Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 15851 tot 15855
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Europa zet eerste stap richting eengemaakte markt voor kapitaal

De Europese Commissie wil de barrières voor grensoverschrijdende investeringen in de EU neerhalen, om bedrijven zo minder afhankelijk te maken van financiering via de banken. Doel is een echte eengemaakte markt voor kapitaal, waarin bedrijven vlotter de weg vinden naar de aandelenmarkten en investeerders.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Grieken moeten zich voorbereiden op kapitaalcontroles

Door het uitblijven van een akkoord over de herstructurering van de Griekse schulden dreigen de Griekse banken in de problemen te komen. Spaarders in Griekenland weten hoe het met Cyprus is afgelopen en halen daarom aanzienlijke hoeveelheden spaargeld weg bij de banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

“Hackers hebben 1 miljard dollar gestolen van banken”

Een groep Russisch sprekende computercriminelen zou voor miljoenen dollars hebben gestolen sinds eind 2013. De groep hackers zou daarbij onder andere banken in Rusland, Oost-Europa en de Verenigde Staten geld afhandig hebben gemaakt, zo meldt het Russische computerbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab ZAO.

Het is onduidelijk om te zeggen hoeveel banken er precies slachtoffer zijn geworden en ook is het niet duidelijk om daarbij specifieke banken aan te wijzen. Sommige financiële dienstverleners uit de Verenigde Staten zouden zijn ingelicht, zo zeiden mensen die bekend zijn met de briefing. Toch zou men sceptisch zijn over hoeveel geld er dan zou zijn verdwenen bij Amerikaanse banken. Kaspersky sprak eerder een computerbeveiligingsgroep toe die zich richt op Amerikaanse banken. Zij verhoogden na afloop niet direct het dreigingsniveau, als we de bronnen mogen geloven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Hier gaat het Nederlandse aardgas naartoe

Handelsbedrijf GasTerra heeft vorig jaar flink minder gas verkocht dan het jaar ervoor. De zachte winter en de beperking van de productie van het Groningenveld zorgden voor minder inkomsten. Toch lijdt de Nederlandse staat daar niet onder.

Het groothandelsbedrijf is voor de helft in handen van de Nederlandse Staat;

ExxonMobil hebben elk een kwart. GasTerra koopt al het gas van het Groningenveld in en neemt daarnaast aardgas af uit de kleine in de Noordzee. Het gas wordt doorverkocht aan energieleveranciers in binnen- en buitenland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Het maakt niet uit of Duitsland of Griekenland gelijk heeft. Wat echt telt, is wie er als overwinnaar uit de bus komt

Volgens de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad is de eurogroep, de vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone, de Grieken meer dan beu. De voorzitter ervan Jeroen Dijsselbloem en de Duitse minister Wolfgang Schäuble zouden hun collega Yanis Varoufakis liever willen zien vertrekken, zoals met al zijn voorgangers is gebeurd.

En, we kunnen begrijpen waarom. Al voor de Griekse parlementsverkiezingen heeft de huidige regering altijd korte metten willen maken met de besparingsretoriek die Europa heeft opgelegd aan Griekenland.