Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 15871 tot 15875
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Grieken vegen Europees voorstel van tafel

Griekenland De Griekse regering verwerpt een voorstel dat de overige eurolanden vandaag in Brussel op tafel hebben gelegd om de financiële problemen van het land aan te pakken. "In deze omstandigheden kan er vandaag geen akkoord bereikt worden", zo verluidde in Griekse regeringskringen in Athene.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Onderhandelingen over Griekse schuldencrisis hervat

Vijf dagen na een eerste, mislukte onderhandelingsronde hebben de eurolanden opnieuw hun tenten in Brussel opgeslagen om een oplossing te zoeken voor de financiële toekomst van Griekenland. "Als Griekenland zijn stellingen handhaaft, dan zal het zeer moeilijk worden", zo verklaarde de Belgische minister van Financiën Johan Van Overtveldt voor aanvang van het crisisberaad in de eurogroep.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Waarom de Fed de rente dit jaar moet verhogen

De Amerikaanse Federal Reserve zou dit jaar nog de rente moeten verhogen. Dat stelt Richard Fisher, Fed-president in Dallas. ‘Ik zou graag zien dat we de rentes langzaam verhogen’, zei Fisher tegen cnbc. ‘Ik heb gestemd voor een vroege en langzame renteverhoging.’

Fisher deed deze uitspraken op dezelfde dag dat econoom Larry Summers zei dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente voorlopig nog niet zou moeten verhogen. ‘Als je kijkt naar de kerninflatie en de huizenprijzen daarbij buiten beschouwing laat, zie je dat er totaal geen sprake is van prijsstijgingen. Er is geen reden om te verkrappen totdat we echt tekenen van inflatie zien. Ik weet niet wanneer dat moment er is, en ik weet ook totaal niet zeker of dat moment snel aanbreekt.’

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

'Wereldeconomie heeft het eindspel ingezet en wel om deze 4 redenen'

David Stockman werkte als directeur voor het Office of Management and Budget onder president Ronald Reagan. Weinigen begrijpen de globale economie beter dan hij.

Op het financiële blog Peak Prosperity zegt Stockman dat de wereldeconomie de ‘crack-up’ of inzinkingsfase heeft ingezet en wel om deze 4 redenen:

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Bundesbank: groei Duitse economie sterker dankzij consument en zwakke euro

De Duitse economie zal dit jaar waarschijnlijk aanzienlijk sterker groeien dan eerder werd gedacht. Dat schrijft de Duitse centrale bank in zijn maandag gepubliceerde maandrapport.

Volgens de Bundesbank heeft de grootste economie van Europa de zwakke periode veel eerder achter zich gelaten dan gedacht, vooral dankzij de hogere consumentenbestedingen. Voor dit jaar denkt de centrale bank dat de economie ook kan profiteren van de goedkope euro. Verder zorgt de gedaalde olieprijs voor meer koopkracht bij consumenten en meer ruimte voor investeringen door bedrijven.