Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 15756 tot 15760
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Sparen bij Rabobank kost binnenkort geld

De Rabobank treft voorbereidingen voor een negatieve spaarrente bij de bank. ICT-systemen worden daarvoor in gereedheid gebracht.

De spaarrente zakte bij de Rabobank al onder de 1 procent. Sommige bedrijven moeten al betalen wanneer zij geld stallen bij de bank, voor consumenten geldt dit nog niet.

Het treft met name grootste zakelijke klanten en financiële instellingen die kortstondig geld willen stallen bij de coöperatieve bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Waarom Europese obligaties gekocht blijven worden

De meeste rentes op Europese obligaties hebben amper een positief rendement, toch is er 1 plek waar de obligaties geen enkele moeite hebben met de interesse die er is vanuit beleggers: Europa.

‘Beleggers in Europa zijn nog altijd erg geïnteresseerd in Europese fixed income-beleggingen’, vertelt Davis Zahn, head European fixed income bij Franklin Templeton. ‘Ze bekijken er de mogelijkheden om te diversifiëren.’

Europese staatsobligaties lijken op het eerste gezicht natuurlijk weinig aantrekkelijk voor fixed-income beleggers. Verspreid over de hele eurozone zijn namelijk negatieve rentes te vinden op zowel de korte als middellange termijn-obligaties. Zo levert bijvoorbeeld de Duitse 2-jaars Bund een rente op van -0,23 procent, waarbij de rentecurve niet positief wordt tot de 7-jaars Bund. De 10-jaars staatslening van Duitsland levert momenteel nog een rente op van zo’n -0,25 procent. Een Franse staatsobligatie met een looptijd van 1 jaar heeft momenteel ook een licht negatieve rente van ongeveer -0,13 procent.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Market Update (17 maart 2015)

"Al Qaida wordt gefinancierd met geld van de CIA", staatsschuld VS passeert de $18 biljoen, Chinese aandelenkoersen weer op hoogste niveau sinds 2008 en Draghi roept op drastische versnelling Europese integratieproces.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Ook Ierse minister van Financiën Noonan ziet goud wel zitten

De Sunday Independant berichtte dat de Ierse minister van Financiën Michael Noonan met zijn privé vermogen het afgelopen jaar zijn heil zocht in de SPDR Gold ETF. Zijn posities in de Lyxor Eurostoxx ETF en SPDR DJIA ETF – fondsen in Europese aandelen – blijkt hij juist te hebben verkocht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Dalende prijzen ruwe olie een self-fulfilling prophecy

Afgelopen nacht daalde de benchmark voor US oil opnieuw scherp tot een 6-jarig dieptepunt na signalen dat de stocks aan ruwe olie uitpuilen (42,98 USD voor Nymex, 53,94 voor Brent).

De voorbije weken en maanden werden deze olie-stocks volop aangevuld met het oog op een later duurdere verkoop, echter diverse indicatoren wijzen erop dat deze situatie nog diverse maanden zal aanhouden. Door de overvloedige hoeveelheid olie die de VS momenteel oppompt en de nog steeds stabiele olie-productie in de overige olie-exporterende landen zitten vele stocks dan ook aan de maximumlimiet.