Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 15841 tot 15845
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

Waarom vloeibaar aardgas nu spotgoedkoop is

Enorme investeringen in de productie van vloeibaar aardgas komen in bedrijf nét op het moment dat de prijs op een dieptepunt is beland. Producenten zullen lang moeten wachten op de beloofde gouden tijden. 

Rond het jaar 2011 leek vloeibaar aardgas (LNG) een gouden toekomst te hebben. Olie was duur, steenkool was vies, en opkomende landen en elektriciteitscentrales zouden om gas zitten te springen. Tegen 2030 zou gas wel eens steenkool vervangen kunnen hebben, was de verwachting. Ook de energiesector was opgetogen. Er werden enorme bedragen geïnvesteerd in vloeibaar-aardgasprojecten in landen als Australië, Papoea Nieuw-Guinea, en de Verenigde Staten.

Bron: nicla-casas.com
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

Record aantal buitenlanders kocht Spaanse woning in 2014

In 2014 werd 13,01% van het totale aantal verkochte Spaanse woningen overgedragen aan buitenlandse kopers. Dat is een flinke stijging ten opzichte van 2013 waar te teller bleef steken op 11,15%. Deze cijfers zijn bekend gemaakt door het College van Eigenaren Registers in Spanje.

Van alle buitenlandse kopers van een woning in Spanje spanden de Britten met 16,72% de kroon, gevolgd door de Fransen met 10,27% en de Russen met 7,47%.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

Franse uitzondering maakt van het Stabiliteitspact een regelrechte farce

De Europese Commissie gaf Frankrijk woensdag tot 2017 om zijn problemen op te lossen, als blijft een budgetprocedure wel lopen. De Fransen zelf wilden uitstel tot 2018. België en Italië hebben zo’n procedure vermeden.

Europa stapt dus af van de basparingspolitiek, schrijven een aantal opiniemakers goedkeurend. Andere bekritiseren de dubbele standaarden die voor de verschillende crisisstaten worden toegepast 'Het zijn niet de lidstaten, maar Mario Draghi die de euro een zekere stabiliteit heeft bezorgd,'schrijft De Volkskrant.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

“Goud is een geweldige investering tégen centrale banken”

De markt reageerde dinsdag goed op de woorden van Janet Yellen van de Federal Reserve. Fed-criticus Jim Grant waarschuwde echter dat de uiteindelijke gevolgen van de interruptie van de rentetarieven door de centrale bank, niet gezond zijn.

‘Het virus van radicaal monetair beleid stroomt nu door de politieke aderen. Er is geen weg meer terug, op zijn minst niet op de middellange termijn’, zei de oprichter en maker van Grant’s Interest Rate Observer in een interview met Cnbc.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Latijns-Amerikaanse vooruitgang is stilgevallen

inds het begin van deze eeuw heeft Latijns-Amerika van een toenemende welvaart kunnen genieten, maar aan die periode lijkt een einde gekomen te zijn. Dat meldt het magazine The Economist op basis van een rapport van de Economic Commission for Latin America and the Caribbean (Eclac) van de Verenigde Naties. Het dreigt echter bijzonder moeilijk te worden om een terugval in armoede te vermijden.

“Op tien jaar tijd is de Latijns-Amerikaanse economie erin geslaagd om zestig miljoen mensen met een daginkomen van maximaal 4 dollar uit de armoede te halen,” aldus The Economist. “De jongste drie jaar is het armoedeniveau in de regio echter onveranderd op 28 procent van de totale Latijns-Amerikaanse bevolking gebleven."