Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 15811 tot 15815
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

In Rotterdam ligt de olie te wachten op betere tijden

Oliehandelaren hebben een recordhoeveelheid brandstoffen opgeslagen in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.

Door de forse daling van de olieprijzen sinds de zomer van 2014 zijn ook onder meer benzine en diesel flink goedkoper geworden. Het uitgangspunt van de handelaren is de brandstoffen op termijn tegen hogere prijzen te verkopen.

Uit cijfers van het PJK International, een bedrijf dat de opslagniveaus registreert, blijkt dat in totaal 5,8 miljard ton brandstof is opgeslagen in de drie steden. Dat is volgens oprichter Pieter Kulsen het meeste sinds het begin van de registraties in 1995.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Zink prijsstijgingen onafwendbaar door tekorten

Tekorten in zink zijn onafwendbaar, nu de markt al enige tijd tekorten vertoont en nieuwe productie de vraag niet kan bijhouden. Dit zijn de conclusies van een recente analyse van de zinkmarkt door Haywood Securities.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Overname golf in goudmijnen verwacht

De samenwerkingen en acquisities van goudmijnen zijn aan het opwarmen. Kort geleden zagen we al de overname van Probe Mines door Goldcorp. Goldcorp betaalde maar liefst $500 miljoen voor Probe Mines.

Het aandeel Probe Mines was in één klap $5.00 waard, terwijl de koers al maanden lang rond de $3.00 was. U ziet dus wat zo’n overname betekent, 40% winst!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

BP-topman ziet olieprijs voorlopig niet meer op $100

De baas van BP, Bob Dudley, heeft zich behoorlijk bearish uitgelaten over de olieprijs. Hij zegt dat de huidige situatie hetzelfde voelt als 1986 toen olie daalde naar een prijs van 30 dollar per vat en toen naar 10 dollar, om niet meer te herstellen tot Irak binnenviel in Koeweit in 1990.

‘De huidige verhouding tussen vraag en aanbod doet me een beetje denken aan 1986, toen olie ook terugviel’, zei Dudley in een interview met Bloomberg. Daar voegde hij aan toe dat hij de olie nog lang rond een prijs van 60 dollar per vat ziet schommelen, zeker voor 3 jaar. En het zal volgens de BP-baas nog lange tijd duren voordat de olieprijs weer naar 100 dollar gaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Verschuivingen in de top 10 goud producenten

Het is interessant om te zien welke verschuivingen er zijn opgetreden in de laatste jaren op het gebied van goud produceren. Zowel voor landen als voor bedrijven. Er zijn zeker enkele verschuivingen die het opmerken waard zijn.