Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 15981 tot 15985
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 21 februari 2015

Wat u moet weten over het akkoord met Griekenland

Eurolanden hebben vrijdag een akkoord bereikt over het verlengen van de steun aan Griekenland. Precieze details moeten nog ingevuld worden, maar er is een begin gemaakt om verder te werken.

Wat is er precies afgesproken

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 21 februari 2015

Grote staking in Amerikaanse oliesector breidt verder uit

De staking in de oliesector in de Verenigde Staten breidt uit. Vandaag lanceerde de vakbond United Steelworkers (USW) een oproep in vier fabrieken om er het werk neer te leggen. De staking, in negen sites, startte op 1 februari. Het gaat om de grootste actie sinds 1980 in de sector.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 21 februari 2015

'Redding Petrobras kan Brazilië 5 procent van bbp kosten'

Een redding van het Braziliaanse staatsbedrijf Petrobras kan het Zuid-Amerikaanse land 5 procent van de economie kosten.

Dit stelt een analist van kredietbeoordelaar Moody’s, zo meldt persbureau Reuters . Petrobras heeft ongeveer 110 miljard dollar aan schulden, oftewel 5 procent van het Braziliaanse bbp.

Als het bedrijf voor eind april en eind juni geen gecontroleerde cijfers naar buiten brengt, hebben schuldeisers het recht om versnelde terugbetaling te eisen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 21 februari 2015

Duizenden scheurtjes in Belgische kerncentrales groter dan gedacht

In Doel bleek de grootste scheur niet 68 millimeter, maar bijna 91 millimeter te zijn. In Tihange is de grootste scheur niet 38 millimeter, maar bijna 63 millimeter.

Eerder deze maand werd al bekend dat er veel meer scheurtjes in de kerncentrales zitten dan eerder werd gemeten. Die zijn ontdekt door het toepassen van een nieuwe onderzoeksmethode. Beide reactoren liggen stil. Eigenaar Electrabel wil ze in juli weer opstarten, maar of dat nu nog lukt is onduidelijk.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 21 februari 2015

Rusland vertegenwoordigt grootste risico voor wereldeconomie

De situatie in Rusland en Oekraïne vormt op dit ogenblik het grootste risico voor de wereldeconomie. Dat staat in een rapport van Anna Stupnytska, econome bij consulent Fidelity Worldwide Investment. Stupnytska zegt dat de recessie in Rusland door handel en financiële kanalen naar het westen kan overslaan.