Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 15811 tot 15815
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Productie industrie Oekraïne klapt in

De industrie van Oekraïne wordt hard geraakt door het geweld in het oosten van het land, brandstoftekorten en de verstoorde infrastructuur.

De industriële productie zakte in januari met bijna een vijfde in vergelijking met de voorgaande maand. Dat meldt het Oekraïense statistiekbureau woensdag.

Economen hadden verwacht dat de krimp circa 15 procent zou bedragen. De meeste zware industrie zoals steenkool en staal ligt in het oosten van het land en door het geweld wordt de productie zeer ernstig verstoord. Ook heeft Oekraïne te maken met een sterke daling van de eigen munt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

‘ECB geeft Griekse banken extra noodkrediet’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend verhoogd met 3,3 miljard euro. Dat meldden anonieme bronnen bij de ECB.

De totale omvang van de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) zou hierdoor zijn toegenomen tot 68,3 miljard euro. Deze steun kan worden verstrekt door de centrale bank van een euroland, in dit geval die van Griekenland.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Duitsland kan Amerikaanse wapenleveringen aan Oekraïne niet meer verhinderen; Oorlog op grote schaal dreigt

‘Duitsland kan niet langer verhinderen dat de Verenigde staten en Canada wapens leveren aan Oekraïne om de door Rusland gesteunde separatisten te bekampen. Dat zou dan ook tot een oorlog op grote schaal kunnen leiden.’ Dat heeft de Duitse politicus Karl-Georg Wellmann van de CDU van Angela Merkel gezegd in

CNN bericht tegelijkertijd dat de Amerikaanse luchtmacht 12 A-10 ‘Thunderbolt’-gevechtsvliegtuigen terug naar Europa zendt 'om haar rotatie-aanwezigheid in Europa op te voeren en haar bondgenoten er van te verzekeren 'dat de Amerikaanse verplichtingen inzake de Europese veiligheid een absolute topprioriteit vormen.'

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

MIn. Fin.: Griekse staatskas is volgende dinsdag leeg

Griekenland zit volgende dinsdag zonder geld. Dat schrijft de Griekse online krant eKathimerin op basis van berekeningen van het ministerie van Financiën. Daaruit moet blijken dat het land mits een aantal kunstgrepen nog net het einde van februari haalt. Maar indien er geen akkoord komt met de andere landen van de eurozone is het begin maart einde verhaal.

Volgens cijfers van de centrale bank van Griekenland ging de netto cashreserve van het land in januari 217 miljoen euro lager. In januari 2014 kon het land nog een surplus van 603 miljoen euro laten optekenen. De cashreserves kwamen in januari onder druk omdat minder belastingen werden opgehaald dan verwacht. Van de 4,4 miljard die waren gebudgetteerd, werd slechts 3,1 miljard ontvangen. Het is op basis van die cijfers dat het Minsiterie van Financiën voorspelt dat de staatskas volgende dinsdag leeg is. Het land kan dus - tenzij er zich alsnog een drastische wijziging voordoet - zijn verplichtingen in maart niet nakomen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Franse inflatie voor het eerst in vijf jaar negatief

De consumentenprijzen in Frankrijk lagen afgelopen januari 0,4 procent lager dan een jaar eerder. Daarmee is de inflatie in het land voor het eerst in meer dan vijf jaar negatief.