Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 15986 tot 15990
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Marc Faber: ‘Overheden zullen het goud van de mensen confisceren’

Legendarische belegger Marc Faber ziet een sterk jaar voor goud in 2015. Maar in feite is hij niet bezorgd over de prijs van goud, voor Faber maakt het niet uit of goud $ 500, $ 1.000 of $ 5.000 waard is, Faber is vooral bezorgd dat hij zijn goud zal kunnen bijhouden, dat de overheden het niet confisceren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Nog een bank (Denenmarken) dat geld vraagt om er je spaargeld te mogen stallen

Spaarders van de FIH Erhvervsbank in Denemarken betalen sinds kort 0,5 procent rente over geld dat ze op hun spaarrekening stallen. 

“Als mensen hun geld bij ons willen stallen, willen we er geen verlies op maken”, zegt financieel topman Palle Nordahl van FIH Erhversbank woensdag tegenover The Wall Street Journal.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Barroso: Grieks vertrek uit eurozone is geen ramp

De kans op een vertrek van Griekenland uit de eurozone is groter dan ooit. Maar áls dat gebeurt, is dat niet langer een bedreiging voor die eurozone.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Oliebedrijf Halliburton schrapt wereldwijd duizenden banen

De Amerikaanse dienstverlener aan de olie-industrie Halliburton gaat 6,5 tot 8 procent van het wereldwijde aantal banen schrappen. Dat zou neerkomen op het verlies van 5.200 tot 6.400 arbeidsplaatsen.

Volgens Halliburton zullen alle activiteiten van het bedrijf geraakt worden door de reorganisatie. Vorige maand liet de Amerikaanse branchegenoot Schlumberger al weten circa 9.000 banen te schrappen, terwijl bij Baker Hughes 7.000 arbeidsplaatsen komen te vervallen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Het einde is in zicht voor de Grieken

Wie dacht dat de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis en zijn Duitse opponenten het uiteindelijk eens zouden raken, komt bedrogen uit. Volgens een artikel van Bloomberg heeft de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble meteen korte metten gemaakt met de vervelende geruchten over een nakende oplossing.