EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
28
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 15991 tot 15995
Geplaatst op: donderdag 19 maart 2015

19 maart: dure dollar treft Amerikaanse economie en 7 andere dingen die je moet weten

De Amerikaanse centrale bank had woensdag toch een verrassing in petto: een waarschuwing dat de dure dollar de Amerikaanse economie pijn kan doen. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 19 maart 2015

Column Kees de Kort | Medelijden met Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem moet met de Grieken dealen, maar waar wordt hij nou mee geconfronteerd? Dat vraagt macro-econoom Kees de Kort zich vandaag af.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 19 maart 2015

OPEC verwacht groeiende vraag naar olie vanuit China en Midden-Oosten

Bijna de helft van de groeiende vraag naar olie komt dit jaar waarschijnlijk vanuit China en het Midden-Oosten, zo meldt de Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) deze week.

In zijn maandelijkse rapport voorspelde de OPEC dat de wereldwijde vraag naar olie zal toenemen met gemiddeld 1,17 miljoen vaten per dag naar ruim 92 miljoen vaten per dag. Een kleine veranderingen ten opzichte van de schattingen die in februari werden gemaakt. Dit is te danken aan de recente prijsdalingen die de olieconsumptie ondersteunen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 19 maart 2015

Dit is waarom de olieprijs nooit kan stijgen

Een gigantische boom en dan een gigantische bust, zo kan je beste de markt voor het schalie olie en –gas omschrijven. Een boom in een der welke sector trekt veel geld aan waardoor nieuwe technologieën ontwikkeld werden en beleggers een blind vertrouwen kregen dat de bomen tot in de hemel groeiden.

Het geld wordt echter in de grond gedrild terwijl de schulden op de balansen achterblijven. De productie van olie schiet omhoog terwijl de vraag niet kan volgen en prijzen beginnen te dalen tot de hel losbreekt in de sector.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 19 maart 2015

Duitse media: Grieken op ramkoers met geldschieters

Griekenland heeft zijn geldschieters de deur gewezen. De kans dat Griekenland voor eind april aan de verplichtingen voldoet om nog krediet te krijgen uit het lopende hulpprogramma, is erg klein volgens diplomaten in Brussel.

Dat meldden Duitse media donderdag, de dag dat in Brussel een Europese top begint die wordt overschaduwd door de economische problemen van Griekenland.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs