Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 15816 tot 15820
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Overname golf in goudmijnen verwacht

De samenwerkingen en acquisities van goudmijnen zijn aan het opwarmen. Kort geleden zagen we al de overname van Probe Mines door Goldcorp. Goldcorp betaalde maar liefst $500 miljoen voor Probe Mines.

Het aandeel Probe Mines was in één klap $5.00 waard, terwijl de koers al maanden lang rond de $3.00 was. U ziet dus wat zo’n overname betekent, 40% winst!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

BP-topman ziet olieprijs voorlopig niet meer op $100

De baas van BP, Bob Dudley, heeft zich behoorlijk bearish uitgelaten over de olieprijs. Hij zegt dat de huidige situatie hetzelfde voelt als 1986 toen olie daalde naar een prijs van 30 dollar per vat en toen naar 10 dollar, om niet meer te herstellen tot Irak binnenviel in Koeweit in 1990.

‘De huidige verhouding tussen vraag en aanbod doet me een beetje denken aan 1986, toen olie ook terugviel’, zei Dudley in een interview met Bloomberg. Daar voegde hij aan toe dat hij de olie nog lang rond een prijs van 60 dollar per vat ziet schommelen, zeker voor 3 jaar. En het zal volgens de BP-baas nog lange tijd duren voordat de olieprijs weer naar 100 dollar gaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Verschuivingen in de top 10 goud producenten

Het is interessant om te zien welke verschuivingen er zijn opgetreden in de laatste jaren op het gebied van goud produceren. Zowel voor landen als voor bedrijven. Er zijn zeker enkele verschuivingen die het opmerken waard zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Zie hoeveel goud dit bekende hedge fund heeft

Ray Dalio is de oprichter van Bridgewater Associates, een van ’s werelds grootste hedge funds. De aan Harvard afgestudeerde oprichter heeft een strategie ontwikkelt die niet alleen op het balanceren van portfolio’s is afgestemd, maar ook op de risico’s die in de huidige economie spelen.

Deze strategie heeft ervoor gezorgd dat Bridgewater Associates een waarde beheert van maar liefst $ 160 miljard. Mr. Dalio gelooft tevens sterk in goud en ziet het als het perfecte bescherm middel tegen inflatie. Hij vindt dat elke portfolio een deel goud moet bezitten. Iets was zeker niet alle hedge funds doen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Deze man voorspelde in 2010 al deflatie en een oliecrisis

Er is zo’n gezegde dat je beter te vroeg een idioot kunt zijn dan te laat een idioot te zijn. In 2010 voorspelde Mike Maloney al over de gevaren van het huidige monetaire systeem. Volgens Maloney was 2008 slechts een klein voorsmaakje over wat er ons nog te wachten staat.