Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15796 tot 15800
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Goudprijs kan stijgen door stimulering ECB

Goed nieuws voor alle goudbugs: de goudprijs kan weer omhoog! De belangrijkste reden dat de goudprijs omhoog kan is de kwantitatieve verruiming van de Europese Centrale Bank. Dat stelt hoofd beleggingen Ivan Moen van vermogensbeheerder Optimix. De partij is zelf dan ook weer met een deel van de portefeuille in goud gestapt.

Hoofd beleggingen Ivan Moen: ‘De goudprijs is negatief gecorreleerd met de reële rente. Dat de Europese Centrale Bank dus plannen heeft om de rente laag te houden, de inflatieverwachtingen op te krikken en de euro te verzwakken, werkt allemaal mee aan de daling van de reële rente. Hiermee helpt het dus ook voor een mogelijke stijging van de prijs van goud.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Liefst 3.500 kandidaten voor twaalf vacatures van luchtverkeersleider

Belgocontrol lanceerde op 12 januari een aanwervingsprocedure voor luchtverkeersleiders, de eerste sinds 2010. De inschrijvingsperiode loopt nog tot middernacht. "Nu al hebben zich 3.480 kandidaten gemeld en de verwachting is dat daar in de loop van de dag nog enkele tientallen geïnteresseerden bij zullen komen", klinkt het in een persbericht

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Sterk Banencijfer VS, Goud en Zilver ruim 2% lager

Zilverprijs verliest ruim 2% na banenrapport VS 06 februari 2015 in Zilver

Zilverprijs daalde vandaag ruim 2,3% na een beter dan verwacht banenrapport in de VS. De werkgelegenheid in Amerika is in januari 2015 harder gestegen dan verwacht. Echter de werkeloosheid liep onverwacht op. In januari van dit jaar kwamen er 257.000 banen bij terwijl de vooraf geraadpleegde economen uit gingen van een toename van 237.000 banen.

In de private sector nam het aantal banen met 267.000 toe. ADP, de zogenaamde loonstrookverwerker, rapporteerde eerder een toename van 213.000. De werkeloosheid liep echter wel iets op en kwam uit op 5,7%. Het vorige percentage stond op 5,6% en de markt ging uit van een daling naar 5,5%. De groei in werkgelegenheid was over de laatste 12 maanden het hoogst sinds de financiële crisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

In de VS telt vandaag slechts één cijfer

Volgens een artikel van Business Insider is in december van vorig jaar het uurloon van de gemiddelde Amerikaan gedaald met 0,2%:”Dat is de eerste daling sinds juli 2013 en de grootste val sinds 2006.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Liegt België over het terughalen van haar goud?

Na Duitsland en Nederland is nu België in het nieuws over het terughalen van haar goudreserves. Er komen echter nogal wat tegenstrijdige berichten naar buiten omtrent de repatriërings missie van het Belgische goud.

In december 2014 zei Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België, dat zij het repatriëren van hun goud aan het onderzoeken zijn. Deze week kwam eerst in het nieuws dat België het goud ging terughalen uit het Verenigd Koninkrijk en vervolgens werd dit weer ontkent.