mensen die begaan zijn met de vrijheid in Europa. Angela Merkel en François Hollande trokken naar Moskou om daar ‘een vredesplan’ voor Oekraïne voor te stellen dat hen was aangereikt door... Vladimir Poetin,' schrijft John R. Schindler, een voormalig professor nationale veiligheid aan het U.S. Naval War College, op zijn blog.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

De 6 tactieken die HSBC-klanten gebruikten om belastingen te ontduiken

De gelekte HSBC-bestanden onthullen de bankgegevens van 106.458 klanten uit 203 landen, goed voor 90 miljard euro waarvan de fiscus in hun thuisland niet op de hoogte was. Dit zijn volgens The Guardian de zes voornaamste trucs die de klanten toepasten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Russische sancties hebben EU 21 miljard euro gekost

De EU-lidstaten hebben gezamenlijk voor 21 miljard euro aan export verloren, als gevolg van de sancties die Rusland heeft opgelegd.

"De sancties hebben ons allemaal veel gekost", aldus de minister. Spanje voelt de sancties met name in de agrarische en toeristische sector.

Sinds augustus vorig jaar bant Rusland onder meer voedselproducten uit 28 landen van de Europese Unie, de Verenigde Staten, Australië, Canada en Noorwegen. Het gaat om vlees, vis, fruit en zuivelproducten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Weer een stap verder in beroving op vrijheid - Big Brother is Watching You

Samsung waarschuwt voor meeluisterende tv-toestellen

Tech Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung raadt eigenaars van een Smart TV aan voorzichtig te zijn bij privégesprekken in de eigen woonkamer. Als de spraakbesturing ingeschakeld is, horen de tv-toestellen alles wat in de kamer gezegd wordt. Die gegevens worden aan derde partijen overgemaakt, zo meldt Samsung in de gebruiksvoorwaarden. De eigenaar kan evenwel de spraakherkenning uitschakelen.

De gebruiker wordt gewaarschuwd dat "als uw gesproken woorden persoonlijke of andere gevoelige informatie bevatten, die informatie bij de opgenomen data zal zijn en aan een derde partij zal overgemaakt worden" door het gebruik van de spraakherkenningsfunctie.

Bron: Slimindividend.com
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Zijn dit de eerste tekenen van de langverwachte aandelencorrectie?

Er heerst veel ontrust op de markt daar er zich gebeurtenissen afspelen die een negatieve impact hebben op het verloop van de wereldeconomie. Een van de meest besproken ontwikkeling is de olieprijs. Hoewel de olieprijs een kleine opwaartse correctie neerzet, zijn er voldoende analysen die een nog lagere olieprijs in het verschiet zien.

Ook de omstandigheden rondom Griekenland geeft de belegger geen goed gevoel. Er heerst daaromtrent veel onzekerheid en opnieuw gaan er veel theorieën en geruchten de ronde over een mogelijk uitreden van Griekenland uit de eurozone, onlangs zelfs van voormalig voorzitter van de Federal Reserve Alan Greenspan.

Verder zijn er nog de naweeën van de loskoppeling van de Zwitserse frank van de euro, het uitstelgedrag van de Fed om de rente te verhogen en wat dacht u deze nieuwe trend: de enorme lage en zelfs negatieve rente op staatsobligaties. Het zijn allemaal ontwikkelingen die niet horen bij een gezonde macro economie.

[...]