Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15816 tot 15820
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Recordaantal mensen aan het werk in Duitsland

De boom op de Duitse arbeidsmarkt blijft duren. In het vierde kwartaal vorig jaar telde Duitsland, voor het eerst sinds de Wiedervereinigung in 1990, meer dan 43 miljoen werkenden. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Market Update (19 februari 2015)

Rusland lanceert alternatief voor SWIFT betalingssysteem, ECB wil kapitaalcontroles opleggen aan Griekenland, China en Rusland verkopen Amerikaanse Treasuries, Merkel wil blijven samenwerken met Poetin en Gazprom wil geld ophalen in China. Lees alle headlines dagelijks op Marketupdate!

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Accijnsopbrengst diesel 102 miljoen hoger

De schatkist heeft vorig jaar 102 miljoen euro meer binnen gekregen aan accijns op diesel en lpg dan in 2013.

Staatssecretaris Eric Wiebes heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer gemeld. Het kabinet verhoogde begin vorig jaar de accijns op diesel en lpg, ondanks fel protest van de oppositie, van tankhouders in de grensstreek en van organisaties als de Bovag.

Uit het overzicht van Wiebes blijkt dat er in 2014 ruim 3,8 miljard euro binnenkwam aan accijnzen over diesel en LPG. Aan accijns op benzine kwam iets meer dan 4 miljard binnen. De accijnsinkomsten op benzine liep vorig jaar wel terug, met 19 miljoen ten opzichte van 2013.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Europa, Rusland en grondstoffen

Servië probeert op hoog niveau zijn politieke betrekkingen met Rusland verder te ontwikkelen en verwerpt de huidige internationale sancties tegen Rusland. Volgens de Servische ambassadeur Terzic zou handel met Rusland moeten kunnen verdubbelen tot zo’n $6 miljard. Ook hield Servië met Rusland een gezamenlijke militaire oefening in 2014 – de eerste sinds de Tweede Wereldoorlog. Terzic verwacht dat die ingeslagen weg wordt voortgezet.

Los hiervan zit Servië met Hongarije en Kroatië om de onderhandelingstafel over de aanleg van een nieuwe gaspijplijn. Het plan is om een gaspijplijn te bouwen die een gasterminal op Krk eiland in Kroatië met Hongarije verbindt. Servië sluit daarop weer aan met haar pijplijn. De Kroatische minister van economie Vrdoljak zei dat het project door zowel de VS als de EU gesteund wordt. Vooral de VS wil met deze pijplijn Ruslands’ semimonopolie ondermijnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Onderzoeksjournalisten in Oost Europa, follow the money

President Putin werd in januari door de Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) op nummer 1 gezet op de lijst van meest corrupte politici. Op nummer 2 stond zijn gesprekpartner van afgelopen week de Hongaarse president Viktor Orban.

In een recent interview op de Hongaarse tv zegt Orban hierover dat deze beschuldigen een prima “cover” biedt voor Amerika om te proberen zijn belangen in Hongarije veilig te stellen. Hij legde daarbij uit dat het Russisch-Oekraïense conflict en de EU-VS vrijhandelsgesprekken (TTIP) botsten op het gebied van energie en handelsbeleid, welke voornamelijk voordelig uit zouden pakken voor de VS.

Daarnaast zei hij: “Ze (VS) willen ons in een conflict betrekken waarbij geen positieve uitkomst mogelijk is en wij hebben geen behoefte om meegesleurd te worden in spanningen gelijk de koude oorlog.”