Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 15766 tot 15770
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Market Update (4 maart 2015)

OPEC gaat olieproductie niet terugschroeven, ondanks verdere prijsdaling, Venezuela verkozen tot meest miserabele economie,  Oekraïne verhoogt rente naar 30%, Rusland test nucleaire wapens, VS verlengt sancties tegen Rusland en China verhoogt defensiebudget met 10%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Inflatie/Deflatie: in essentie een generatieconflict

Centrale bankiers zitten met de handen in het haar. Scherpe dalingen in energieprijzen bevriezen de inflatie en de Verenigde Staten tekenen zelfs een deflatie van 0.1 % op.

De appreciatie van de dollar t.o.v. de euro en andere wereldmunten is goed nieuws voor de Amerikaanse consumenten, want de import wordt goedkoper.

Toch zit de schrik er bij de centrale bankiers dik in dat mensen hun geld zullen oppotten. Een typisch misverstand over deflatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Zwitserse bedrijven zetten zich schrap voor valutaire tegenwind

De Zwitserse economie groeide eind 2014 2 keer zo hard als economen hadden voorspeld. Dit toont de veerkracht van de economie aan die het had voordat de centrale bank de valutacap losliet die exporteurs beschermde.

Het bruto binnenlands product van Zwitserland nam in het laatste kwartaal van vorig jaar met 0,6 procent toe, tegenover 0,7 procent in het kwartaal ervoor, zo liet de State Secretariat for Econmic Affairs daar deze week weten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Peter Schiff: “De Fed weet dat aandelen bubbel gigantisch is”

Tijdens de laatste meeting van de Federal Reserve hoorde Peter Schiff iets dat de meeste analisten niet hebben gehoord. Janet Yellen zei dat de Federal Reserve er in de toekomst over na zou denken om de rentevoeten te verhogen. Dit toont volgens Peter Schiff aan dat ze de rentevoeten niet durven verhogen. Waarom?

Als ze zeggen dat ze in de toekomst gaan nadenken over het verhogen van de rentevoet, wat hebben ze dan al die tijd gedaan? Juist, erover praten – maar zeker niet over nadenken hoe ze het gaan aanpakken en al minder dat ze het effectief gaan doen. Waarom?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

De 15 meest beroerde economieën ter wereld

‘Inflatie is een ziekte die een samenleving kan verwoesten’, zei Milton Friedman, overleden Nobelprijswinnaar en econoom, ooit. Voeg daar een stijgende werkloosheid aan toe en je komt uit op een niet technische term met een enorm effect: ellende.

En de meeste ellende wordt dit jaar verwacht in Venezuela, Argentinië, Zuid-Afrika, Oekraïne en Griekenland: de 5 meest pijnlijke economieën om in te werken en wonen, volgens data van Bloomberg.