Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 1581 tot 1585
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Olieprijzen gedoemd om onder 60 USD te blijven aldus analisten

De hoge olieprijzen lijken ondanks de inspanningen Rusland en de OPEC-leden gedoemd om eeuwig laag te blijven. Dit door de enorme schalie-industrie die terug actief komt bij een bodemprijs van ongeveer 60 USD. Een situatie die in het Midden-Oosten als een waar nachtmerriescenario wordt aanzien.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Volatiliteit aandelen naar 24-jaars dieptepunt

De aandelenkoersen in de Verenigde Staten blijven stijgen, terwijl de volatiliteit van de aandelenmarkt daalt. De volatiliteitsindex (VIX) bereikte onlangs het laagste niveau in 24 jaar tijd, terwijl de S&P 500 index de afgelopen vijftien handelsdagen steeds binnen een bandbreedte van 1,02% bleef. Nooit eerder was de volatiliteit binnen deze breed gedragen index van vijfhonderd grote Amerikaanse bedrijven zo lang zo laag als nu.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Hoeveel arbeiders zijn er nog nodig in de toekomst?

De economie krimpt. Fabrieken sluiten, winkels sluiten. Kantoorwerk wordt geautomatiseerd, zelfs op de beurs worden handelaren vervangen door computers.

Zijn er in de toekomst nog miljoenen werknemers nodig?

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Brexit werd op 1 dag 38 keer complexer

Een uitspraak van het Europees Hof van Justitie zou wel eens kunnen uitmonden in zeer slecht nieuws voor de Britse premier Theresa May. Het Hof oordeelde vandaag dat een handelsverdrag dat de Europese Unie in 2013 met Singapore sloot niet kan worden ondertekend zonder de goedkeuring van alle lidstaten. Dat zijn er 38 of 10 meer dan het aantal landen dat lid is van de EU.

Hof van Justitie van de Europese Unie:

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Turkije toont de VS hoe je een democratie vernietigt

“Wanneer de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan elkaar dinsdag in Washington ontmoeten zouden ze het goed met elkaar moeten kunnen vinden,” schrijft Gideon Rachman in de Financial Times: Zowel Trump als Erdogan zijn nationalisten die hebben beloofd hun land opnieuw groot te maken. Beide hebben hun beleid getransformeerd tot een familiezaak waarin de respectieve schoonzonen – Jared Kushner en Berat Albayrak – een prominente rol spelen. Beide worden geminacht door de stadselites, maar worden daarbuiten vaak verheerlijkt. Beide verdenken ‘de permanente bureaucratieën’ in hun land ervan tegen hen samen te zweren. Beide tonen verachting voor de rechterlijke macht en de media.