Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 15976 tot 15980
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Recordaantal incasso's voor openstaande rekeningen verstuurd in 2014

Het aantal incasso's is in 2014 met ruim 16 procent fors gestegen. Het ging om 4,2 miljoen zaken met een waarde van bijna 7 miljard euro.

Dat is een record meldt de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen NVI donderdag. In 2013 ging het nog om 3,6 miljoen incassozaken met 6,2 miljard aan openstaande vorderingen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Griekenland-overleg: eindtekst lag klaar, maar Varoufakis kon niet instemmen

Het overleg in Brussel tussen de ministers van Financiën van de eurolanden over Griekenland is zeer intens geweest. Zo intens, dat de voorbereide gezamenlijke verklaring namens de eurogroep niet door ging. De ministers konden het niet eens worden over de inhoud en bewoording van de tekst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

‘Niet deflatie maar biflatie is op komst en het gaat pijn doen’

Er zijn momenteel signalen die wijzen op inflatie, maar toch is bijna iedereen bezorgd over deflatie. Er zijn in ieder geval veel meer zorgen over deflatie dan over inflatie. Dit biedt vanuit beleggersperspectief interessante kansen omdat zo’n beetje 99 procent van de markt uitgaat van deflatie.

Dat stelt Pippa Malmgren, auteur van het boek Signals en voormalig adviseur van de president van de VS. Zij houdt dan ook van de andere kant van die trade en om daarmee tegen de massa in te zetten. ‘Zeker gezien het feit dat we ons op een moment bevinden waarin elke grote centrale bank zijn uiterste best doet om inflatie te creëren. De geschiedenis leert ons dat banken hier op een bepaald moment meestal ook in slagen.’

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Akkoord in Minsk?

Na 12 uur van onafgebroken onderhandelingen zouden Rusland en Oekraïne, mits bemiddeling van de Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, een akkoord ondertekenen dat een einde moet maken aan de oorlog tussen Oekraïne en pro-Russische separatisten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

's Werelds oudste bank wil nog meer kapitaal ophalen

Banca Monte dei Paschi di Siena wil meer kapitaal ophalen om zijn buffers te versterken dan eerder aangekondigd. Dat meldde de geplaagde Italiaanse bank woensdag bij de presentatie van zijn elfde opeenvolgende kwartaalverlies.

Monte dei Paschi mikt nu met de aanbieding van nieuwe aandelen op 3 miljard euro, in plaats van 2,5 miljard euro zoals eerder werd gemeld.