Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 15911 tot 15915
Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Venezuela ruilt goud voor dollars?

De centrale bank van Venezuela overweegt een deel van haar goudreserve uit te lenen in ruil voor dollars, zo schrijft Reuters op basis van bronnen binnen de regering. Om wat extra dollars in de schatkist te krijgen overweegt de centrale bank 43,5 ton goud om te ruilen voor dollars. Deze swap brengt bij de huidige goudkoers ongeveer $1,5 miljard in het laatje. 

Bron: GoudPortal.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Statistieken-misleiding naar nieuw hoogtepunt

Het rijmen van macrodata wordt stilaan een lastig onderdeel waarmee economen geconfronteerd worden. Koopkracht van huishoudens, fabrieksorders en aanschaf van kapitaalgoederen begeven zich duidelijk in een “(pre-)recessie” zone. Dit kan niet in overeenstemming gebracht worden met het mooie weer verhaal van economische voorspoed. Waarom doet men dit?

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Column Kees de Kort | Afboeken, afboeken, afboeken

Het CPB presenteerde gisteren een rapport over de grondposities in de grensstreken. Tijd om af te boeken, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

'Programma ECB brengt inflatie naar doelniveau van 2 procent'

Het nieuwe steunprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) zal ervoor zorgen dat de inflatie in de eurolanden stijgt naar het doelniveau van bijna 2 procent.

''We kunnen en zullen ons monetaire beleid inzetten op een manier die de inflatie in overeenstemming brengt met onze doelstellingen'', zegtĀ de Italiaan.

Bron: parool.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Euro zakt tot onder de 1,06 dollar

De waarde van de euro staat al maanden onder druk door het uiteenlopende monetaire beleid in de eurozone en de Verenigde Staten. De Europese Centrale Bank (ECB) zette deze week nieuwe stappen om de zwakke economische groei en inflatie in de eurozone te stimuleren. In de VS perkt de Federal Reserve zijn stimuleringsbeleid juist steeds verder in, waardoor de dollar aantrekkelijker wordt voor beleggers.