EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15766 tot 15770 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

Hoe groot is de kans dat Groot-Brittannië uit de EU stapt?

De geloofwaardigheid en de integriteit van Europa stonden de afgelopen jaren zwaar op de helling. Veel Zuid-Europese landen hadden het financieel moeilijk en er was zelfs sprake van mogelijke ‘exits’ uit de eurozone.

Portugal, Spanje, Italië en Griekenland moesten fors besparen en hervormingen doorvoeren om hun begroting in orde te krijgen. Hun EU-lidmaatschap werd bedreigd als ze hier niet in slaagden en dat zou allerminst goed zijn geweest voor het voortbestaan van de EU.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

Nederlandse export groeit fors door, met dank aan gunstige koers euro

De Nederlandse export van goederen is in februari opnieuw sterk opgelopen. Het volume van de export lag in de tweede maand van dit jaar 6,6 procent hoger dan een jaar eerder.

De omstandigheden voor de export zijn afgelopen maanden verder verbeterd, aldus het statistiekbureau. De ontwikkeling van de wisselkoersen is deze maand bijvoorbeeld veel gunstiger dan in maart. En het producentenvertrouwen van de eurozone en Duitsland is minder negatief geworden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

De Australische huizenzeepbel

Leuk filmpje over de Australische huizenzeepbel. Natuurlijk begint de hoofdeconoom van de grootste hypotheekbank over ‘fundamentals’ en ontkent keihard dat de huizenmarkt een zeepbel is. Hij kan zo bij de Rabobank aan de slag.

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

Nieuwe vraag naar USD door enorme hoeveelheid aan US-leningen (9 biljoen USD)

Na het QE-programma van Draghi komt er een nog grotere druk op de USD om verder te stijgen. De geest die deze maal uit de fles komt zijn de openstaande leningen in USD, dit ter waarde van maar liefst 9 biljoen USD.

Momenteel is er een structureel tekort aan US-dollars, waardoor de prijs logischerwijze stijgt. Doordat de grote vraag naar US-dollars blijft aanhouden komt deze samen met het moment waarop er leningen moeten terugbetaald worden met als onderliggende currency de USD.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

Market Update (14 april 2015)

Begrotingstekort VS loopt weer op, veel huishoudens zetten te weinig geld opzij voor later en Nederlandse staat haalt goedkoop geld uit de markt. Verder in het nieuws: Centrale bankiers verzamelen zich vrijdag in Washington, Chinese aandelenmarkt naar recordniveau, Poetin verkozen tot meest invloedrijke persoon van 2015 en HSBC geeft groen licht voor beleggen in Brazilië en Rusland. Lees alle headlines op Marketupdate.

Lees verder op Marketupdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs