Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 15886 tot 15890
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Top 10 in Goud

Top 10 Goud 2014 is bekend. Welke landen produceren het meeste goud en hoe ziet de 10 goudmijnen eruit? De wereldwijde goudproductie is in 2014 met 2% toegenomen ten opzichte van 2013. In totaal werd er in 2014 wereldwijd 3109 ton goud gemijnd. De stijging was met name te danken aan Canada, Rusland en China. Canada produceerde in 2014 15% meer goud dan in 2013. De stijging kwam uit op zo’n 20 ton. De goudproductie Rusland steeg met 9% in 2014 versus 2013. In absolute getallen steeg de productie van goud met 23 ton. China is de grootste goudproducent ter wereld. Het land zag de goudproductie in 2014 met 6% toenemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Ik ben minister van bankroet land zegt Varoufakis

De nieuwe Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, heeft tegen het Duitse weekblad Die Zeit gezegd dat hij minister is van een bankroet land.

Varoufakis stelt dat de schuldenproblematiek van Griekenland volkomen verkeerd is aangepakt door de Europese landen en instellingen die als een gokverslaafde geld blijven weggooien. Varoufakis vraagt zich af waarom er niet wordt gezegd ''stop, wat hebben we verkeerd gedaan, begrijpen we deze crisis wel goed?''

Hij bestrijdt dat het beleid van hervormingen en bezuinigingen het land vooruit helpt. Statistisch lijkt er misschien een beetje vooruitgang volgens Varoufakis, maar in werkelijkheid dalen de inkomens en prijzen, de economie wordt steeds zwakker. Hij wijt de misère in zijn land ook aan 'kartels' van rijke Grieken die nauwelijks belasting betalen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

China wil investeren in handelsroutes naar Rusland en India

China is bereid te investeren in nieuwe handelsroutes richting India en Rusland. Dat zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi afgelopen maandag tijdens een bijeenkomst van de drie BRICS-landen in de Chinese hoofdstad Beijing. Volgens de Chinese minister is zijn land bereid met alle landen samen te werken waar deze handelsroutes richting Europa doorheen loopt. “Dit is geen Chinese solo, maar een harmonieuze samenwerking voor al onze handelspartners”, zo verklaarde Wang Yi.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Column Kees de Kort | Het grote spel der dingen

De eerste positieve berichten van het jaar. Over de arbeidsmarkt, de auto-industrie. Maar het is nog geen tijd voor knallende kurken, zegt BNR's Kees de Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

'Economische crisis' is een pover excuus

Wat hebben Fortune magazine, FedEx, UPS, Walt Disney Company, Hewlett Packard, Revlon, General Motors, Procter & Gamble, United Airlines, Microsoft en LinkedIn gemeen? 

Al deze bedrijven werden opgericht tijdens recessies of in tijden van grote economische crises. (H-P en Revlon werden in volle Grote Depressie opgericht; LinkedIn in de nasleep van de dotcombubbel in 2002). Sterker nog, de helft van de bedrijven die vandaag de Fortune 500-lijst van belangrijkste bedrijven bevolken werden tijdens een recessie of economische crisis opgericht... De helft!