Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 15761 tot 15765
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Weer een stap verder in beroving op vrijheid - Big Brother is Watching You

Samsung waarschuwt voor meeluisterende tv-toestellen

Tech Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung raadt eigenaars van een Smart TV aan voorzichtig te zijn bij priv├ęgesprekken in de eigen woonkamer. Als de spraakbesturing ingeschakeld is, horen de tv-toestellen alles wat in de kamer gezegd wordt. Die gegevens worden aan derde partijen overgemaakt, zo meldt Samsung in de gebruiksvoorwaarden. De eigenaar kan evenwel de spraakherkenning uitschakelen.

De gebruiker wordt gewaarschuwd dat "als uw gesproken woorden persoonlijke of andere gevoelige informatie bevatten, die informatie bij de opgenomen data zal zijn en aan een derde partij zal overgemaakt worden" door het gebruik van de spraakherkenningsfunctie.

Bron: Slimindividend.com
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Zijn dit de eerste tekenen van de langverwachte aandelencorrectie?

Er heerst veel ontrust op de markt daar er zich gebeurtenissen afspelen die een negatieve impact hebben op het verloop van de wereldeconomie. Een van de meest besproken ontwikkeling is de olieprijs. Hoewel de olieprijs een kleine opwaartse correctie neerzet, zijn er voldoende analysen die een nog lagere olieprijs in het verschiet zien.

Ook de omstandigheden rondom Griekenland geeft de belegger geen goed gevoel. Er heerst daaromtrent veel onzekerheid en opnieuw gaan er veel theorieën en geruchten de ronde over een mogelijk uitreden van Griekenland uit de eurozone, onlangs zelfs van voormalig voorzitter van de Federal Reserve Alan Greenspan.

Verder zijn er nog de naweeën van de loskoppeling van de Zwitserse frank van de euro, het uitstelgedrag van de Fed om de rente te verhogen en wat dacht u deze nieuwe trend: de enorme lage en zelfs negatieve rente op staatsobligaties. Het zijn allemaal ontwikkelingen die niet horen bij een gezonde macro economie.

[...]

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Weer correctie in de goudprijs

Na een veelbelovende doorbraak van $ 1300 per ozs en in euro’s € 37.000 per kg, moest goud afgelopen week flink aan het gewonnen terrein inboeten. Banencijfers uit de VS werden zeer goed ontvangen en dit resulteerde in een sterkere dollar en een daling van de goudprijs. Meteen werden long-posities in goud afgebouwd waardoor de tik naar beneden, bijna zoals gebruikelijk, groter werd.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Deze grondstof staat aan de vooravond van een stierenmarkt

Uranium is een zwaar metaal wat op industriele en commerciele schaal gebruikt kan worden als een vorm van energie. Als we kijken naar de volgende grafiek zien we dat uranium de afgelopen jaren nogal in een verdomhoekje heeft gelegen:

De prijs van uranium ging in 2007 exponentieel de lucht in ten tijde van de grondstoffen bubble, waarna de financiele crisis uitbrak in 2008. Vervolgens kwam er een opleving in 2010, maar die werd snel de kiem in gesmoord door de beruchte ramp in Fukushima. U dacht waarschijnlijk bij het horen van uranium meteen aan het gevaar van kerncentrales, en daar heeft u een punt. Fukushima ligt nog vrij vers in het geheugen, alhoewel we daar in de media amper nog iets over horen. Toch was dit een incident, de innovatie staat namelijk niet stil zodat kernreactoren steeds beter gewapend kunnen worden tegen natuurrampen en menselijke fouten.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Broos herstel van de woningmarkt

De woningmarkt lijkt weer in de lift te zitten. Maar dit fragiele herstel wordt bedreigd.

Eindelijk, de woningmarkt klimt uit het dal. Na zeven jaar kommer en kwel stijgen de huizenprijzen sinds de zomer weer en neemt het aantal woningverkopen toe. Geen wonder dat de hosannaberichten van makelaars en banken je om de oren vliegen. Daarmee groeit ook het vertrouwen van de huizenkoper. Maar is die jubel-stemming wel terecht?