Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 15901 tot 15905
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Waarom Biflatie uw toekomst bepaalt

Het is één van die vreemde economische termen. Biflatie. Het is niet alleen inflatie, maar tegelijkertijd ook deflatie. Maar wat is biflatie nu precies? En kan inflatie en deflatie tegelijkertijd? En waarom bepaalt het uw leven en toekomst dan precies?

Biflatie zorgt ervoor dat u problemen krijgt met uw hypotheek. Het zorgt ervoor dat midden-inkomens verdwijnen, dat prijzen van levensmiddelen hoger worden terwijl tegelijkertijd uw salaris omlaag gaat. Biflatie verklaart het gedrag van de huidige Europese economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

De oplossing voor de manipulatie van de edelmetalenmarkt

De manipulatie van alle markten door alle grote banken is bekend. Het feit is zo bizar dat er alles aan gedaan moet worden om dit niet in een keer naar buiten te laten komen. Het vertrouwen in het financiële systeem zou daarmee geen deuk oplopen. Het zou dodelijk verwond zijn en in een coma verkeren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Morgan Stanley koopt vervolging af voor 2,6 miljard

De zakenbank Morgan Stanley uit de Verenigde Staten heeft woensdag aangekondigd dat het 2,6 miljard dollar gaat storten aan de Amerikaanse autoriteiten. Morgan Stanley wil op die manier een rechtszaak afkopen die het riskeert vanwege de tot complexe financiële producten herverpakte hypotheekleningen die aan de basis liggen van de financiële crisis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Olieprijs is weer flink gestegen

De olieprijs is woensdagavond flink gestegen. Handelaren reageerden op uitspraken van de olieminister van Saudi-Arabië dat de vraag naar olie weer toeneemt.

De prijs van Brent, toonaangevend voor olie uit het Midden-Oosten en Europa, steeg met bijna 6 procent naar 62 dollar per vat. Amerikaanse olie werd 3,7 procent duurder en kostte 51,13 dollar per vat.

Met zijn uitspraken bood minister Ali Al-Naimi tegenwicht aan de verdere groei van de Amerikaanse olievoorraden, die eerder op de dag werd gemeld. De sterke groei van het aanbod van olie was de afgelopen maanden een van de drijvende krachten achter de enorme daling van de olieprijs. Halverwege vorig jaar kostte Brent nog bijna 116 dollar per vat.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Frankrijk krijgt uitstel, en dat is zeker niet de eerste keer

De Europese Commissie had al herhaaldelijk geen goed woord over voor het mislukte Franse begrotingsbeleid en benadrukt ook nu dat meer inspanningen nodig zijn om het huishoudboekje op orde te brengen. Het land ontloopt ook nu een miljardenboete waarvoor eerder werd gevreesd.

Het is niet de eerste keer dat de commissie coulant is voor Parijs. In 2013 gaf Brussel de Fransen al twee jaar extra tijd. Ook Nederland kreeg wat langer de tijd om het begrotingstekort weg te werken, en is daar intussen in geslaagd. Uit deze cijfers blijkt dat Frankrijk sinds 2009 al niet aan de Europese norm voldoet.