Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15946 tot 15950
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Burgeroorlog in landen met rijke oliereserves kan op externe interventie rekenen

Olie is voor landen vaak een aanleiding om zich te mengen in de oorlogsvoering van een andere natie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University Portsmouth, de University of Warwick en de University of Essex naar negenenzestig landen die tussen het einde van de tweede wereldoorlog en de recente eeuwwisseling een burgerloorlog hebben gekend.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Energieverbruik in Europa daalt verder

Afgelopen week publiceerde Eurostat de nieuwste cijfers over de Europese energieproduktie en het Europese energieverbruik. Het rapport was getiteld:

Energy consumption in the EU down to its early 1990s level. Het Europees energieverbruik is weer net zo groot als in 1990. In het rapport staat een mooie klokvormige grafiek, die je wel vaker ziet op dit weblog.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Het is in hun eigen belang dat de Europese leiders zich verantwoordelijk moeten beginnen gedragen

Zelfs binnen de groep van fans van de Europese Unie (EU) en de eurozone zijn er dissidente stemmen te horen. Zo meent Sony Kapoor op zijn blogsite dat de Europese leiders, met Jeroen Dijsselbloem, Angela Merkel en Wolfgang Schäuble op kop, bijzonder slechte punten aan het scoren zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Duitse economie nog maar eens voortrekker van economie eurozone

De Duitse economie heeft zich nog maar eens de voortrekker van de economie in de eurozone getoond. Tijdens de drie laatse maanden van 2014 groeide het bbp in de eurozone 0,3 pct, onder impuls van een eindsprint in Duitsland met 0,7 pct.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Berlusconi-imperium voelt crisis

Het imperium van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft het zwaar door de economische crisis.

Vrijdag werd bekend dat het investeringsfonds van de familie een belang van krap 8 procent in mediaconcern Mediaset heeft verkocht, om de eigen financiële reserves aan te vullen.

Houdstermaatschappij Fininvest verkocht 7,8 procent van haar belang in Mediaset waarmee de kas van het investeringsfonds van Berlusconi met 377 miljoen euro werd gespekt. Volgens Fininvest wordt het geld gebruikt voor investeringen voor een meer divers portfolio.