Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 15946 tot 15950
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Oekraïne, de graanschuur van Europa

Volgens het Ministerie van Agrarisch Beleid en Voedsel in Oekraïne, heeft het land sinds het begin van 2014/2015, en rekenend vanaf 3 maart, 24,683 miljoen ton graan geëxporteerd. Meer bepaald, 9,37 miljoen ton tarwe, 3,871 miljoen ton gerst en 11,398 miljoen ton mais.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Internationaal betalingssysteem voor Chinese yuan bijna gereed

Het langverwachte internationale betalingssysteem voor de Chinese yuan zal nog dit jaar in gebruik worden genomen, zo verklaren verschillende bronnen tegenover Reuters. Het nieuwe China International Payment System (CIPS) moet het nog eenvoudiger maken wereldwijd betalingen uit te voeren in de Chinese valuta, waardoor het voor bedrijven interessanter wordt om over te stappen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Juncker, als je een boodschap wil sturen naar Poetin heb je daar e-mail en telefoons voor

Volgens The Guardian zou Jean-Claude Juncker een Europees leger wel zien zitten. De voorzitter van de Europese Commissie (EC) meent dat Rusland Europa dan wel serieus zal moeten nemen:”Een gemeenschappelijk leger zou de boodschap kunnen overbrengen dat we de verdediging van de waarden van de Europese Unie (EU) ernstig opvatten.”

Nu, dat kan wel waar zijn. En, misschien moet er inderdaad een boodschap naar Moskou gestuurd worden. Maar, laten we realistisch blijven. Niemand zit te wachten op een grootschalige pr-campagne van de Europese Unie.

Momenteel wordt de Europese economie vooruitgestuwd door de eurozone en door Groot-Brittannië. In het eerste geval hebben we Duitsland, de andere economische Europese grootmacht, die in de clinch ligt met Griekenland, de financiële antichrist wat Merkel betreft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

"Griekenland kan nog zo maar uit de eurozone vallen"

Investeerders onderschatten de chaos die zou ontstaan als Griekenland de eurozone verlaat.

Daarvoor waarschuwen topmensen uit de financiële sector in Londen, bij een rondgang door de Britse krant Financial Times.

Athene en Brussel bereikten vorige maand weliswaar een akkoord over de tijdelijke verlenging van het huidige Griekse steunprogramma, maar daarmee is Griekenland nog lang niet uit de zorgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Dit is waarom de VS China helpt goud te kopen aan een lage prijs

In zijn maandelijkse nieuwsbrief zette James Rickards uiteen waarom Amerika het de Chinezen toelaat om goud te accumuleren.

Allereerst wordt door vele de goudreserves van een land uitgedrukt in percentages van de totale reserves van een centrale bank. Vanuit deze hoek bekeken bestaat één procent van de Chinese reserves uit goud. De reserves van Amerika daarentegen bestaan maar liefst voor 70 procent uit goud. Maar dit cijfer zet je al snel op het verkeerde been. Zo beschikt China over een gigantische berg dollars dankzij haar export naar Amerika en het grootschalig opkopen van Amerikaans staatspapier uit het verleden. Maar waarom zou de Amerikaanse centrale bank ook over een gigantische dollarreserve moeten beschikken als ze deze op ieder moment zelf kan drukken? Niet nodig! En om die reden valt het percentage van goud in Amerika veel hoger uit ten opzichte van haar totale reserves.

Beter drukt men de goudreserve van een land uit ten opzichte van het Bruto Binnenlands Product, een optelsom van alle goederen en diensten dat een land in een jaar produceert. Dan kom je ineens op hele andere getallen uit. Op dit moment, met de huidige marktprijzen bezit Amerika een goudreserve van 2,7 procent ten opzichte van het BBP. Voor Rusland idem dito, een goudreserve van 2,7 procent ten opzichte van de grootte van de Russische economie. Europa beschikt over een goudvoorraad van maar liefst 4 procent. Maar het grote China, dat een enorme groei doormaakt en onlangs Japan is gepasseerd in de ranglijst van grootste economieën, bezit volgens de ‘officiële cijfers’ een reserve waarvan slechts 0,7 procent bestaande uit goud. Maar indien men voor China uitgaat van een ‘onofficiële’ (maar wel realistischere) goudvoorraad van 4.000 ton, dan staan het land in de ranglijst nu naast Rusland en Amerika. Maar dat is voor China nog niet genoeg gezien de enorme potentie en groeistuipen.