EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
53
kliks
21
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15761 tot 15765 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Uitverkoop op obligatiemarkten houdt aan

Ondanks de enorme koersdalingen van de afgelopen weken kwam er ook donderdagochtend geen einde aan de uitverkoop van onder meer Duitse en Nederlandse staatsobligaties. De rentes, die afgelopen tijd al verdubbelden, liepen daardoor verder op.

Het rendement op Duitse leningen voor tien jaar steeg naar 0,65 procent. Dat is historisch gezien nog altijd bijzonder laag, maar is tegelijkertijd de hoogste stand sinds december vorig jaar. Mede door de stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) verdampte de rente op de toonaangevende tienjaarsleningen in de eerste maanden van dit jaar bijna volledig.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Contant geld populair in Zwitserland, bij negatieve rente

Pensioenfondsen en grote beleggers in Zwitserland overwegen een deel van hun tegoeden om te zetten in cash om zo de negatieve rente – je moet rente betalen over je banksaldo – te vermijden.

Pensioenfondsen en grote beleggers in Zwitserland overwegen een deel van hun tegoeden om te zetten in cash om zo de negatieve rente – je moet rente betalen over je banksaldo – te vermijden.

De Zwitserse centrale bank rekent nu 0,75 procent rente aan banken om hun geld bij de centrale bank te parkeren. Ze wil daarmee de druk op de Zwitserse frank verminderen. De munt is nu extreem duur.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Toestroom van nieuw geld stopt mogelijk voor Noors staatsfonds

Wat gebeurt er met een rijk land dat erg afhankelijk is van olie, wanneer de olieprijzen in elkaar storten en ongekende monetaire verruimingsmaatregelen dreigen om de rendementskansen van het staatsfonds van dat land de dwarsbomen?

Yngve Slyngstad, die het Noorse staatsfonds van 900 miljard dollar leidt, heeft in het afgelopen jaar meerdere keren gezegd dat in de lage rente-omgeving, waarbij er zelfs sprake is van negatieve rentes, het moeilijk wordt voor het fonds om de rendementsdoelstelling van 4 procent reëel rendement te realiseren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Roubini: VS mengt zich in valutaoorlog

In een wereld met zwakke binnenlandse groei in veel ontwikkelde economieën en opkomende markten, zijn beleidsmakers verleid om de economische groei en werkgelegenheid een boost te geven met op export gerichte groei. Hiervoor zijn een zwakke munt en onconventionele monetaire beleidsmaatregelen nodig.

Sinds het begin van het jaar hebben meer dan 20 centrale banken wereldwijd hun monetaire beleid verruimd, waarbij een voorbeeld werd genomen aan de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan. In de eurozone bijvoorbeeld, hadden periferielanden een zwakkere munt nodig.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 7 mei 2015

Zwitserse scenario voor Deense kroon? Enorme winsten in vooruitzicht voor speculanten

De Deense kroon is sinds decennia gekoppeld aan de Europese eenheidsmunt, voor de komst aan de Duitse mark, erna aan de euro. Echter net zoals in Zwitserland is de koppeling nauwelijks nog houdbaar.  De negatieve rente en de goedkope kredieten ruïneren de Deense nationale bank

Door de daling van de euro op de internationale markten begint de strijd om de Deense kroon gekoppeld te laten met de euro zijn tol te eisen. Om een vlucht van kapitaal te vermijden uit de euro richting Deense kroon voert de Deense nationale bank een beleid met negatieve rentes sinds 2012.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs