Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 15991 tot 15995
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

Olieprijzen schieten omhoog – wordt de productie teruggeschroefd?

De prijzen van ruwe olie maakten vrijdag tegen het einde van de Amerikaanse beurshandel een opmerkelijke sprong. Zowel de prijs van Amerikaanse olie als die van Brent, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, ging met rond de 7 procent omhoog.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

Olieprijzen maken sprong omhoog

De prijzen van ruwe olie maakten vandaag tegen het einde van de Amerikaanse beurshandel een opmerkelijke sprong. Zowel de prijs van Amerikaanse olie als die van Brent, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, ging met ongeveer 7 procent omhoog.

Bron: beginnenmetbeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Olieprijs zou kunnen zakken naar $20 per vat

Het voorspellen van wat er met de prijs van olie gaat gebeuren blijkt een lastige opgave. Voorspellingen van experts zitten vaak mijlenver van de werkelijkheid. Zo is het ook nu onmogelijk om aan te geven wat de bodem van de olieprijs in deze vrije val zal zijn.

In oktober 2014 waarschuwde het IMF nog voor een grote prijsstijging. Hoewel de daling van de prijs toen al ingezet was gaven ze aan dat ontwikkelingen in het Midden-Oosten hier wel eens snel een einde an zouden kunnen maken. Als ISIS er in zou slagen Irak verder binnen te dringen en controle te krijgen over Iraks oliebronnen, zou dat grote invloed kunnen hebben. Met het wegvallen van Iraks productie zou en schaarste kunnen ontstaan. Een stijgende olieprijs zou het logische gevolg zijn. Het IMF achtte het risico een stijging van meer dan 20% niet onwaarschijnlijk. Zoals we inmiddels is dit tot dusver nog niet gebeurd en lijkt dit voorlopig ook niet voor de hand te liggen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Gepensioneerde krijgt rekening van zes miljard

De Britse fiscus maakte het leven van een gepensioneerde man niet bepaald leuker of gemakkelijker. De 78-jarige Doug Yeomans kreeg een rekening van ruim 4,7 miljard pond op de mat. Dat is grofweg 6,2 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

UBS verwacht olieprijs terug op $90… in 5 jaar

De verwachtingen van olie-analisten staan nog steeds rond de laagste niveaus in 6 jaar. Ondanks dat, maken veel analisten nu al inschattingen over hoe lang het herstel van de prijs van olie zal duren. En dat kan wel eens heel lang zijn, als we de analisten van UBS mogen geloven.