Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15911 tot 15915
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Wat is 'Hawala', het systeem waarmee IS de terreur betaalt?

250 tot 300 Spaanse telefoonshops, slagers en kruidenierswinkels fungeren als doorgeefluik voor de financiering van terroristische groeperingen als IS en het Al Nusra-front, zo bracht de Spaanse krant El País gisteren uit. Honderden miljoenen euro's verlaten het land richting het front. En dat via een eeuwenoud, even simpel als vernuftig systeem: 'Hawala'. Hawat, zei u?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

België opnieuw betaald om geld te lenen

Negatieve rente Een uitgifte van 2,01 miljard euro aan Belgische schatkistcertificaten heeft opnieuw negatieve rentes opgeleverd, zo meldt het Agentschap van de Schuld dinsdag. De rente op schatkistcertificaten op 3 en 6 maanden bereikt zo een nieuw diepterecord.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Lage olieprijzen hebben de sector helemaal drooggelegd

Een maand geleden leken de olieprijzen nog af te stevenen op een bodem van 40 USD per vat – of, zelfs minder. Maar, kijk nu!

Volgens de Britse BBC wijzen de prijsstijgingen erop dat Amerikaanse olieproducenten in de zeer nabije toekomst bereid zijn om de productie te verminderen.

Al is het duidelijk dat de heel lage energieprijzen van laatst hun sporen hebben achtergelaten. Zo meldt oliereus BP dat er in het vierde kwartaal van 2014 een verlies is gerealiseerd van 1 miljard USD.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Chinese yuan naar vijfde plaats van populairste valuta

De internationalisering van de Chinese yuan begint langzaam maar zeker haar vruchten af te werpen, want de munt steeg in november naar de vijfde plaats van meest gebruikte valuta in het wereldwijde SWIFT betalingssysteem. Sinds november is de munt met twee plaatsen gestegen, voorbij de Canadese en de Australische dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Met deze 2 ETF’s profiteer jij van een stijgende goudprijs.

De focus is in 2015 voor veel investeerders, speciaal diegene in valuta handel, komen te liggen op het verschuiven van kapitaal naar de goudmarkt. De geopolitieke problemen, de ontkoppeling van de Zwitserse Frank en het nieuwe monetaire beleid van de ECB, hebben gezorgd voor een vlucht naar stabiliteit en veiligheid in de vorm van goud.

Dit resulteerde in een stijging van de goudprijs van 10% in januari. Hogere goudprijzen betekenen ook significant hogere winsten voor de goudmijnen. Veel spelers in de goudmarkt hebben hun indekking tegen een lagere goudprijs verkocht om zo volledig te profiteren van een stijging in de goudprijs.