Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 15881 tot 15885
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Column Kees de Kort | Het grote spel der dingen

De eerste positieve berichten van het jaar. Over de arbeidsmarkt, de auto-industrie. Maar het is nog geen tijd voor knallende kurken, zegt BNR's Kees de Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

'Economische crisis' is een pover excuus

Wat hebben Fortune magazine, FedEx, UPS, Walt Disney Company, Hewlett Packard, Revlon, General Motors, Procter & Gamble, United Airlines, Microsoft en LinkedIn gemeen? 

Al deze bedrijven werden opgericht tijdens recessies of in tijden van grote economische crises. (H-P en Revlon werden in volle Grote Depressie opgericht; LinkedIn in de nasleep van de dotcombubbel in 2002). Sterker nog, de helft van de bedrijven die vandaag de Fortune 500-lijst van belangrijkste bedrijven bevolken werden tijdens een recessie of economische crisis opgericht... De helft!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Bill Gates laat zich uit over de gevaren van kunstmatige intelligentie

Bill Gates is erg gepassioneerd over technologie (grote verrassing), maar zijn voorspellingen over de toekomst van technologie zijn niet enkel positief. In gesprek met de media zegt de mede-oprichter van Microsoft dat de toekomst van de technologie zowel veelbelovende als onheilspellende aspecten met zich meebrengt.

Gates werd tijdens een gesprek gevraagd hoe computers er tegen 2045 uitzien. De Microsoftoprichter gaf aan dat er in de komende 30 jaar enorme veranderingen zullen plaatsvinden. Zelfs al in de komende 10 jaar zullen dingen als vertalingen worden gedaan door computers. Ook dingen als het plukken van fruit of het verplaatsten van patiënten in ziekenhuizen zullen worden opgelost door computers. ‘Wanneer computers/robots een level bereiken waarop het makkelijk wordt voor ze om te kijken en te bewegen, dan zullen ze erg breed worden ingezet.’

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

China, Rusland en India roepen op tot 'nieuwe wereldorde'

India en Rusland staan achter de oproep van China om een ‘nieuwe wereldorde’ op te bouwen. De ministers van Buitenlandse Zaken van deze drie opkomende economieën gaven hun steun aan het initiatief tijdens een bijeenkomst in Beijing. In een gezamenlijk communiqué naar de pers verklaarden de drie landen te zullen streven naar een nieuwe politieke en economische wereldorde, waarvan gelijkheid, eerlijkheid en stabiliteit de uitgangspunten moeten zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

PMI-index: eurozone zet beste prestatie in zes maanden neer

 De PMI-index voor de eurozone, een belangrijke graadmeter voor de economie van de regio, staat op zijn hoogste stand sinds juli vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeksbureau Markit vrijgeeft. De index klokte eind januari af op 52,6. Elk cijfer boven de 50 geeft economische groei aan.