Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 15996 tot 16000
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

Traders weten niet wat ze moeten doen door lage olieprijzen

De olieprijzen mogen dan niet zo laag staan als pakweg een maand geleden, toch mogen we zeggen dat fossiele brandstoffen nog heel goedkoop zijn.

Dus, waarom blijven de olievoorraden maar groeien? In tijden van een groot (over)aanbod zou je immers verwachten dat producenten het rustiger aan zouden doen.

Volgens MarketWatch heeft de meest onlogische beslissing heel wat traders verward achtergelaten op de beursvloer; wat moeten ze doen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

Deze video werd al meer dan 3 miljoen keer bekeken, en daar is een goede reden voor

Onderstaande video van Mike Maloney werd al meer dan 3 miljoen keer bekeken. En daar is een goede reden voor. Mike Maloney legt op een eenvoudige manier uit wat er mis is met ons financieel systeem. Hoe werkt het, wat gaat er fout en waarom worden alleen de rijken er rijker van en de rest armer?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

“Bankiers zijn niet slecht, het zijn de regels die slecht zijn”

Joris Luyendijk gaf in het Belgische nieuwsmagazine “Terzake” een zeer interessante uitleg over wat er verkeerd gaat in de financiële wereld. Het komt er op neer dat 99 % van de financiële wereld gewoon zijn job doet en dat slechts 1 % verantwoordelijk is voor de financiële crisis die al jaren woedt. Maar ook die 1 % doet wat het mag doen omdat de regels – de wet – dit toelaat.

Een zeer kleine groep bankiers is verantwoordelijke voor de financiële crash van 2007 – 2009. We schreven eerder al dat de wereld op enkele uren van ruilhandel stond. In het interview met Joris Luyendijk wordt dit nogmaals bevestigd. Een zeer kleine minderheid aan bankiers creëert financiële producten die de reële economie enorm veel schade kan toebrengen. Alleen doen ze dit wel binnen het wettelijk kader.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

Nieuwe LBMA goudprijs fixing vanaf 20 maart

De Londen Bullion Market Association (LBMA) heeft deze week de opvolger voor de meer dan honderd jaar oude Londen Gold Fixing aangekondigd. De opvolger wordt met ingang van 20 maart 2015 in gebruik genomen en belooft een meer transparante en inzichtelijke vaststelling van de dagelijkse goudprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

In de eurozone hoor je je te houden aan de (Duitse) regels

Net nadat Duitsland heeft verklaar met niets minder tevreden te zijn dan een totale publieke vernedering van de Griekse overheid, blijkt de Duitse overheid een mildere toon te hebben geslagen.