Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15826 tot 15830
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Steun bij Fed voor langer handhaven lage rente

Veel beleidsmakers bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, vinden dat de rente voor een langere periode op het historisch lage niveau kan blijven, vanwege de risico's voor de Amerikaanse economie. 

Dat komt naar voren uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed, die woensdag werden gepubliceerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Fed-bestuurders vinden renteverhoging nog te risicovol

Veel beleidsmakers bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, vinden dat de rente voor een langere periode op het historisch lage niveau kan blijven, vanwege de risico’s voor de Amerikaanse economie.

Dat komt naar voren uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed, die woensdag werden gepubliceerd. Tot de risico’s die de Fed-bestuurders zien, behoren onder meer de onrust rond Griekenland en Oekraïne, de sterkere dollar en de zwakkere wereldeconomie. Volgens de Fed kan een te vroege renteverhoging het economisch herstel in de Verenigde Staten ondermijnen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Grieken kunnen voor amper 200 euro hun schuld afkopen

De Griekse regering wil een deel van de schuld van duizenden belastingplichtige burgers en bedrijven kwijtschelden. Dat heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt. De overheid wacht nog op liefst 76 miljard euro achterstallige belastingen en dat bedrag stijgt elke maand.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Hoe kunnen centrale banken zo blind zijn voor alles wat er verkeerd loopt?

De overtuiging dat een beperkt groepje centrale bankiers de verschillende economieën in de hand kan houden, is niet meer van deze tijd.

Dat schrijft de website Gold Silver Worlds (GSW):”Het monetaire beleid van een biljoen euro en een absurde lage interestvoet riekt naar wanhoop en radeloosheid.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Het einde van de OPEC komt steeds dichterbij

De dominante rol van de OPEC in de globale oliemarkt loopt serieus gevaar. Het oliekartel had bijna een halve eeuw lang een behoorlijke macht over de olieprijzen. Zo weerhield de OPEC de prijzen ervan om te ver te zakken, maar wist het kartel ook onhoudbaar hoge olieprijzen te vermijden.

De macht van de OPEC staat echter op het spel dankzij de opkomst van olieproductie in Amerika. ‘Het einde van OPEC’ kan dan ook wel eens dichter bij zijn dan we nu denken. Dat zegt ten minste Edward Morse, hoofd wereldwijde grondstoffenresearch bij Citigroup. De schalierevolutie vormt een steeds groter wordende bedreiging voor Saudi-Arabië en OPEC, zo schreef Morse in een rapport op maandag.