Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 15966 tot 15970
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

Verbazend genoeg is de ECB erin geslaagd om van QE een grotere ramp te maken

Vorige week heeft ECB-voorzitter Mario Draghi de verwachte QE-bom gedropt. Je zou kunnen zeggen dat de beslissing van de centrale bank om schulden aan te kopen een futiele poging is om de Federal Reserve na te apen. Als de Amerikanen obligaties mogen aankopen, waarom zouden Europeanen dan niet hetzelfde mogen doen?

Wel, het verschil is dat de Fed en de ECB er een heel andere aanpak op nahouden als we CNBC mogen geloven:”(…) de Fed kocht de obligaties per definitie aan als de prijzen onder druk stonden en de markt zo illiquide was dat de Fed er virtueel gezien alleen maar winst mee kon maken. Hetzelfde geldt voor de staatsobligaties.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

'Geen toekomst Griekenland buiten euro'

Griekenland heeft geen toekomst buiten de eurozone. Dat heeft de Franse minister van Financiën, Michel Sapin, zondag gezegd in aanloop naar een ontmoeting met zijn Griekse collega Yanis Varoufakis later op de dag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

Waarom zoveel mensen cash verstoppen in hun huis

Waar moet je je cash bewaren? Sommige mensen besluiten er letterlijk op te gaan slapen. Terwijl je zou zeggen dat de meeste mensen toch met hun spaargeld naar de bank toegaan, blijkt 29 procent van de mensen toch minsten een behaalde hoeveelheid brief- en muntgeld in huis aan te houden. Dat blijkt uit een enquête onder ruim 1800 Amerikaanse volwassenen, gedaan door American Express.

Voor het cash dat de volwassenen thuis bewaren, blijkt meer dan de helft hier echt een verstopplek te hebben. Onder de zogenaamde millennium-generatie ligt dit percentage zelf nog hoger. Van hen blijkt iets meer dan twee derde spaargeld in cash aan te houden buiten een bank om.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

Grote staking in olie-industrie VS

Werknemers in de olie-industrie in de Verenigde Staten zijn zondag begonnen met een grote staking, na het uitblijven van een akkoord over een nieuwe cao. Het is de grootste actie in de Amerikaanse oliesector sinds 1980.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

India vervangt China als grootste afnemer van goud ter wereld

India heeft het stokje van China overgenomen en was in 2014 de grootste afnemer van goud terwijl de wereldwijde vraag naar goud daalde, zo blijkt deze week uit een rapport waar Reuters over bericht. In het rapport wordt voorspeld dat de goudprijs, die de laatste 2 jaar is gedaald, dit jaar een bodem zal vinden.

De vraag vanuit China naar goud blijkt in 2014 met meer dan een derde te zijn gedaald. Daarmee kwam de vraag uit op het laagste niveau in 4 jaar met 866 ton. En dat terwijl de voorraad restgoud in het land juist steeds met 21 procent naar een onverwachte 182 ton, blijkt uit het rapport van analisten van Thomson Reuters.