Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 15996 tot 16000
Bron: banksparenkeuze.nl
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

Pensioen ook naar de knoppen door lage rente

De als maar dalende rente raakt niet alleen de spaarders in hun portemonnee, maar ook de mensen die een eigen pensioenpotje op basis van banksparen of lijfrente hebben opgebouwd zijn de klos. Het totale pensioenbedrag kan al snel 10% minder zijn dan 1,5 jaar geleden. Ook lage rentes bij banksparen

De Nederlanders die extra pensioen hebben opgebouwd en deze nu willen uitkeren hebben te maken met de lage rentes. De uitkering is namelijk gebaseerd op de inleg en de rente voor de periode van de uitkering. De inleg plus de renteopbrengsten zijn bij banksparen bepaald wat het uiteindelijke maandbedrag is. Aangezien de afgelopen 5 jaar zowel de korte rente als de lange rente alleen maar daalt zijn de uitkeringen fors lager.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

De Fed blijft dit jaar ‘geduldig’

De Amerikaanse Federal Reserve heeft aangegeven ‘geduldig’ om te gaan met het verhogen van de rente. Wel wijst het erop dat het de Amerikaanse economie aan kracht ziet winnen. Dat bleek deze week uit een verklaring van de Federal Open Market Committee. De FOMC zei dat het comité vindt dat het geduldig om moet gaan met het normaliseren van het monetair beleid. Hun taal was daarmee gelijk aan die in de vorige verklaring. Overigens bleven in deze statement wel de woorden ‘considerable time’ weg voor wat wat betreft een renteverhoging.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

Olieprijzen schieten omhoog – wordt de productie teruggeschroefd?

De prijzen van ruwe olie maakten vrijdag tegen het einde van de Amerikaanse beurshandel een opmerkelijke sprong. Zowel de prijs van Amerikaanse olie als die van Brent, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, ging met rond de 7 procent omhoog.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

Olieprijzen maken sprong omhoog

De prijzen van ruwe olie maakten vandaag tegen het einde van de Amerikaanse beurshandel een opmerkelijke sprong. Zowel de prijs van Amerikaanse olie als die van Brent, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, ging met ongeveer 7 procent omhoog.

Bron: beginnenmetbeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Olieprijs zou kunnen zakken naar $20 per vat

Het voorspellen van wat er met de prijs van olie gaat gebeuren blijkt een lastige opgave. Voorspellingen van experts zitten vaak mijlenver van de werkelijkheid. Zo is het ook nu onmogelijk om aan te geven wat de bodem van de olieprijs in deze vrije val zal zijn.

In oktober 2014 waarschuwde het IMF nog voor een grote prijsstijging. Hoewel de daling van de prijs toen al ingezet was gaven ze aan dat ontwikkelingen in het Midden-Oosten hier wel eens snel een einde an zouden kunnen maken. Als ISIS er in zou slagen Irak verder binnen te dringen en controle te krijgen over Iraks oliebronnen, zou dat grote invloed kunnen hebben. Met het wegvallen van Iraks productie zou en schaarste kunnen ontstaan. Een stijgende olieprijs zou het logische gevolg zijn. Het IMF achtte het risico een stijging van meer dan 20% niet onwaarschijnlijk. Zoals we inmiddels is dit tot dusver nog niet gebeurd en lijkt dit voorlopig ook niet voor de hand te liggen.