Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 15831 tot 15835
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

Varoufakis: Griekenland wil koste wat het kost IMF aflossen

Griekenland wil koste wat het kost zijn schuld aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aflossen. Dat zei minister van Financiën Yaris Varoufakis in een interview met de BBC. De aflossing aan de Europese Centrale Bank (ECB) zijn volgens hem van een andere orde van grootte.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

BMW gaat wereldwijd 8.000 nieuwe mensen aanwerven

Een aardig plusje mag je zeggen. Made in Germany

Het gaat goed met BMW, en dat laat zich ook gevoelen in het personeelsbeleid. De Duitse autobouwer wil dit jaar wereldwijd een record van 8.000 nieuwe mensen aanwerven. Meer dan 5.000 van de nieuwe jobs zullen in Duitsland zelf gecreëerd worden. Dat heeft BWM-personeelsdirecteur Milagros Caina-Andree laten optekenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

Grieken halen spaargeld massaal van de bank

Griekse spaarders hebben in januari ruim 12 miljard euro van hun spaarrekening gehaald dankzij de angst dat Griekenland en de ministers van Financiën van de eurozone er samen niet uit zouden komen, zo blijkt uit nieuwe gegevens van de centrale bank.

De hoeveelheid geld die van de rekeningen is gehaald onderstreept welke druk er stond op de Griekse overheid om een deal te sluiten met de eurozone voordat de Griekse banken een tekort aan geld zouden ervaren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

Groot-Brittannië blokkeert Russische miljardenovername gasvelden

De Britse overheid heeft op het laatste moment een Russische overname van enkele gasvelden in de Noordzee geblokkeerd.

Dit melden Britse media dit weekend. Het gaat om twaalf velden die in het bezit zijn van het Duitse RWE.

Een investeringsfonds van de Russische miljardair Mikhail Fridman zou deze gasreserves overnemen voor 5,1 miljard euro, maar de Britten vrezen dat de gasproductie in gevaar komt als er meer sancties tegen Rusland worden ingesteld. Volgende week zou de overname worden afgerond.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

Porosjenko: Nemtsov had bewijs van Russische hand in oorlog Oekraïne

De Oekraïnse president Porosjenko zegt dat de Russische oppositieleider Boris Nemtsov, die vrijdagavond werd doodgeschoten in Moskou, bewijs had van Russische betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne. Volgens Porosjenko zou Nemtsov snel met de onthulling komen, en moest hij daarom worden vermoord.

Porosjenko bracht zaterdag een eerbetoon aan Nemtsov. Hij zei daarbij dat hij de Rus een paar weken geleden had gesproken, en dat Nemtsov hem toen had verteld over die informatie die hij had over de Russische hand in de oorlog. ‘Iemand was daar kennelijk bevreesd voor en ze hebben hem vermoord’, aldus Porosjenko.