Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 15916 tot 15920
Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Goud maakt pas op de plaats

Na even € 37.000 in kilogram en in dollars per ounce $ 1300 aangetikt te hebben moest goud aan het einde van vorige week toch weer pas op de plaats maken en een deel van het gewonnen terrein in leveren. Dit had voor een deel te maken met wat winstnemingen door de snelle stijging van de afgelopen weken. Maar ook de vooruitzichten van een verwachte hogere dollar-rente zorgt dat een deel van de investeerders weer een switch zal maken naar renderende investeringen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Goud bevindt zich momenteel in een sweet spot

Het perfecte milieu is zich aan het ontwikkelen voor goud. De centrale banken over de hele wereld proberen deflatie te bestrijden met hun beleid en de Europese fund manager Ronald-Peter Stoeferle ziet dit als een ‘sweet spot’ voor goud.

Stoeferle zegt: ‘Het is slechts een kwestie van tijd voordat de Amerikaanse centrale bank haar monetair beleid weer versoepeld.’ De Dollar is nu namelijk zo sterk geworden dat Amerika haar goederen zeer goedkoop kan krijgen. Dit betekent echter ook deflatie en dat is iets wat de centrale bank absoluut niet wil.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Griekse les voor mevrouw Merkel

Het is niet eens zo lang geleden dat Duitse politici parmantig de crisis als passé verklaarden. De uitslag van de Griekse verkiezingen heeft hen hardhandig met de neus op de feiten gedrukt. De ellende is nog lang niet voorbij en het is volstrekt onduidelijk wat nog komen gaat. Het dood verklaren van de crisis was een typisch geval van misplaatste arrogantie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

BP: "Olieprijs wellicht langere tijd laag"

BP heeft in het vierde kwartaal, evenals andere grote olieconcerns, last gehad van de fors gedaalde olieprijzen. Het Britse bedrijf stelde dinsdag bij de presentatie van de kwartaal- en jaarresultaten dat de prijzen wellicht voor langere tijd laag blijven en dat het bedrijf aan die realiteit zal worden aangepast.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Zestigduizend Kroaten met schulden krijgen een tweede kans

e Kroatische regering heeft besloten zestigduizend van zijn armste inwoners een tweede kans te geven door hun schulden kwijt te schelden. Daartoe heeft de overheid een akkoord gesloten met banken en andere schuldeisers. Op die manier hoopt de Kroatische regering ook zijn economie een duw in de rug te geven.

Om in aanmerking te komen voor een kwijtschelding, moeten de burgers een schuld hebben van minstens 4.500 euro. Ook moeten de betrokkenen van de bijstand leven of inkomen hebben dat een bedrag van 120 euro per maand niet overschrijdt.