Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15881 tot 15885
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Cijfers Shanghai Gold Exchange overschatten Chinese goudmarkt

Volgens analist Philip Klapwijk van Precious Metals Insights zijn de cijfers van de Shanghai Gold Exchange niet te vergelijken met de totale vraag naar fysiek goud in China. Dat zei de analist tijdens het 2015 Reuters Global Gold Forum in een vraaggesprek over de Chinese goudmarkt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Is er iemand op de wereld rijker dan Vladimir Poetin?

De Russische president Vladimir Poetin is mogelijk de rijkste persoon van de wereld. Dat heeft Bill Browder, chief executive van investeerder Hermitage Capital Management en auteur van het boek ‘Red Notice’, tegenover de Amerikaanse televisiezender Cable News Network (CNN) laten uitschijnen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Column Kees de Kort | Last minute-verhaal

Het Europese overleg over de situatie in Griekenland gaat op zijn zachtst gezegd moeizaam. Volgens BNR's economiecommentator Kees de Kort moet de eurozone eerst zelf weten wat het wil.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Oorlog in Oekraïne is vooral voor Rusland nadelig, zegt Berenberg

Tegenwoordig gaat de aandacht van iedereen naar de impasse tussen Griekenland en Europa. Maar, waar het echt om gaat volgens Holger Schmieding van de Duitse investeringsbank Berenberg is het conflict in Oekraïne en de rol van de Russen daarin.

“Als Rusland niet stopt met het voeren van oorlog en [daden van] agressie zal de economie ineenstorten”, meent Schmieding,”bekijk je het grotere plaatje dan zie je dat [de Russen] vrijwel zeker zullen verliezen. (…) Ze kan deze oorlog niet meer veroorloven.”

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

De moeder aller financiële crises...: 'Pas op voor mensen die de gevolgen van een Grexit minimaliseren'

De gesprekken tussen Griekenland en de eurogroep werden maandag vroegtijdig beëindigd, nadat bleek dat beide partijen geen meter waren opgeschoten.

'Een Grexit komt nu wel erg dichtbij,' schrijft EU-kenner Wolfgang Münchau in de Spiegel Online. Al waarschuwt hij tevens voor de bagatellisering van zo’n scenario: