Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 15986 tot 15990
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Turkse premier houdt spoedberaad over zwakke lira

De Turkse premier Ahmet Davutoglu heeft dit weekeinde onmiddellijk na zijn terugkeer uit New York topoverleg gehouden over de zwakke lira.

Davutoglu gunde zich geen tijd voor een jetlag. Hij ging na de landing op zaterdagavond in conclaaf met onder anderen de directeur van de centrale bank, Erdem Basci.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Chinese export stijgt met 48 procent, import keldert

De export van China is in februari met meer dan 48 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder, onder meer dankzij een aantrekkende vraag vanuit de Verenigde Staten.

Dat blijkt uit cijfers die zondag werden gepubliceerd door de Chinese overheid. Economen hadden gemiddeld verwacht dat de uitvoer van China met 14 procent zou toenemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Dit zijn de 40 belangrijkste steden ter wereld voor de rijken

Vastgoedmakelaar Knight Frank heeft zijn jaarlijks Wealth Report uit waarin o.a. de steden worden gerangschikt naarmate hun belang voor de UHNWI of Ultra High Net Worth Individuals. Dit zijn de mensen die 30 miljoen dollar of meer bezitten.

De rangschikking houdt geen rekening met het politieke belang van een stad, want dan zouden Washington DC, Beijing en Brussel de lijst aanvoeren, noch met de levenskwaliteit van de stad, waarin Noord-Europese, Canadese en Australische steden uitblinken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Pariteit tussen euro en dollar is slechts een kwestie van tijd

De euro dook deze week voor het eerst in jaren onder de 1,09 dollar. Dit gebeurde nadat de markt het commentaar over het steunprogramma van Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, liet inwerken en het goede Amerikaanse banenrapport over februari door de markt werd verwerkt. Wat betreft pariteit tussen de euro en de dollar is het dan ook niet langer meer de vraag óf het gebeurt, maar: wanneer.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 7 maart 2015

Goudprijs en Euro omlaag na sterk banencijfer

Goudprijs en Euro omlaag na sterk banencijfer VS 06 maart 2015 in Goud

Goudprijs en Euro zijn vandaag sterk gedaald na bekendmaking van de werkgelegenheidscijfers in de VS. Volgens een meting van CNN Money was de gemiddelde verwachting dat er 235.000 banen bij kwamen in de VS. Het werkelijke cijfers was een stuk beter. In totaal kwamen er in februari 295.000 banen bij. Het werkeloosheidspercentage daalde naar 5,5%.