Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 15871 tot 15875
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Rente op 10-jaars obligaties VS piekt 33 procent

De rente op 10-jaars staatsobligaties van de Verenigde Staten is recent enorm gestegen. Volgens notes van Chris Kimble zou het zelfs gaan om de grootste rally van 5 weken in 20 jaar.

Zoals te zien in bovenstaande grafiek, is de rente op de 10-jaars staatsobligaties dit jaar scherp gestegen. Gaat het om een opleving vanaf de bodem of kan er een nieuwe opwaartse trend worden gesignaleerd?

Handelaar Eric Peters, die ook wel de grootste volatiliteitshandelaar in de markt wordt genoemd, zegt er het volgende over:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Grieks reddingsplan: dit gebeurt er met uw geld

De noodleningen aan Griekenland worden kennelijk goed benut. Minder dan 50 van de 300 Griekse volksvertegenwoordigers namen afstand van hun wettelijk recht op een “aanvullende wagen”. Eén op zes parlementariërs.

Nochtans had premier Tsipras hen uitdrukkelijk gevraagd in zijn regeerverklaring voor het Griekse parlement om afstand te doen van dat recht. Maar zelfs niet eens een kwart van de fractie van het linkse Syriza lijkt gehoor te geven aan die oproep.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Verkoop Zilveren Munten daalt bij Perth Mint

Verkoop Zilveren Munten lager in 2015 bij Perth Mint 10 maart 2015 in Zilver

Verkoop Zilveren Munten door de Perth Mint laat in de eerste 2 maanden van 2015 een daling zien. De US Mint rapporteerde deze maand dat de verkoop in februari van de zilveren American Eagle met 19% is terug gelopen ten opzichte van de verkoop in februari 2014. In totaal kwam de verkoop bij de US Mint ten opzichte van 2014 o,3% hoger uit in de eerste twee maanden van 2015.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Exploratie maan komt snel dichterbij | Grondstoffen

Moon Express, gevestigd in Californië, maakte enkele uren geleden de volgende stap bekend in hun ruimtevaartprogramma, namelijk de lancering van de eerste commerciële robot in 2016. Als (voorlopige ) eindbestemming de maan en dit als voorloper van meer geavanceerde robots voor de exploratie van de daar aanwezige grondstoffen.

De diverse serie testen werden voltooid in samenwerking met een team NASA-ingenieurs, die hun kennis van de aardse maan deelden met Moon Express. Het NASA lunar iniatief, genaamd Catalyst, werd in het bijzonder opgericht om de commerciële mogelijkheden verder te ontwikkelen. Dit als opstap naar ontginning van de daar aanwezige grondstoffen en zodoende deze grenzen verleggen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

'Als we de EU verlaten worden we Noord-Korea, niet Hong Kong'

‘We spreken over de Hong Kong optie - ‘Europa verlaten om de wereld te vervoegen’ - zonder daarbij te melden dat we in werkelijkheid in een Noord-Koreaans scenario dreigen te verzeilen, alleen in de koude, zonder vrienden, zonder invloed, weinig nieuwe handel en zelfs weinig nieuwe investeringen,’ schrijft de Britse ex-premier Gordon Brown in een opiniestuk in de krant The Guardian.