Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16011 tot 16015
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Deze man onthult binnenkort alle geheimen van de bank wereld

Joris Luyendijk is een journalist dit in de periode 2012 – 2013 voor de Engelse krant ‘The Guardian’ een blog schreef over de vuile was van de Britse banken. Wat begon met een gezonde interesse voor de bank wereld, draaide uit tot chaos, wanorde en vooral ongeloof dat wat er gebeurde ook echt kon gebeuren.

In 2008 stond de bank wereld letterlijk op de rand van ruilhandel. Dat werd al door verschillende bronnen bevestigd. Maar volgens Joris Luyendijk is er sindsdien NIETS veranderd. De diepere oorzaken van de financiële crisis zijn nog steeds niet weggenomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Kijk hoe deze econoom in 148 seconden brandhout maakt van de 'heropleving van de Amerikaanse economie'

Steven Ricchiuto, de Chief Economist van Mizuho Securities USA, deed de presentatoren van de Amerikaanse nieuwszender CNBC raar opkijken toen hij in 148 seconden brandhout maakte van wat de financiële pers in zijn land ‘de brede heropleving van de economie‘ noemde.

'Er is helemaal geen heropleving van de economie,' zei Ricchiuto en somde daarbij een reeks feiten op om zijn stelling te ondersteunen:

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Wisselende berichten uit Minsk: wel of geen akkoord over toekomst Oekraïne?

De vier politieke leiders van Duitsland, Frankrijk, Rusland en Oekraïne hebben tot diep in de nacht vergaderd over de toekomst van Oost-Oekraïne. Onduidelijk is of er een akkoord is bereikt.

Volgens het Duitse persbureau DPA ligt een document met twaalf tot dertien punten op tafel dat alleen nog door de pro-Russische separatisten en de contactgroep moet worden goedgekeurd.

In het gebouw waar bondskanselier Angela Merkel, president François Hollande, president Vladimir Poetin en president Petro Porosjenko de hele nacht hebben onderhandeld, worden donderdagochtend in een zaal voorbereidingen getroffen voor ondertekening van het akkoord door de vier leiders.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Onderhandelingen tussen Europa en Griekenland leiden tot niets

Een eerste poging om oplossingen te vinden voor de intussen al maanden aanslepende Griekse crisis is mislukt. Na zes uur onderhandelen zagen geen van beide partijen in hoe het nu verder moet. De Nederlander Jeroen Dijsselbloem, die de eurogroep van ministers van Finnaciën voorzit, zei gehoopt te hebben op zijn minst een voorstel voor verdere onderhandelingen te kunnen uitwerken, maar dat was niet gelukt. De Grieken hebben tot maandag om een extensie aan te vragen voor een verlenging van het huidige noodprogramma, maar zij vastberaden dat niet te doen. Tot die dag staan geen nieuwe onderhandelingen geprogrammeerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Recordaantal incasso's voor openstaande rekeningen verstuurd in 2014

Het aantal incasso's is in 2014 met ruim 16 procent fors gestegen. Het ging om 4,2 miljoen zaken met een waarde van bijna 7 miljard euro.

Dat is een record meldt de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen NVI donderdag. In 2013 ging het nog om 3,6 miljoen incassozaken met 6,2 miljard aan openstaande vorderingen.