Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 161 tot 165
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 november 2017

IJslandse werklozen krijgen 535 euro kerstbonus

Kerstbonussen zijn meestal weggelegd voor de werkende bevolking, maar niet zo in IJsland. Daar heeft het Ministerie van Sociale Zaken aangekondigd dat 4.000 werkloze IJslanders een kerstbonus van 65.000 IJslandse kronen (535 euro) zullen krijgen. Al wie al 10 maanden of langer actief naar werk zoekt komt in aanmerking.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 november 2017

EU legt basis voor gezamenlijke Defensie Unie

Drieëntwintig lidstaten van de Europese Unie hebben in Brussel zopas een akkoord voor een Permanent Structured Cooperation (Pesco) ondertekend. Dat moet de basis vormen voor een intensievere samenwerking op het gebied van Europese defensie.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Video: Pater Daniel over de oorlog in Syrie

De Vlaamse pater Daniel Maes ging in 2010 naar Syrië en kwam daar een jaar later midden in een oorlog terecht. Maar tot zijn grote verbazing brachten de Westerse media verhalen over deze oorlog naar buiten die totaal niet overeen kwamen met zijn eigen beleving van de situatie in Syrië. In tegenstelling tot wat de Westerse media vertelden bleek het grootste gedeelte van de Syrische bevolking president Assad juist te steunen in een strijd tegen terrorisme.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Russia Today onder verscherpt toezicht in de VS

Russia Today wordt in de Verenigde Staten onder verscherpt toezicht geplaatst, want de Russische nieuwszender moest zich deze week als buitenlandse organisatie inschrijven onder de ‘Foreign Agent Registration Act’ (FARA). De zender wordt ervan verdacht ‘valse informatie’ naar buiten te brengen, met als doel de publieke opinie te beïnvloeden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Chinese schulden wel degelijk een probleem voor iedereen

Uit een reeks cijfers die recent werden vrijgegeven moet blijken dat de Chinese economie – de op één na grootste ter wereld – begint af te koelen. Data die dinsdag werden vrijgegeven wijzen in de richting van een belangrijke afname in nieuwe leningen die Chinese banken toekennen aan zowel bedrijven als particulieren.