Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 15901 tot 15905
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Een eerste les in realpolitik: ECB sluit geldkraan voor Griekse banken

De ECB aanvaardt na 11 februari niet langer Griekse staatsobligaties in ruil voor kredieten. Dat heeft de voorzitter van de ECB, de Italiaans Mario Draghi, bekendgemaakt, uren nadat hij een onderhoud had met de Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis. Enkel indien de Griekse regering tegen die datum een akkoord sluit met Europa, wordt de maatregel alsnog ingetrokken. 

De Griekse staatsobligaties hebben sowieso al de de rommelstatus, maar konden tot nog toe als onderpand dienen om geld bij de ECB te lenen. De beslissing geldt voor alle landen van de eurozone.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

ECB haalt teugels aan van Griekenland

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft gisterenavond de teugels aangehaald van Griekenland en daarmee de kapitaalmarkten opgeschrikt. Vanaf 11 februari kunnen Griekse staatsobligaties niet meer gebruikt worden als onderpand voor ECB-krediet, deelt de centrale bank van de eurozone mee. De koers van de euro zonk daardoor verder ten opzichte van de dollar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

ECB: Griekse obligaties geen onderpand meer

De Europese Centrale Bank (ECB) voerde woensdag de druk op de Griekse regering op. De centrale bank accepteert Griekse staatsobligaties niet meer als onderpand voor financiering.

Daardoor wordt het voor banken in het land veel moeilijker, zo niet onmogelijk, om nog geld te lenen bij de ECB. Het Griekse schuldpapier werd, ondanks de kredietbeoordeling ‘junk’, tot nu toe nog wel geaccepteerd als onderpand. Maar de ECB heeft zorgen over het bereiken van een snel akkoord tussen Griekenland en de eurozone over het financiële steunprogramma voor het Zuid-Europese land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

“Griekenland zal de eurozone niet verlaten”

Griekenland wil wel in de eurozone blijven, maar wil tegelijkertijd onderhandelen over het verlagen van de schulden. Hoewel er beperkte onderhandelingsruimte is, denken ze bij Deutsche Asset & Wealth Management niet dat Grexit waarheid zal worden.

Onderhandelingen rondom Griekse hervormingen zijn in het verleden alles behalve makkelijk geweest en zullen dit in de toekomst niet opeens wel worden. De nieuwe regering in Athene staat onder druk om de gevolgen van de schulden te beperken en tegelijkertijd hervormingen door te voeren. Ondertussen zal de Trokja, bestaande uit het IMF, de ECB en de EU, druk uitoefenen op Griekenland om ervoor te zorgen dat de huidige afspraken worden gehandhaafd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Een echte bodem is gezet voor goud, zilver en olie wanneer je dit ziet

Het voorspellen van een bodem is altijd iets moeilijks. Iedereen wil namelijk op de bodem instappen en op de top uitstappen. Dit is echter lastig te bepalen. Goud en zilver kon niet lager zei men, maar toch daalde deze twee nog flink hierna.

Met de huidige daling van de olieprijs is het speculeren over een bodem ook weer begonnen. Sommige analisten zeggen dat olie kan dalen naar $20 en volgens sommige is de bodem al gezet.