Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 15896 tot 15900
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Griekenland wandelt recht de afgrond in. En zal dan braaf rechtsomkeer maken

De wereld heeft sympathie voor de koele charme van Yanis Varoufakis, de nieuwe minister van Financiën van het noodlijdende Griekenland, die bereid lijkt de strijd aan te gaan met de troïka, Duitsland en al wie het establishment van de huidige Europese Unie vertegenwoordigt. Doch Varoufakis vecht een hopeloze strijd, schrijft Kabir Chibber in het webmagzine Quartz, en wel om drie redenen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

De diamantsector in België is dood

Er was een tijd dat de Antwerpse diamantwijk floreerde. Wie langs en in het Centraal Station loopt zal merken dat tegenwoordig heel veel handelspanden leeg staan. De diamanthandelaren die er voorlopig nog zijn zien het water tot aan de lippen stijgen.

Bijna een op de drie Antwerpse diamantbedrijven dreigt haar deuren te moeten sluiten. In totaal spreken we dan over 500 handelaars en ondernemingen. De Antwerpse diamant heeft een slechte reputatie gekregen de jongste jaren...

Bron: galeboetticher.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Amerikaanse jeugd armer dan ouders

De grote uitgaven aan defensie, het afbreken van de vrije markt en een steeds bemoeizuchtigere overheid beginnen hun tol te eisen van de Amerikaanse economie. In de ooit zo welvarende Verenigde Staten zijn de jongeren nu armer dan hun ouders op dezelfde leeftijd waren.

Uit onderzoek van het Amerikaanse bureau voor de statistiek blijkt dat de jongeren van tegenwoordig zo’n 2000 dollar (gecorrigeerd voor inflatie) minder verdienen dan hun ouders op dezelfde leeftijd. Het is dan ook niet verrassend dat in 34 van de 50 staten het reëele inkomen lager is dan in 1980.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

S&P schikt voor miljarden in hypothekenkwestie met justitie VS

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) wordt in eigen land niet langer vervolgd omdat het onzorgvuldig te werk is gegaan bij de beoordeling van bepaalde hypotheekbeleggingen.

De firma heeft samen met moederbedrijf McGraw Hill Financial een schikking met justitie getroffen.

Volgens de overeenkomst, waarvan de details dinsdag openbaar werden gemaakt, betaalt S&P 687,5 miljoen dollar (ruim 600 miljoen euro) aan het ministerie van justitie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Energiemagnaat nieuwe rijkste man van China

Jack Ma, de topman van internetgigant Alibaba, is niet langer de rijkste man van China. Dat is nu Li Hejun van het zonne-energiebedrijf Hanergy, die zijn vermogen op een jaar tijd bijna verdrievoudigd heeft tot 26 miljard dollar (23 miljard euro). Dat blijkt uit een studie van het Chinese onderzoeksbureau Hurun.