Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 15816 tot 15820
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Er kleeft Grieks bloed aan de handen van de Trojka

De besparingsmaatregelen die Griekenland over zich heen heeft gekregen als ware ze de grootste zondvloed die de Trojka heeft kunnen laten neerdalen op een Europees land. En, verdommme, het zijn de financiële grootmeesters menens: die Grieken gaan boeten!

Alleen… euh… hebben Europa en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) er wel eens aan gedacht dat de besparingen letterlijk levens kunnen kosten?

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

'ECB-maatregel verstoort financiële markten'

De maatregel van de Europese Centrale Bank (ECB) om tot oktober volgend jaar ruim 1.100 miljard euro in de economie te pompen, zorgt voor een aanzienlijke verstoring op de financiële markten.

"Tijdens de totstandkoming van het opkoopprogramma is besloten dat de noodzaak en effectiviteit zwaarder wegen dan de neveneffecten", zegt Knot.

Een van de bekende neveneffecten van zo'n omvangrijk opkoopprogramma, ook wel kwantitatieve verruiming genoemd, is dat er geen prijskaartje meer zit aan risico's. Er is in de vorm van de ECB sinds deze maand namelijk altijd een koper op de markt.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Aantal zorgbanen met 37.000 afgenomen

Het aantal banen in de zorg is in 2013 in Nederland met 37.000 afgenomen, de eerste daling in decennia. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.

In totaal telt de zorg 1,42 miljoen werknemersbanen. Het gaat om vaste en tijdelijke dienstverbanden van werknemers bij zorginstellingen. De daling werd voor een deel gecompenseerd door een groei van het aantal zelfstandigen in de sector, met 24.000 (29 procent). In de ouderenzorg is het aantal zelfstandigen in vijf jaar tijd bijna verdubbeld tot 11.000.

Het aantal dienstverbanden daalde bij vrijwel alle sectoren in de zorg, zoals ziekenhuizen, GGZ, ouderen- en gehandicaptenzorg en kinderopvang. Alleen bij verpleegkundigen was sprake van groei. De afname van zorgbanen hangt samen met de bezuinigingen in de sector.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Euro zakt voor het eerst in 12 jaar onder 1,05 dollar

De euro was vandaag gedurende een korte periode voor het eerst sinds januari 2003 minder waard dan 1,05 dollar. Rond 5 uur Belgische tijd kostte de Europese eenheidsmunt 1,0495 dollar, om vervolgens weer lichtjes te stijgen. Een week geleden was de euro nog 1,10 dollar waard. Tegenover het begin van het jaar is de munt al 13 procent van zijn waarde verloren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

Chinese bitcoinbeurs gaat schade diefstal vergoeden

De Chinese bitcoinbeurs Bter gaat de 7170 geroofde bitcoins (zo'n 2 miljoen euro) terugbetalen aan zijn gebruikers. Dat laat het bedrijf weten in een verklaring op de eigen website.