Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 1591 tot 1595
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Ontmijnt Rusland geopolitieke spanningen rond Noord-Korea via de achterdeur?

Er is veel te doen rond Noord-Korea. Het communistische land experimenteert al enkele jaren met ballistische raketten en zou dicht bij de oplevering van een kernwapen staan.

Dat is niet naar de zin van de Russen, de Japanners en natuurlijk de Amerikanen. Voorlopig kijkt iedereen naar de Chinezen om het regime in Pyongyang tot de orde te roepen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Zweden gaat in hoog tempo naar cashloze samenleving

Zweden heeft de ambitie om een cashloze samenleving te worden, want op steeds meer plaatsen wordt het mogelijk gemaakt met een bankpas of mobiele telefoon te betalen. Wil je een donatie doen aan de kerk of een daklozenkrant kopen, dan kan dat tegenwoordig ook al door de pinpas te trekken. Ga je naar de rommelmarkt, dan kun je bij veel kraampjes ook al met een app op je mobiele telefoon betalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Rusland gaat cryptocurrencies formeel erkennen als betaalmiddel in 2018

De Russische overheid zal vanaf 2018 cryptocurrencies (wellicht) formeel erkennen als legal tender (wettig betaalmiddel).

Door de volatiele roebel is de vraag naar crypto in Rusland explosief toegenomen en goed ingeburgerd geraakt bij de jongere generaties. De overheid lijkt gewonnen voor het idee van crypto. Zo hoopt het Kremlin om illegale transacties tegen te gaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Rusland maakt Griekenland steeds nadrukkelijker het hof

Grote zorgen in Brussel: de Russisch-Griekse bilaterale handel is in Q1 van 2017 met 80% gestegen ten aanzien van dezelfde periode in 2016.

Voor de Grieken en de Russen is het natuurlijk allemaal goed nieuws: Griekenland kreunt onder de ijzeren wet van de troika en de te dure euro en is dringend op zoek naar nieuwe investeringen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Ondergrondse oorlog tussen de oligarchen gaat onverminderd voort

Igor Sechin, CEO van het Russisch staatsoliebedrijf Rosneft, heet een spreekwoordelijke kernbom doen ontploffen: hij heeft collega-oligarch Vladimir Yevtushenkov voor de rechter gedaagd.