Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 15951 tot 15955
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

“Ontneem banken de geldpers!”

Over de geldpers van de Europese Centrale Bank is de vorige weken al afdoende geschreven. Maar wat met de geldcreatie van banken? Ook banken ‘drukken’ in zekere zin geld bij door het huidige uitleensysteem. “Banken tillen zichzelf aan hun tenen op”, luidt het. Hoe problematisch is dat?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Het is bewezen: Roken is gezond. Net als alcohol- en gokverslaving.

U zuipt en rookt veel? Bent verslaafd aan het gokken en liefhebber van wapens? Goed zo. Nu moet u alleen nog in de voornoemde zaken beleggen en dan wordt u rijk. Dat beweren althans enkele economen van de London Business School.

Elroy Dimson, Paul Marsh en Mike Staunton deden onderzoek naar de rendementen van ‘ongezonde’ zaken in het leven. Wat blijkt? De return on investment blijkt er hoger te liggen dan in de ‘gezonde’ aandelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Meeste namen SwissLeaks al onderzocht door belastinginspectie

SwissLeaks De meeste namen uit het recente Swissleaks-dossier waren al onderwerp van het onderzoek van de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) naar HSBC. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in de Kamer verklaard. De BBI is bijzonder waakzaam en volgt de zaak van dichtbij op, verzekerde hij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Hug stelt goud gelijk aan paniek

“Wanneer mensen zeggen dat ze goud kopen, is dat meer uit paniek omdat ze geloven dat er een ramp dreigt”, zo luidt in essentie de uitleg van Peter Hug van Kitco, een bedrijf dat groot is geworden met de handel in metalen.

“De kleine investeerders die kopen [goud] en het verdwijnt gewoon. Dat gaat onder het matras omdat ze het metaal willen gebruiken wanneer het einde van de wereld nabij is”, zegt Hug.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Centrale banken kochten in 2014 opnieuw veel goud

De World Gold Council publiceerde vandaag haar rapport over de goudmarkt in 2014. Uit het rapport komt naar voren dat de wereldwijde vraag naar goud vorig jaar 3.924 ton was, een daling van vier procent ten opzichte van 2013. De daling bleef beperkt door een bijzonder sterk vierde kwartaal, waarin de vraag naar goud met 987 ton een procent of zes hoger lag dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor.