Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15916 tot 15920
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Catastrofe staart Amerikaanse fracking-sector in de ogen

In de Verenigde Staten worden elke week tientallen fracking-installaties stilgelegd. Daarmee lijkt volgens Wolf Richter, auteur en analist bij het magazine Business Insider, een einde te komen aan een opmerkelijke bloeiperiode die de sector de voorbije jaren heeft gekend. Inmiddels kijkt volgens Richter iedereen in de Amerikaanse fracking-sector met angstige voorgevoelens naar de toekomst.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Bundesbank verwacht sterkere groei Duitse economie

De Duitse economie groeit dit jaar waarschijnlijk aanzienlijk sterker dan eerder werd gedacht. Dat schrijft de Duitse centrale bank in zijn maandag gepubliceerde maandrapport.

Volgens de Bundesbank heeft de grootste economie van Europa de zwakke periode veel eerder achter zich gelaten dan gedacht, vooral dankzij de hogere consumentenbestedingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Cijfers van Eurostat bevestigen: zelfs Italië doet het beter dan België en Nederland

De goedkope olie heeft alvast één voordeel voor de eurozone. Volgens de financieel-economische krant De Tijd kunnen de eurolanden terugblikken op een handelsoverschot van 194,8 miljard EUR. Dat moet alvast blijken uit de cijfers die Eurostat vandaag heeft vrijgegeven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Column Kees de Kort | Verlaag de uitkeringen

Het Centraal Planbureau denkt dat het verlagen van de uitkeringen en toeslagen het beste helpt om de arbeidsmarkt weer op gang te brengen. Wat vindt BNR's macro-econoom Kees de Kort?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Joris Luyendijk: Een nieuwe crisis is onvermijdelijk

Journalist en antropoloog Joris Luyendijk ging de afgelopen jaren undercover in de Londonse City. Hij sprak er met honderden bankiers, consultants en verzekeraars en kent onderhand het wereldje uit zijn broekzak. Luyendijk trekt aan de alarmbel, al maakt hij zich weinig illusies.

Een nieuwe crisis ligt al op de loer en de impact van het omvallen van het systeem zal, mede door haar domino-effect, veel meer schade aanrichten dan een Al Qaeda ooit zal kunnen. De vraag is alleen: Waar en wanneer gebeurt het. Luyendijk bekijkt de hele gebeurtenissen onderhand zonder emotie. Woede, ongeloof en pessimisme hebben plaatsgemaakt voor berusting.