Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 15856 tot 15860
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Al wat blinkt is niet noodzakelijk... goud

Goud moest dinsdag 2,5% van zijn prijs inleveren en noteert nu zelfs 7,5% lager dan 3 weken geleden. Sinds het edelmetaal in 2011 even aan de poort van de 2.000 dollar per ounce leek te gaan kloppen is het zelfs een derde van zijn waarde kwijt. Zilver en platinum ondergaan zowat hetzelfde lot. Na een middelmatige prestatie in 2014 lijkt goud ook dit jaar zijn beloftes niet te gaan waarmaken. Het aankomende Chinese nieuwjaar zorgt sowieso voor een beperkte vraag naar goud.

De goudprijs lijdt zonder twijfel onder de vrees voor hogere rentevoeten in de VS. Of die er ooit komen blijft een onbeantwoorde vraag, maar nu de VS de werkloosheid zien dalen en de consumptie zien toenemen, is een renteverhoging niet onmogelijk. Hoewel zeker geen spectaculaire zaken moeten worden verkocht lijken ze alleszins voldoende om de goudprijs af te remmen. Ook de lage inflatie in grote delen van de wereld helpt het edelmateaal - een zekere waarde tegen inflatie - niet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Zwitserse politie valt binnen in HSBC-hoofdkantoor Genève #SwissLeaks

Het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Genève heeft een strafrechtelijk onderzoek opgestart naar HSBC Private Bank wegens witwaspraktijken. De politie viel vanochtend binnen in de zetel van de Zwitserse afdeling van de Britse bank in Genève en voerde er een huiszoeking uit.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

China is weer een spookstad rijker: hallucinante foto's

[Bekijk de foto's]

China is een spookstad rijker. De overheid spendeerde miljarden om van Yujiapu, het financiële district van de stad Tianjin, een replica van Manhattan te maken in de hoop dat het massa's mensen en bedrijven zou aantrekken. In 2009 werd gestart met de bouw van wolkenkrabbers geïnspireerd op bekende gebouwen van New York. Vandaag lijkt de constructie compleet stil te liggen en veel gebouwen die af zijn, staan leeg. Dat stelde een reporter van CNN ter plaatse vast. De regering ontkent dat het geld op is.Yujiapu is geen uitzondering. In zijn drang naar urbanisatie heeft China de voorbije jaren meer steden gebouwd waar uiteindelijk amper mensen komen wonen. Doordat in verschillende gebieden de vastgoedmarkt afkoelt, zijn er te weinig huurders of kopers voor de massa's huizen en appartementen die er zijn opgetrokken.Een ander voorbeeld is Kangbashi, een uitbreiding van de stad Ordos, op circa 500 kilometer van Peking in de autonome regio Binnen-Mongolië. Daar werd gerekend op een miljoen inwoners, maar er hebben zich nog geen 50.000 mensen gevestigd.Ook Tianducheng, een 'namaak-Parijs' met onder andere een replica van de Eiffeltoren, moest duizenden nieuwe inwoners trekken, maar is een flop geworden.Bekijk foto's van persagentschap Reuters in Yujiapu, Kangbashi en Tianducheng.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Zwitserse autoriteiten doen inval bij HSBC

De Zwitserse autoriteiten doen een inval bij kantoren van HSBC in Genève.

Dat melden verschillende media woensdag. De politie onderzoekt witwaspraktijken bij dochterbedrijven van HSBC.

De bank heeft klanten geholpen bij het ontduiken van belasting. HSBC heeft toegegeven dat er op dat terrein fouten zijn gemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Experts achten kans op Grexit groter en groter

De eurolanden hebben maandag geen akkoord weten te bereiken met Griekenland over de Griekse schulden. Experts uit de financiële wereld spreken daarom weer massaal hun verwachtingen uit over een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone. Een ding is zeker, ze sluiten Grexit absoluut niet uit.

Zo meldde onder andere de Duitse Commerzbank dinsdag dat de kans op een vertrek van Griekenland uit de eurozone volgens hen fors is gestegen. De bank schatte de kans op Grexit vorige week nog in op 25 procent, inmiddels is de kans 50 procent volgens de bank. Ook UBS sprak zich deze week uit over de kans op een vertrek van Griekenland uit de euro. Volgens de Zwitserse bank is de kans op een vertrek van Griekenland zo’n 10 tot 20 procent, maar dit zei de bank voor de gesprekken van afgelopen maandag.