Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 15966 tot 15970
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Griekenland zit zonder geld, Varoufakis bedelt bij pensioenfondsen

De financieringsproblemen in Griekenland zijn groter dan gedacht. De regering in Athene heeft pensioenfondsen en andere publieke instellingen gevraagd om hun geld in de staatskas te storten, meldden regeringsbronnen vrijdag.

De Griekse regering moet in maart 6,85 miljard euro aan verplichtingen voldoen, maar die hoeveelheid geld zit bij lange na niet in de staatskas.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Duits softwareconcern SAP schrapt duizenden banen

De Duitse producent van bedrijfssoftware SAP is van plan zo’n 2200 banen te schrappen. Dat zegt personeelschef Stefan Ries in een vrijdag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg. Bij het grootste softwarebedrijf van Europa werken in totaal circa 74.000 mensen.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

In Denemarken mogelijk een negatieve hypotheekrente

In 2014 zijn de (hypotheek)rentes sterk gezakt. Eind 2014 dacht ik nog dat het niet veel verder kon zakken, maar het blijkt toch te kunnen. De afgelopen twee maanden hebben banken weer massaal renteverlagingen doorgevoerd. Slecht nieuws voor ons spaargeld, maar goed nieuws voor de hypotheekrentes. In Denemarken dreigt de hypotheekrente zelfs onder de nul te zakken.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Kan eurozone echt werk maken van een heropleving?

Na een aanhoudende periode van negatieve verwachtingen, kan de eurozone eindelijk weer een aantal hoopgevende elementen melden. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld naar aanleiding van de jongste samenkomst van de Europese Centrale Bank (ECB).

De krant wijst erop dat er niet alleen signalen kunnen worden opgemerkt over een economische heropleving van de eurzone, maar voegt er aan toe dat de vooruitzichten op een positieve toekomst werden verhoogd door de beslissing van de instelling om zijn plannen op het gebied van quantitative easing verder door te drukken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Een nieuw record: 259,50 miljard euro!

Eind januari 2015 stond er op de Belgische spaarrekeningen niet minder dan 259,50 miljard euro, goed voor een nieuw record!