Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 15826 tot 15830
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Rente in Europa kan nog MINUS 3% gaan

Officieel mag het nog altijd niet: de banken mogen u geen geld aanrekenen in ruil voor het voorrecht uw spaarcenten op een rekening te mogen plaatsen. Maar nood breekt wet en binnenkort is het misschien toch zo ver.  De befaamde Amerikaanse zakenbank JP Morgan Chase verwacht namelijk dat de Europese Centrale Bank zal gedwongen worden om haar basisrente tot -3% te verlagen. U leest het goed: MINUS 3%.

Wilt u binnenkort betalen om uw geld op de bank te MOGEN plaatsen? Steeds meer spaarders dreigen in opstand te komen tegen deze vorm van afpersing, een ander woord kunnen we er niet voor vinden. Het is dus hoog tijd om de banken de wacht aan te zeggen en op zoek te gaan naar alternatieven.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

De zaken liepen zo'n 300 jaar normaal... dan ging Mario Draghi zich moeien

De Deutsche Bank publiceert vandaag een reeks van 10 grafieken die aangeven hoe de 10-jarige rente op staatsobligaties in een reeks Europese landen, het VK, Zwitserland, Japan en de VS de voorbije 200 à 300 jaar fluctueerde.

De bank schrijft daarbij volgend commentaar:

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Kleine eurolanden geïrriteerd door Franse voorkeursbehandeling

en aantal kleine landen uit de eurozone reageert geïrriteerd op de beslissing van de Europese Commissie om zich soepeler op te stellen tegenover het begrotingstekort van Frankrijk. Er wordt gewag gemaakt van een dubbel beleid. Frankrijk heeft van de Europese Commissie immers twee jaar extra tijd gekregen om zijn begrotingstekort terug te schroeven tot onder de vereiste grens van 3 procent.

Daarmee krijgt Frankrijk al voor de derde keer sinds het einde van het voorbije decennium een uitstel om zich naar de Europese vereisten te schikken. Daarentegen ervaren landen zoals Slovenië, Litouwen, Portugal, Ierland en Spanje naar eigen zeggen geen enkele toegeving van de Europese Commissie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

ECB kan nauwelijks genoeg obligaties vinden

De ECB maakte in januari bekend voor in totaal €1.140 miljard aan staatsobligaties op te kopen, maar het is de vraag of de centrale bank zoveel schuldpapier uit de markt kan halen. Er is nu al een schaarste aan veilig schuldpapier, gezien de extreem lage en soms zelfs negatieve rente op staatsleningen. Die schaarste zal alleen maar groter worden wanneer de ECB voor €60 miljard per maand in de obligatiemarkt stapt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Market Update (13 maart 2015)

Market Update (13 maart 2015): Nederlanders hebben boven hun stand geleefd (geleend), Varoufakis werkt niet mee met de Trojka, banken vergroten winstmarge door daling rente, China praat met IMF over internationalisering yuan en Deutsche Bank en Santander zakken voor stresstest.