Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 15886 tot 15890
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Oorlog in Oekraïne is vooral voor Rusland nadelig, zegt Berenberg

Tegenwoordig gaat de aandacht van iedereen naar de impasse tussen Griekenland en Europa. Maar, waar het echt om gaat volgens Holger Schmieding van de Duitse investeringsbank Berenberg is het conflict in Oekraïne en de rol van de Russen daarin.

“Als Rusland niet stopt met het voeren van oorlog en [daden van] agressie zal de economie ineenstorten”, meent Schmieding,”bekijk je het grotere plaatje dan zie je dat [de Russen] vrijwel zeker zullen verliezen. (…) Ze kan deze oorlog niet meer veroorloven.”

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

De moeder aller financiële crises...: 'Pas op voor mensen die de gevolgen van een Grexit minimaliseren'

De gesprekken tussen Griekenland en de eurogroep werden maandag vroegtijdig beëindigd, nadat bleek dat beide partijen geen meter waren opgeschoten.

'Een Grexit komt nu wel erg dichtbij,' schrijft EU-kenner Wolfgang Münchau in de Spiegel Online. Al waarschuwt hij tevens voor de bagatellisering van zo’n scenario:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Deze experts weten precies wat de olieprijs gaat doen

De outlook voor de olieprijzen is natuurlijk enorm duidelijk. De prijs van olie zal fors dalen, tenzij de prijzen natuurlijk zullen stijgen. Het is in ieder geval 1 van die 2 opties.

Olie zag vorige week de grootste prijsstijging per week sinds 17 jaar. Toch staat het nog altijd zo’n 50 procent lager dan in juni. De situatie is volatiel en dat is goed terug te zien in de voorspellingen, die zich alle kanten op bewegen. Zo gaat Citigroup uit van 20 dollar per vat en aan het andere uiteinde vinden we de 200 dollar per vat, een voorspelling van het hoofd van de OPEC.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Economen: kans op Grexit neemt toe, ratio ver te zoeken

Het moet normaal gesproken mogelijk zijn voor Griekenland en zijn Europese partners om tot een akkoord te komen over de Griekse schuldensituatie. Maar de ratio is momenteel ver te zoeken in de onderhandelingen.

Griekenland en de andere eurolanden zijn ook maandag niet dichterbij een akkoord over de aanpak van het Griekse schuldenprobleem gekomen. Daardoor neemt de onzekerheid over de toekomst van Griekenland toe en kan de kans op een negatieve afloop zeker niet worden uitgesloten, concludeerden economen en bankiers dinsdag.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Bij Apple werken honderden werknemers aan een elektrische auto

Apple werkt dan toch aan een eigen auto. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zijn er al honderden Apple-werknemers betrokken bij ‘Project Titan’. Het zou wel gaan om elektrische wagens en niet zoals eerst gedacht om zelfrijdende wagens.