Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 15961 tot 15965
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Amerikaanse schulden blijven een oud zeer

De periode van quantitative easing mag dan in de Verenigde Staten officieel voorbij zijn, toch zien we tot op de dag van vandaag er nog sporen van terug, meent Seeking Alpha (SA). Daarnaast zouden de positieve effecten van QE grof overschat zijn en verkeerd begrepen – een stelling die wijzelf al langer geleden hebben ingenomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Burgeroorlog in landen met rijke oliereserves kan op externe interventie rekenen

Olie is voor landen vaak een aanleiding om zich te mengen in de oorlogsvoering van een andere natie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University Portsmouth, de University of Warwick en de University of Essex naar negenenzestig landen die tussen het einde van de tweede wereldoorlog en de recente eeuwwisseling een burgerloorlog hebben gekend.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Energieverbruik in Europa daalt verder

Afgelopen week publiceerde Eurostat de nieuwste cijfers over de Europese energieproduktie en het Europese energieverbruik. Het rapport was getiteld:

Energy consumption in the EU down to its early 1990s level. Het Europees energieverbruik is weer net zo groot als in 1990. In het rapport staat een mooie klokvormige grafiek, die je wel vaker ziet op dit weblog.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Het is in hun eigen belang dat de Europese leiders zich verantwoordelijk moeten beginnen gedragen

Zelfs binnen de groep van fans van de Europese Unie (EU) en de eurozone zijn er dissidente stemmen te horen. Zo meent Sony Kapoor op zijn blogsite dat de Europese leiders, met Jeroen Dijsselbloem, Angela Merkel en Wolfgang Schäuble op kop, bijzonder slechte punten aan het scoren zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Duitse economie nog maar eens voortrekker van economie eurozone

De Duitse economie heeft zich nog maar eens de voortrekker van de economie in de eurozone getoond. Tijdens de drie laatse maanden van 2014 groeide het bbp in de eurozone 0,3 pct, onder impuls van een eindsprint in Duitsland met 0,7 pct.