Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1601 tot 1605
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

De pr-chickies doen hun werk

De groeicijfers van Nederland zien er goed uit, althans: als je de kranten mag geloven. Volgens macro-econoom Kees de Kort valt het allemaal wel weer mee.

De economie bloeit en het is de sterkste groei sinds 2008, viel er te lezen over de Nederlandse groeicijfers. 'Ja, de pr-chickies van het CBS doen goed hun werk', zegt De Kort. 'Ze zoeken meer de publiciteit en de dingen worden opgepompt. Want kijk je naar de cijfers, dan is het net even anders. De groei over het eerste kwartaal is lager dan die van het vierde, derde en tweede kwartaal van vorig jaar. De groei zwakt dus af. En Duitsland en Spanje groeien harder.'

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Britse werkloosheidsgraad op laagste niveau sinds 1975

De Britse werkloosheidsgraad is eind maart gedaald naar 4,6 procent, het laagste niveau in meer dan veertig jaar. Dat heeft de Britse statistiekdienst woensdag meegedeeld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Staatsschuld valt 32 miljard euro lager uit dan gedacht

De staatsschuld is eind vorig jaar 32 miljard euro lager uitgevallen dan eerder werd verwacht bij de presentatie van de Miljoenennota 2016.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Olieprijzen gedoemd om onder 60 USD te blijven aldus analisten

De hoge olieprijzen lijken ondanks de inspanningen Rusland en de OPEC-leden gedoemd om eeuwig laag te blijven. Dit door de enorme schalie-industrie die terug actief komt bij een bodemprijs van ongeveer 60 USD. Een situatie die in het Midden-Oosten als een waar nachtmerriescenario wordt aanzien.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Volatiliteit aandelen naar 24-jaars dieptepunt

De aandelenkoersen in de Verenigde Staten blijven stijgen, terwijl de volatiliteit van de aandelenmarkt daalt. De volatiliteitsindex (VIX) bereikte onlangs het laagste niveau in 24 jaar tijd, terwijl de S&P 500 index de afgelopen vijftien handelsdagen steeds binnen een bandbreedte van 1,02% bleef. Nooit eerder was de volatiliteit binnen deze breed gedragen index van vijfhonderd grote Amerikaanse bedrijven zo lang zo laag als nu.