EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
41
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15951 tot 15955
Geplaatst op: vrijdag 20 maart 2015

Griekse schuldeisers boos over wet ter bestrijding armoede

In Griekenland heeft eerste minister Alexis Tsipras tegen de zin van de grootste schuldeisers van het land een wet laten stemmen die de armste inwoners aan voedsel en elektriciteit moet helpen. De schuldeisers zeggen dat de Griekse regering zich niet houdt aan de afspraak om alle economische beleidsmaatregelen vooraf binnen de eurozone te overleggen. De gesprekken over het vrijgeven van een vorige noodlening aan Griekenland werden daarom stopgezet in afwachting van de volgende Europese top.  

De zogenaamde humanitaire wet, die de regering onder leiding van Tsipras met een overweldigende meerderheid door het Griekse parlement heeft laten goedkeuren, gaat onder meer over het uitdelen van voedselbonnen en gratis elektriciteit aan de armste bevolkingsgroepen van het land. De maatregel zou naar schatting 200 miljoen euro kosten.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 20 maart 2015

Oekraïense economie sterk gekrompen in 2014

De economie van Oekraïne is in 2014 met 6,8 procent gekrompen. Dat maakte het Oekraïense statistiekbureau vandaag bekend. De economie werd onder meer hard geraakt door het conflict in het oosten van het land. De meeste zware industrie, zoals de steenkoolwinning en staalproductie, ligt in het oosten van Oekraïne en door het geweld kwam de productie zwaar onder druk te staan.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 20 maart 2015

Wat zijn de slechtst betalende landen in Europa? Een top 14

Atradius heeft voor ons uitgezocht wat de slechtst betalende landen in Europa zijn. Want het is best wel fijn als je rekeningetjes stuurt dat deze dan ook nog een beetje op tijd worden bijgeschreven op de bankrekening. Van veel landen worden de vooroordelen gelukkig bevestigd, maar dat de Engelsen en Zwitsers zo slecht van betalen zijn, hadden we dan weer niet verwacht. En wij Nederlanders dan? Nou, wij betalen redelijk op tijd, maar helaas voor de leverancier 1,7% van alle rekeningen nooit en dat is dan best wel weer veel.

[...]

Lees verder op stoerejongenzzz.nl
Geplaatst op: vrijdag 20 maart 2015

Ook Scandinavische landen volop in de race in het WK geldontwaarding

De Riksbank – ‘S werelds oudste centrale bank – verlaagde haar rentetarief deze week wederom drastisch met -0.1% naar -0.25%. De bank kwam als eerste grote centrale bank vorige maand met het nieuws dat zij met een negatief rentetarief ging werken.

Daarnaast liet de bank deze week weten dat zij kr30 miljard extra zal gaan opkopen aan staatsobligaties. Hiermee probeert zij de val van de euro het hoofd te bieden en te streven naar een hogere inflatie. Zweden wordt – als zoveelste slachtoffer – genoodzaakt haar handelspositie drastisch te verbeteren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 20 maart 2015

Bank der banken waarschuwt voor onrust

De Bank for International Settlements (BIS) waarschuwde dat er gerede kans bestaat dat de lage inflatie, lage obligatierente en niet te vergeten de bizar lage rentes wereldwijd de grenzen van economische en politieke stabiliteit zullen opzoeken.

De BIS benadrukte dat op het moment wereldwijd $2.4 biljoen aan langlopende staatsschulden tegen negatief rendement worden verhandelt. Het aantal beleggers dat bereidt is om overheden te betalen voor het (relatief) veilig parkeren van haar kredieten neemt daarnaast alleen maar toe.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs