Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 15966 tot 15970
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Piramidespel kost Bitcoinbeleggers bijna 400 miljoen dollar

Een Bitcoinbedrijf in Hong Kong dat plotseling zijn deuren heeft gesloten, heeft investeerders in de digitale munt mogelijk voor 387 miljoen dollar opgelicht. Naar schatting hebben 30 investeerders contact opgenomen met de wetgever Leung Yiu-Chung over de zaak omtrent MyCoin, zo blijkt deze week.

Als we het bericht van Samuel Chan van the South China Morning Post mogen geloven, heeft MyCoin middels een piramidestructuur investeerders miljoenen dollars afhandig gemaakt, door zich voor te doen als een handelsplatform voor Bitcoin.

Tot ongeveer 3000 investeerders in Hong Kong zouden hebben geïnvesteerd en hebben daarmee in totaal waarschijnlijk honderden miljoenen verloren. Een bron zei tegen de South China Morning Post: 'Niemand lijkt een idee te hebben wie hier achter zit'.

Piramidespel

Mevrouw Lau is een van de gedupeerden die tegenover de krant haar verhaal wilde vertellen. Ze heeft naar eigen zeggen in 4 Bitcoincontracten geïnvesteerd, maar haar geld is verdwenen. Zowel mevrouw Lau als andere gedupeerden geven aan dat ze door mensen van hogerop verteld werd nieuwe investeerders te zoeken in het platform. Op die manier zouden ze hun geld terug kunnen krijgen.

Het enige bewijs dat de betrokkenen hebben van de de oplichting is een handelsaccount bij het platform van MyCoin. Het bedrijf gaf ze verder niets zwart op wit waarmee hun beleggingen geverifieerd konden worden. Er werd de investeerders voorgehouden dat ze een rendement van 1 miljoen Hong Kong dollar zouden krijgen binnen 4 maanden als ze 1 Bitcoincontract zouden kopen ter waarde van 400.000 Hong Kong dollar. Wanneer het contract zou aflopen, zou het zogezegd 90 Bitcoins produceren. Daarnaast werd de investeerders meer winst voorgehouden en ook prijzen zoals een Mercedes-Benz als ze nieuwe klanten vonden voor MyCoin.

Aan het begin van januari sloot het bedrijf de deuren van zijn kantoren in Hong Kong. Het gaf aan dat deze tijdelijk gesloten zouden blijven in verband met renovaties die van start gingen op 3 januari. De kantoren bleven echter gesloten en reguleerders zijn nu bezorgd dat de politie niet bereid is de zaak aan te pakken als oplichting, omdat MyCoin nooit ook maar iets zwart op wit heeft gegeven aan de gedupeerden.

Lees ook: Verborgen ontwikkeling in goudmarkt
 
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Zo ontlopen Russische bedrijven op de zwarte lijst Europese sancties

De lijst met Russische bedrijven en personen waarmee westerse bedrijven geen of beperkt zaken mogen doen groeit aan. Maar die weten inmiddels hoe ze die sancties kunnen omzeilen.

Dat schrijft het Britse weekblad The Economist die de gang van zaken rond één bedrijf grondig uitploos. Hoe gaat het ontwijken van sancties in zijn werk?

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Economische groei in Duitsland en Frankrijk

Zowel in Duitsland als Frankrijk is de economie gegroeid in het laatste kwartaal van 2014. In Duitsland groeide de economie met 0,7 procent. In Frankrijk met een kleine 0,1 procent.

Dit melden de statistiekbureaus van beide landen. Hoe de Nederlandse economie heeft gepresteerd in de laatste drie maanden van vorig jaar wordt om 09.30 uur gemeld door het CBS.

De Duitse groei was aanzienlijk sterker dan in het voorgaande kwartaal. In het derde kwartaal bleef de groei nog steken op 0,1 procent. Economen voorspelden voor vorig kwartaal gemiddeld een plus van 0,3 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Waarom QE erg slecht zal aflopen

Het was vorige maand dan eindelijk zover: ECB-president Mario Draghi kondigde een kwantitatief verruimingsprogramma (QE) aan, het bijdrukken van geld dus. Binnen afzienbare tijd wordt er maandelijks voor 60 miljard euro aan geld bij gedrukt. De financiële markten reageerden verheugd, maar het is helemaal niet zulk goed nieuws als velen denken. Sterker nog, het bijdrukken van geld zal slecht aflopen, zegt Sthephen Flood, Chief Executive Officer van Goldcore Limited.

‘Wie gaat er betalen? Er zal iemand moeten betalen want dat geld verschijnt niet uit het niets’, begint Flood zijn geschreven betoog. Het antwoord is volgens hem: jij en ik. En dit zal gebeuren in de vorm van waardeverlagingen van munteenheden, waarmee spaargeld en pensioenen een stuk minder waard worden.

Volgens Flood was de Europese Centrale Bank altijd van plan om kwantitatief te verruimen. Of het wilde of niet, nadat de Fed, de BOJ en de BOE hun programma’s in 2008 aankondigden, was het slechts een kwestie van tijd. ‘We leven nu eenmaal in een tijd waarin er wereldwijd concurrentie is wat betreft het devalueren van de eigen munt om zo de binnenlandse groei te verbeteren dankzij meer export’, legt de CIO uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

De economische groei valt lager uit dan verwacht.

Iedere keer maken politici ons wijs dat er licht is aan het einde van de tunnel. Dan toch hooguit het licht van een klein kaarsje. De groeiprognoses voor België worden weer eens naar omlaag bijgesteld. Kaarsjes branden dus, opdat het beter mag worden.

Dat de groei lager uit zal vallen dan aanvankelijk gedacht, is een domper voor de overheid. Maar aangezien u ‘de overheid’ nog nooit op straat voorbij zag wandelen weet u dat dit tegelijk dus slecht nieuws betekent voor ons, de belastingbetaler.