Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 15841 tot 15845
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

'Delen van Europa komen in de greep van het foute soort eurosceptici: dolle populisten, anti-kapitalisten en anti-be

Zelfs indien de vraag wie nu de schuld draagt - Griekenland of Duitsland - een belangrijke vraag was, dan nog zou het antwoord de schuldendynamiek niet veranderen. Niets anders dan een besparingsdynamiek, zoals door de Roemeense dictator Ceaucescu in de jaren 1980 aan zijn eigen land opgelegd om zijn schulden volledig terug te betalen, zou de Griekse schudlenlast kunnen verlichten zonder een kwijtschelding. 

Gezien Ceaucescu’s politiek rechtstreeks naar de revolutie van 1989 leidde en hemzelf en zijn vrouw naar het executiepeleton voerde, mag het niet verwonderen dat Athene weinig zin heeft om Roemenië te kopiëren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Hoe de Verenigde Staten de goudprijs onder controle houdt

Op vrijdag 6 februari werden door de Verenigde Staten cijfers naar buiten gebracht over hoeveel banen er in januari zijn bijgekomen. Het totaal kwam op 257.000, waar er 252.000 banen werden verwacht.

Ook deed men er nog een schepje bovenop door de cijfers van de maanden november en december significant omhoog bij te stellen. November werd bijgesteld van 353.000 naar 423.000 en december werd bijgesteld van 252.000 naar 329.000.

Dit was onmiddellijk te zien in de goudprijs, die 1% daalde. Eerder deze week kon u al lezen dat

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

“Het Amerikaanse werkloosheidspercentage is een leugen!”

Hier is iets wat velen, waaronder ook de slimste en best opgeleide mensen, niet weten: Het officiële werkloosheidscijfers zoals dat door de U.S. Department of Labor wordt gerapporteerd is extreem misleidend. Dat is ten minste wat deze week Jim Clifton, chairman en CEO van Gallup onder de aandacht brengt.

‘We horen momenteel veel goede berichten in de media, vanuit het Witte Huis en vanaf Wall Street over hoe goed het wel niet is dat de werkloosheid is teruggebracht naar 5,6 procent. In het Witte Huis willen ze op politiek vlak punten verdienen en ook op Wall Street hebben ze belang bij een positief sentiment en houden ze beleggers graag in de markt’, zegt Clifton.

Maar wat ze er echter niet bij vertellen is dit: als een Amerikaan zo zat is van het zoeken naar een baan en zo hopeloos is dat hij in de afgelopen 4 weken niet heeft gezocht naar een baan, dan telt the Department of Labor deze Amerikaan al niet meer mee. Als bepaalde mensen dus mogelijk nooit meer werk vinden, worden ze ook nooit meer meegeteld en daaronder vallen dus ook de mensen die simpelweg de hoop hebben opgegeven. Momenteel komt de werkloosheid in de Verenigde Staten neer op 5,6 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Wie dacht dat men de schulden ging afbouwen na 2007 moet dit eens lezen

7 jaren nadat de schuldenbubbel het westerse financiële systeem op de rand van de afgrond bracht, zou je toch denken dat de schulden zouden gedaald zijn. Maar niets is minder waar, de schulden blijven stijgen, dag na dag. Onderzoeksbureau McKinsey ziet daar enkele redenen voor.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Nouriel Roubini over de olieprijs 0

Nouriel Roubini verwacht dat de olieprijs in de komende tijd weer gestaag zal gaan stijgen.

De prijs van olie is de afgelopen maanden met zo’n 60% gedaald. Afgelopen week was de olieprijs erg volatiel.