Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15896 tot 15900
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Wiens kaartenhuisje zakt er het eerst in elkaar in Brussel?

Nu de onderhandelingen met de andere Europese ministers van Financiën zijn afgesprongen, ligt de bal in het kamp van de Grieken. Iedereen zit gespannen af te wachten wat de volgende zet gaat zijn van premier Alexis Tsipras. Of, liever, vooral de speltheorie-expert en minister Yanis Varoufakis krijgt het spotlicht op zich gericht.

Als hoofdstrateeg van de Griekse staat moet hij bereid zijn om de volle laag te krijgen nadat hij gisteren de deal van de eurogroep heeft afgewezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Geniet van dit cijferseizoen, de toekomst ziet er niet rooskleurig uit

Geniet nog maar even van de vierdekwartaalcijfers aangezien het huidige cijferseizoen al voor een groot deel achter de rug is. Cijfers over het huidige kwartaal zullen namelijk enorm tegenvallen. Het ziet er simpelweg niet best uit.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Belgisch handelstekort op laagste niveau in vier jaar

De Belgische handelsbalans liet het voorbije jaar een tekort van 6 miljard euro optekenen. Dat betekende een daling met 30 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR). Het handelstekort heeft daarmee het laagste peil in vier jaar tijd laten registreren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Opec-landen hebben vertrouwen in prijsstijging olie

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (Opec) denkt dat de markt de recente prijsstijgingen van de olie kan vasthouden.

Verschillende bewindvoerders van de Opec-landen spraken hun vertrouwen uit in een passend vervolg op de positieve prijsontwikkeling.

Op dinsdag zette het herstel van de olieprijzen verder door. Kort na de openingsbel van de Europese beurzen stond de Brentprijs 0,3 procent hoger op 61,88 dollar per vat. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 53,07 dollar.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Staat ISIS echt aan de poort van Europa?

De gruwelijke onthoofding van 21 uit Egypte afkomstige koptische christenen op een Libisch strand heeft ISIS nu aan de poort van Europa gebracht, aldus verschillende media. Enkel de Middellandse Zee scheidt de troepen van de Islamitische Staat nu nog van het Europese vasteland. De Libische kust is slechts 800 kilometer verwijderd van de Italiaanse. In het filmpje dat de onthoofdingen begeleidt is ook te zien hoe een van de militanten zegt dat de Islamitische Staat snel Rome zal bereiken, 'indien Allah dat wil.'