Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 161 tot 165
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 februari 2018

Nikkei bijna 5 procent omlaag

De aandelenbeurs in Japan is dinsdag hard onderuit gegaan. Ook op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten deden beleggers massaal hun aandelen in de uitverkoop na de zware koersverliezen op Wall Street.

Bron: Volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 6 februari 2018

Forse daling aandelenbeurzen wereldwijd: angst voor hoge inflatie en rente

 De aandelenbeurzen zijn gisteren wereldwijd fors gedaald. Het werd geen grijze maandag, laat staan een zwarte, maar wel een maandag met zwarte vlekken. Na een forse daling van de aandelenkoersen afgelopen vrijdag, sloten de beurzen nog lager.

Er is ineens angst voor een hogere inflatie en stijgende rentes, waardoor beleggers aandelen omruilen in obligaties. Dat geldt vooral in de VS, waar de rente op tienjarige leningen al in de buurt van de 3 procent is gekomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 februari 2018

Beurs van Tokio tuimelt naar beneden bij opening na verliezen Wall Street

De beurs van Tokio is vandaag bij opening meer dan 4 procent gezakt. De beurs gaat daarmee Wall Street achterna, waar sterindex Dow Jones bijna 1.600 punten verloor op één dag, een ongeziene daling, om 4,6 procent lager te eindigen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 februari 2018

Vrouw wint 560 miljoen, maar wil anoniem blijven. En dat blijkt een probleem

Een Amerikaanse die 560 miljoen dollar gewonnen heeft met de loterij, zit met een serieus probleem. Doordat ze op het ticket haar naam schreef, dreigt die bekendgemaakt te worden. Dat ziet ze echter niet zitten. Ze is haar prijs dan ook nog niet gaan ophalen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 5 februari 2018

Besteedbaar inkomen huishoudens stagneert al 40 jaar

Het besteedbare inkomen van huishoudens in Nederland is de afgelopen veertig jaar amper toegenomen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van de Rabobank. De stagnatie is voor een deel te verklaren door het feit dat huishoudens gemiddeld steeds kleiner worden, maar veel bepalender is dat er meer geld bij bedrijven blijft hangen en dat de overheid een steeds groter deel van het nationale inkomen naar zich toe trekt.